USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MUHTEŞEM DOKUZUNCULUK!

10-04-2021

Fanatik gazetesinin deneyimli spor yazarı sevgili Oğuz Dizer’den dinlemiştim... Adapazarlı hemşerisi emekli Albay Yekta Bey Hakk’a yürümüş. Cenaze namazı öncesi imam soruyor: “Mevtayı nasıl bilirsiniz?”

Merhumun karısı yan taraftan hemen sesleniyor:

‘Mevta değil Yekta!’

Hoca hiç bozuntuya vermemiş ve devam etmiş...

“Er kişi niyetineeee!”

Yenge yine seslenmiş: ‘Er değil Albay!’

Sezon başı Süper Lig limanına yanaşmak hedefiyle yola çıkan Yeşil Beyazlı şanlı armada rotayı şaşırıp karaya oturunca bakıyorum da yukarıdaki anektod da olduğu gibi her kafadan bir ses çıkıyor, suçlamalar birbirini kovalıyor.

Mesela; yakın geçmişte yönetimden ayrılan bir isim başkanın kongre öncesi Bursaspor’un yıldız adayı 3 futbolcunun transferi için F.Bahçe/G.Saray/Trabzon kulüpleri ile anlaştığını öne sürüyor.

Sorumlulardan, konunun muhataplarından çıt yok!

Son basın toplantısını 1Aralık 2020’de yapan teknik direktörümüz medya önünde camianın paramparça olduğunu, tüm kesimlerce futbolcuları ile birlikte yalnız bırakıldıklarını iddia ediyor...

Kimselerden çıt yok!

Ve son bomba...

Kulübün mali işlerden sorumlu as başkanı istifa ediyor. İstifa erdemli bir davranıştır ama sayın yöneticimiz açıklamalarında başkanından, yönetici arkadaşlarına, hocaya, futbolculara ve de basına ver yansın ediyor!

Meslek gereği yıllar boyu gördüğüm ve bildiğim istifa dilekçeleri iki satırlık girizgâh sonrası ‘gördüğüm lüzum üzerine’ diye noktalanır.

Zat-ı muhtereminki istifa dilekçesi değil, ‘istifamdan şunlar sorumludur’ anlamına gelen, tehdit edildiğini içeren iki sayfalık sanki vasiyetname!

“Hoca ve bir grup futbolcu kendi menfaatlerini kulübün menfaatlerinden üstün tuttular...”

“Başkanımız hiçbir zaman dik durmadı. Medyayı ve taraftar gruplarını çıkarları doğrultusunda kullanan bazı yönetici arkadaşlar bana hiç yardımcı olmadı.”

Neler, neler!

Geliyoruz şimdi zurnanı zırt dediği yere...

“Mevcut borçları katlayacak riskli hamleler yerine altyapı oyuncularımızla sportif başarıyı da sağladık!”

Hani son günlerde popüler bir şarkı var ya; ‘Hoppala günaydın Ankara’ diye aynen öyle...

Geçtik elektriği, doğalgazı, suyu, borçları, icraları futbol bazında ne başarısından söz ediyorsun muhterem?

İlçe ve semt takımları senin üzerinde oturuyor. Bursaspor bugün itibarıyla 18 takımlı ligin tam ortasında duruyor.

Yani muhteşem dokuzuncu!..

Futbolda “Birinciysen birincisindir, ikinciysen hiçbir şey” derler...“Hangi takım ligi kaç defa ikinci bitirdi” diye sorsak, istatistik hastaları bile cevap veremez. Sen dokuzunculuğu başarı olarak görüyorsan, biz ne diyelim ki!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?