USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ELLE YASAK AYAKLA SERBEST!

13-05-2020

Spor özellikle de futbol için ülkeler müthiş kafa yoruyor…

Malum; Türkiye’de de alternatifli/bol senaryolu hummalı çalışmaların ardından meşin yuvarlağın 12 Haziran’da santraya konacağı açıklandı.

Fırtına koptu!

Eleştirilerin odağındaki TFF Başkanı Nihat Özdemiroğlu ortada kaldı…

Aşağı tükürse sakal yukarı tükürse Corona!
Basketbol, voleybol, hentbol
 ligleri mevcut haliyle tescil edilirken futbolun kaldığı yerden devam ettirilmesi yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Elle oynamak yasak, ayakla oynamak serbest!

Fransa, Hollanda ve de Belçika’nın ligleri mevcut haliyle tescil ettiği örneğinden yola çıkanlar ülkemizde de benzer bir uygulamanın devreye girmesini öneriyorlar.

Ne var ki; mesela Fransa Ligi’ne baktığımızda PSG zaten bir maç eksiğine rağmen en yakın rakibi Marsilya’dan 12 puan öndeydi. Touloues ile Amiens, tehlike bölgesine “Demir atmış” ve üstlerindeki rakiplerinden puan olarak çok geride kalmıştı. Bu çok net tabloya rağmen, Avrupa kupaları için mücadele eden Lyon, bu karara itiraz etti ve mahkemeye gideceğini açıkladı.

Bize dönüp baktığımızda Süper Lig ve TFF 1. Lig’de hem şampiyonluk yarışında, hem tehlike bölgesinde Fransa ve İngiltere’de olduğu gibi açık puan farkları yok. Tam aksine, “Bitişik nizam” bir yarış var. Takımlar “tespih tanesi” gibi dizilmiş, birbirlerini kovalıyorlar.

Bizim derdimiz Bursaspor olduğuna göre 1. Lig’deki tabloya şöyle bir göz atalım…

İlk iki direkt yukarı çıkacak, üçüncü Play-off’tan belli olacak. Hadi Hatay puan farkıyla önde, gelsin diyelim. İkinci Erzurumspor ile arkasına sıralanan Bursaspor, Adana Demirspor, Akhisar ve Karagümrük’ün aralarındaki puan farkı ya eşit, ya da bir-iki... Bu durumda adı geçen takımların ikinci olup direkt çıkma şansı da var, Play-off’tan gelme şansı da...

Daha karışığı tehlike bölgesi...

Adı üstünde “tescil”... Yani mevcudu olduğu gibi resmileştirme, onaylama... Tescil demek, mevcut puan cetvelini aynen onaylamak demek...

Tehlike bölgesindeki Adana-Osmanlı-Bolu-Altınordu-İstanbulspor arasında birer- ikişer maçlık mesafe var. Bu durumda son üç takıma “küme düştünüz” deme şansınız ve yetkiniz asla yok. Zaten kabul etmezler.

İsyan çıkar, iş karakolda biter.

Bu da kalan 6 hafta ve de Play-off dâhil olmak üzere 59 maçlık bir mini ligin bizleri beklediğini gösteriyor.

Allah sonumuzu hayırlara vesile eylesin…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?