USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MERHABA UMUT

17-09-2021

Bursaspor son Samsunspor galibiyeti ile işte bu umut yıldızına tutundu... Ne yalan söyleyelim, bıçak sırtında bir 90 dakika oynadılar.

Bırakın kaybetmeyi, berabere bile kalsalar, 2. yarıda tutunacak ‘umut’ dalı bulamayabilir, 2022’e dair beklentilerini 2021’in eylül ayına gömebilirlerdi.

Ama onlar, üst üste kayıp yaşadıkları 4 maçı bir kenara bırakıp, çıktılar, onurluca direndiler, istediler ve kazanıp, “merhaba umut” dediler.

Ligin 4 haftasındaki oyunlardan farklıydılar sanki. Daha doğrusu o maçlarda buluşamayan yeniler Matavz, Ofosu, Bruno, Acolate, Alakrov gibi usta ayaklar aynı takımdaydı.

Futbolca konuşuyorlar, futbol oynuyorlardı.
Öyle ki, kendi kalelerine atılan gole hemen reaksiyon gösterecek, penaltıyla skoru eşitleyip ‘bu takım bu maçı kaybetmez’ mesajı verdiler sevenlerine...

İkinci yarı skor 2-1 olduğunda ne gariptir kimse  “geriden geldik öne geçtik galibiyet garanti değil” tribine de girmedi.

Çünkü sahadaki takım farklı bir ruhla mücadele ediyordu, 3 puanın garantilendiğini hissetmişti herkes!  

Bursaspor geçtiğimiz çarşamba akşamki oyunda Bursaspor gibi oynadı. Samsunspor bu ligin ciddi takımlarında yani çok iyi bir rakiple oynadılar. Buna rağmen çok pozisyon buldular can havliyle saldıran karşı tarafa çok az pozisyon şansı tanıdılar.

Bu şu demek; futbolun iki tarafını da iyi oynayacaksın...

Yalnız ileri giderken iyi, yalnız geri gelirken kötü olursan, dengesiz bir takım oluyor.

Bursaspor’un son yıllarda çektiği sıkıntı hep bu dengeyi ayarlayamamaktan...

Bu olumsuzluk düzelince Samsun karşılaşmasında rakip kaleye her gidildiğinde bir hadise yarattılar.

Yeri gelmişken, Namık Alaskrov’dan da bahsedelim. Samsun maçının son 30 dakikalık sürecinde oyuna dâhil olan Azeri futbolcu inceci tekniği ile dikkat çekerken, oyunu da ‘iyi okuyor’ izlenimi bıraktı bizlerde. Atılan son iki golde onun büyük payı var. Bir takıma sonrada katılmak, ‘Ben iyiyim’ diye de ışık yakmak kolay iş değil.

Bursaspor şu an için tabii ki zirve sıcaklığında değil. Ancak önlerinde duran iki maçı kazanılabilirse bu sezon başı ayıbını kapar. Futbolcuların da Samsun maçında bunu kafalarına soktuklarını gördüm.

Eğer böyle devam edecekse ben ’olur’ diyorum.

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?