USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DÜDÜKLER NEDEN SUSTURULDU?

16-03-2022

Herhangi bir ülkede böyle bir karar alınsa, “Maç mı sattılar, bahis mi oynadılar, bir örgüt ile bağlantıları mı var?” soruları akla gelir.

Tüm sorular yanıt beklerken, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalar kimseyi tatmin etmedi.
Edemezdi de!

Merak edilen iki soru var:

1-) Bu listeyi kim yaptı?

2-) Bunu kim istedi?

Tamam, listeyi hazırlayan ve imzalayan belli de, bunu onlardan (MHK) isteyen kim ya da kimler?

Asıl konu bu...

Rivayet, duyumlar ve de iddialar odur ki; bu tasfiye projesi 7 Ekim 2021 Swiss Otel’de gerçekleşen zirvede kararlaştırılmış...

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile 1.Başkan Vekili Servet Yardımcı ile MHK Başkanı Serdar Tatlı’yı buluşturan toplantıda başka kimler mi var? 

Şimdi sıkı durun: Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Rizespor Başkanı Tahir Kıran ve Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma.. . 

Saat 13.30’da başlayıp 3 saat süren toplantıda söz konusu13 hakemin ismi yazılı olarak ‘İcabına bakılsın’ ricasıyla dönemin MHK başkanına verilmiş ama Serdar Tatlı kabul etmemiş ve bir süre sonra da baskılara dayanamayarak istifa etmiş.              

Şimdi gelelim zurnanı zırt dediği yere..     

Eskinin hakemleri şimdinin anlı/şanlı yorumcularına ne diyeceğiz, çıtları çıkmıyor...

Sadece ‘zamanlamanın yanlış’ olduğunu söylüyorlar.               

Yıllardır camianın içindeyim. Hakemin en büyük düşmanı hakemdir. Asla birlik olamadılar, olamayacaklar.

İstanbul Şile’de ilkokuldan sınıf ve sıra arkadaşım eski MHK Başkanı Ufuk Özertem’den ‘of the  record’ koşuluyla öyle hakem hikayeleri dinledim ki şaşırdım kaldım.
Sözünü ettiğimiz o 13 hakem yeterlidir/yetersizdir onu bilemem ama içlerinde öyle isimler var ki, geçmişte Bursaspor’u nasıl katlettiklerine çok tanık oldum.                             

Mesela; Hüseyin Göçek, Suat Arslanboğa, Halis Özkahya...

Ya da medarı iftiharımız –Bugün itibarıyla ben de öyle düşünüyorum- Cüneyt Çakır..

İbrahim Yazıcı döneminde Bursa’daki Fenerbahçe kupa kaçında verdiği kararlarla birer futbol beyefendisi merhum 2. Başkan Haluk Özkıyıcı ile Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçer hakemleri taşıyan araca saldıracak kadar çileden çıkartmış bunun bedeli olarak ikisi de 6’şar ay hak mahrumiyeti ile 30 bin TL para cezasına çarptırılmışlardı...

Hakem olup da hiç hata yapmayan var mıdır, sanmıyorum.

Yıllarca tribünler ‘hakeme gözlük eline sözlük’ diye boşuna bağırmadı herhalde.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?