USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Penaltılık maç!

23-11-2019

Üst üste 3 yıl TFF 1. Ligin kapısından dönen Keçiörengücü geçtiğimiz sezon nihayetinde mutlu sona ulaşan bir ekip…
11 haftada 6 kez tekleyerek ‘yenemiyorsan yenilme’ taktiğini öncelik olarak benimseyen 40 yaşındaki teknik adam Serkan Özbalta komutasındaki Mor Beyazlılar güce dayalı iyi oynayan ama özellikle final bölgesinde üretkenliği yok denecek kadar -9 golü var- bir rakip…
Buna karşın kalesinde 6 gol gören Özbalta’nın öğrencileri ligde bütüncül savunmayı en iyi uygulayan takımların başında geliyor.
Top rakiplerindeyken savunma-orta saha-hücum blokları arasındaki mesafeyi hiç açmıyorlar, zaten Abdülkadir-Samet-Erdi-Hüsamettin’den oluşan geri dörtlü oyuncu tipleri olarak buna çok uygun.
26,7 yaş ortalamalı Keçiörengücü’nün en pahalı futbolcusu 300 bin Euro bonservisli Levy Mandinda…
Merkez orta sahada 10 numara konumunda oynayan Gabon asıllı futbolcu özellikle rakip defans arkasına attığı derin paslarla hücumcuları pozisyona sokmakta mahir.
Bursaspor gibi 4-1-4-1 dizilişi ile sahaya yayılan Başkent temsilcisi skora göre Burak-Süleyman ikilisiyle çift ön libero oynayarak 4-2-3-1’e dönüyor.
Yalçın Koşukavak’ın taktik tahtasında uçtaki santrfor Kone ile 3 asistli Cem’in isimlerini kırmızı kalemle çerçeveye alacağını tahmin ediyorum.
Böylesine disiplinli ligimizin klasik ‘kapanalım çıkalım’ takımlarına karşı birinci öncelik gol yememek olmalı.
Böyle bir olasılığın gerçekleşmesi ya da beklenen golün gecikmesi durumunda sabır eşiği konusunda zaten sınırda olan taraftarın vereceği tribün desteğinde sıkıntı yaşanabilir.
İşte bu nedenle özellikle duran toplar başta olmak üzere Bursaspor’un orta sahasında görev yapacak olan tecrübeli ayakların devreye girmesi şart bu akşam.
Demek istediğimiz o ki; langırttaki gibi tek çizgi üzerinde dizilen ve de penaltıya açık futboluyla konumlarını hiç bozmayan oyunculardan kurulu rakibinizi yenmek için sahaya akıl/seri düşünce/yetenek koymanız gerekir.
Bursaspor’da bu özelliklere sahip futbolcu sayısının bir hayli fazla olması nedeniyle bu akşama umutla bakabiliriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?