USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Alem buysa kral Bursa

16-02-2020

Nitekim dünkü oyunu seyrederken İbrahim’in kazanmak üzerine bir senaryo yazdığını gördüm. Artık günün futbolunda tek pasla adam adama markaj kalmadı.

Üzülmez; Adanademir’in oyunu açıp takımı gole sürükleyen iki çilingir adamı Erkan Zengin’le Suriyeli Aosman kilitlemek yerine serbest oynamalarına vize vermiş.

Karşılaşma başladı; bu görüntüde Bursaspor’un maçı rakibi üstüne alıp oynayacağı belli oldu…

Öyle ki; 62’ye 38’lik topla oynama yüzdesi ile meşin yuvarlağı konuk takıma vererek, korner bile atmadan bitirdi devreyi Yeşil Beyazlılar.

Koca bir 45 dakikada Adanademir’in bir tek pozisyonu olmadı. Hatta bir ara kaleci Çağlar hareketsizlikten buz gibi havada üşütüp yatağa düşer diye bile endişelendim…

Topla oynayan rakipti ama golleri bulan ev sahibiydi ilk yarıda… Traore her buluştuğu topu süsleyip, ambalajını yaptı üstüne üstlük pakete bir de fiyonk takıp 20 metreden golü de yazdı.

Gollerine bir haftalık kırmızı kart molası veren Seleznyov’u oyunda kaldığı sürede sadece yaptırıp gole çevirdiği penaltıda gördüm.

İkinci yarı farklı bir oyun vardı Timsah Arena’da… Bursa kökenli Uğur Hoca soyunma odasında öğrencilerine ‘Memleketime geldim aman eli boş dönmeyelim’ demiş olmalı ki Adanalı futbolcular müthiş bir futbol iştahı ile atıldılar ikinci yarıya…

Adanademir futbolun müsaade ettiği kadar sert oynayan bir takım. Çok koşan, çarpışan arabalar gibi rakiple didişen ekip. Ayağa da iyi top yapıyorlar, bizim Volkan Şen ile sonradan oyuna girip skoru bire indiren Mehmet Akyüz gibi kontratak futboluna da çok yatkın oyuncuları var.
Geçen haftaki Osmanlı maçı sonrası yazımda Özer Hurmacı’ya övgüler yağdırmıştım, hepsini geri alıyorum!

Çünkü gördüğü kırmızı kart olacak şey değil!

Bırak be kardeşim; takımın iki farklı önde ikinci sarıyı yok yere görüp kendini zorla attırıp takımını bir eksik bırakmanın ne alemi var?

Haftaya Erzurum’da dev maçın var, nasıl görürsün, nasıl edersin kendine soracaksın. 

Her neyse; ‘kazanana kızılmaz’ diyerek ‘ara transferin hovardası’ ve de galibiyetleriyle ‘son haftaların havalısı’ bir takımdan alınan 3 puanın getirisiyle son düdükle birlikte 22 bin Yeşil Beyaz sevdalısının dosta-düşmana tribünden haykırdığı o muhteşem ‘klişe’ ile bitirelim:

Alem buysa kral Bursa…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?