USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MAESTRO ŞART

26-12-2021

Futbolcular hocalarını mı anlamadılar, yoksa hocalar mı meramını anlatamadı? Ya da mevcut kadro yetenek, kalite, kapasite ve de iyi niyetten, takımdaşlık duygusundan yoksun oyunculardan mı kurulu?

Futbolcuların iyi niyetli olup olmadıklarına bir şey söylemek çok mümkün değil, ellerinden geleni yapıyorlar kendilerini oyuna veriyorlar. Ancak futbol kaliteleri bu iyi niyetin üstüne koyarak onları hedefe oynatacak kıvamda değil.

Ekstraları yok...

Düşünmeyi sürdürdüm; ‘’Acaba, puan cetvelinde Bursaspor’un üzerinde yer alan takımların oyuncuları daha üst seviye futbolcular mı?’’

Tüm maçları izlemeye çalışan biri olarak izlenimlerim odur ki; bu ligde öyle takımlar var ki, klasmanda durdukları yerle kadro yapıları ters orantılı!

Bursaspor’un şu haliyle onlardan fazlası var eksiği yok...

O zaman sıkıntı nerede?

Genelde aynı ayarda takımların yer aldığı TFF 1.Lig’de olduğu gibi Süper Lig hedefine oynayan takımlar doğası gereği topa hükmeden takım olmak zorunda. Bursaspor kaybettiği maçlarda bile topa hep hükmetti.

Burada sorun yok.

Sorun Timsah’ın topa hükmettiği bu oyun tarzında pas oyununu etkili oynayacak bir kadrosunun olmaması. Takımda İsmail Yüksek, Massimo Bruno, Namık Alaskarov hızlı, göbekten rakip arkasına koşu atabilen oyuncular var. Fakat topa basıp, oyunu yönlendirecek, tempoyu ayarlayacak, pasa ritim vererek rakibin boşluklarını bulacak oyuncular değil bunlar.

Böyle olunca Yeşil Beyazlı temsilcimiz tipik bir kontratak takımına dönüşüyor. Bu durumda da yük kanatlara biniyor. İki kenar bekiniz ve de iki kanatçınız bu yükü taşıyacak kapasitede değil. Zaman zaman çaprazdan içe kat ederek topu forvet arkasına atıyorlar ama yukarıda sözünü ettiğimiz özelliklere sahip ‘playmaker/koyuncu kurucu’ olmadığı için rakipler önde basıp tehlikeyi başlamadan önlüyorlar.

Oynadığı maçlarda ‘maestro’ görevine soyunan Emirhan Aydoğan bir nebzede olsa yükü omuzluyordu. Onun yokluğunda ortada ileri-geri oynamak durumunda kalan Burak Altıparmak’ın tek başına bu işin altından kalkması mümkün değil.

Umarım sportif direktörümüz ve yeni teknik heyet bu zafiyetin farkına varmıştır.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?