Başkan Yılmaz: "'Doğu'da bir şey olmuyor' algısını yıktık"

H. Gül KOLAYLI
H. Gül KOLAYLI
Başkan Yılmaz: "'Doğu'da bir şey olmuyor' algısını yıktık"
25-04-2024

Bursa Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri olarak yeni seçilen belediye başkanlarına ziyaretlerimiz sürüyor…

Başkan Nuri Kolaylı, Başkan Vekili Fuat Kars, Başkan yardımcıları İhsan Altıkardeş, Hakan Işıkkent ve Ahmet Akhan, Genel Sayman Tevfik Fikret Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Huriye Gül Kolaylı, Ersin Yıldıran, Mehmet Ali Ekmekçi ve Enhar Güneş ile BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç’tan oluşan BGC heyeti olarak yeniden seçilen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı ziyaret ettik…  

Bursa’da kilometrekareye ortalama 297 kişi düşerken, Yıldırım’da ise kilometre kareye 5 bin 950 kişi düşüyor.

Bursa'nın 654 bin 491 bin nüfusu olan  Yıldırım Bursa'nın büyük ilçesi olmasına karşın arazi olarak da en küçük ilçesi.  Aynı zamanda da Suriyeli sığınmacıların en yoğun olduğu ilçe. Onları da kattığınızda Yıldırım Belediyesi'nin hizmet götürmekle yükümlü olduğu insan sayısı en az 750 bin...

Daracık alanda kaçak yapılaşmayla çarpılan kenti düze çıkarmak, sosyal donatı ve yeşil alan üretmek çok zor. Başkan Oktay Yılmaz da Yıldırım'da zoru başarıyor. Yıldırım değişiyor, dönüşüyor. 

 Malum… İktidar ya da muhalefet partisi fark etmiyor! Yeni  seçilen belediye başkanları borçlardan dert yanıp duruyor…

Borçlardan yakınmayanlar da var… Onlar da belediye başkanlığını kendilerinden devralanlar!...  17 ilçe ve bir de büyükşehir olmak üzere 18 belediyenin başkanlarından sadece Yıldırım, Gürsu, İznik ve Orhangazi belediyeleri için geçerli bir durum….

YILDIRIM'DA 30 MART 2024 YEREL SEÇİM TABLOSUNA GÖZ ATACAK OLURSAK;

Yıldırım’da seçmen sayısı: 476 bin 158

Kullanılan Oy: 364 bin 118

Geçerli oy: 343 bin 456;  

Geçersiz oy sayısı: 20 bin 662

Seçime katılım oranı: yüzde 76,46

Cumhur İttifakı adayı AK Partili Oktay Yılmaz: Yüzde 44,07

CHP adayı Mehmet Önder Mutlu: Yüzde 34,51

Yeniden Refah Partisi adayı Nimetullah Narman: Yüzde 7,09

Zafer Partisi adayı Ferit Gürsoy: Yüzde 4,05

DEM adayı Mahkum Taş: Yüzde 4,05

İyi Parti adayı Ayhan Özbek: Yüzde 2,30

30 MART 2019’DA YILDIRIM'DA OY DAĞILIMI NASILDI?

Cumhur İttifakı adayı / AK Parti, Oktay Yılmaz: Yüzde 56,33 (210 bin 479)

Millet İttifakı adayı / CHP, Özgür Erdursun: Yüzde 38,25 (142 bin 995)

Toplam seçmen: 460 bin 92;

Kullanılan oy: 387 bin 706

Geçerli oy: 373 bin 508 

Geçersiz Oy: 14 bin 198

Katılım oranı: yüzde 84,27

Cumhur İttifakının oy kaybı yüzde 12,26 idi; yine de seçimi CHP’nin adayına yüzde 9,56 fark atan Oktay Yılmaz seçimi kazandı.  

Oktay Yılmaz’ın kazanacağına zaten kesin gözüyle bakıyordum.  Yıldırım’da sokağın sesi  “Büyükşehir’de Bozbey, Yıldırım’da Oktay Başkan” şeklindeydi…

Yıldırım’da CHP’nin adayı yüzde 34 oy alırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ise yüzde 40 oranında oy verildi. Başkan Oktay Yılmaz ise yüzde 44 oy aldı.

‘İYİLİKLERİ YARIŞTIRMALIYIZ’

Başkan Yılmaz şunları söyledi:

Bursa’da istediğimiz sonuç olmadı, hamdolsun Yıldırım’da güzel bir sonuç elde ettik.  Yıldırım’da birinci partiyiz. Büyükşehir Meclisi’nde çoğunluğa sahibiz. İyiliklerimizi yarıştırmalıyız. Kötülük üzerine, kötüleyerek, şantaj yaparak çalışmamalıyız. Belediye olarak da ‘şu bunu kötü yapıyor’ diyerek değil projelerle yarışmalıyız. Galip Sakder buradaydı; birilerine küfrederek Bursaspor’a fayda saylayamayız…

Öteleyerek, kavga ederek halka hizmet edilemeyeceğini biliyoruz. Zaten işbaşına geldiğimiz günden bu yana parti ayrımı yapmaksızın çalışıyoruz. Bu anlayışı hem Yıldırım’da, hem de Büyükşehir de sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde doğru yapılacak her projeye, her çalışmaya destek olacağız. Hatalı gördüğümüz şeyler olursa da uzlaşı kültürü içinde gündeme getireceğiz”

Zaten işbaşına geldiğimiz günden beri parti ayrımı yapmaksızın çalışıyoruz. Seçim bitti, şimdi Yıldırım’a hizmet etmeliyiz dedik. CHP, MHP, İyi Parti demedik. Büyükşehir’de de aynısı söz konusu. AK Parti Grup sözcüsü ve Başkan Vekili olarak şehre katkısı olan işlere destek olacağız. Hatalı gördüğümüz şeyler olursa da onları da gündeme getireceğiz.

Birlik ve beraberlikle hizmet edebiliriz. Basın da meselelere böyle bakmalı. Artık günümüzde çocuklar bile site kurabiliyor. Ama etik değerlere bağlı kalarak, karşı tarafı da yer bırakarak eleştirmek gerekiyor. Bu şehri iyileştirmek hep birlikte olur…”

Yıldırım’daki projelere gelince… Başkan Yılmaz şunları söyledi:

Biz kendi süreçlerimizi toparlayacağız. Büyükşehir ile yapılacak ulaşımla ilgili projelerimiz var, yürür diye düşünüyoruz. Burada, Yıldırım’da asıl olan t emel sıkıntıları aşmaktı. Onları aştık…

Yıldırım’da konut üreteceğiz, yeşil alan üreteceğiz… Vatandaşın bizden beklentisi bu!”

Şimdi Yıldırım’da yeşil alan üretmek çok zor, yine de pek çok büyük park yapıldı. Bursa’da kilometrekareye ortalama 297 kişi düşerken, Yıldırım’da ise kilometre kareye 5 bin 950 kişi düşüyor.

Bursa'nın 654 bin 491 bin kişinin yaşadığı Yıldırım Bursa'nın büyük ilçesi olmasına karşın arazi olarak da en küçük ilçesi. Daracık alanda kaçak yapılaşmayla çarpılan kenti düze çıkarmak, sosyal donatı ve yeşil alan üretmek çok zor. Başkan Oktay Yılmaz da Yıldırım'da zoru başarıyor. 

Başkan Yılmaz “Doğuda bir şey olmuyor” algısını kırdıklarına değindi. 

Ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeşil, Emirsultan, Hünkar Köşkü, Yıldırım Külliyesi, Cumalıkızık gibi Bursa’nın gözbebeği olan benzersiz değerlere sahibiz. Uludağ’ın eteğinde ormanla bütünleşen bir ilçeyiz. Okul alanı, yeşil alan oluşturduk. 1,5 milyon metrekarelik yeşil alan yaptık. Ankara yolu tek güzergahtı, ikinci alternatif oluşturduk, yakın çevre yolundan bağladık…”

Yıldırım’ın eksikliklerinden biri de AVM, sinema gibi yerlerin olmayışı. Yıldırımlılar Osmangazi ya da Nilüfer’e gidiyor.

Başkan Yılmaz’ın verdiği bilgiler arasında Mevlana’da ve Millet Mahallesi’nde AVM yapılacağı, Karapınar’da ise Özdilek’in büyük bir AVM yapacağı yer aldı. Ayrıca kaplıkaya’da sosyal yaşam merkezi oluşturmayı düşündüklerini söyledi.

BGC Başkanı Nuri Kolaylı ise şunları söyledi:

“ Bursa yararına gerçekleşen tüm çalışmalara geçmiş dönemlerde destek verdik, bundan sonra da destek olacağız.  Türkiye’nin en güçlü yerel basınının Bursa’da görev yapıyor.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 77 yıl önce, 1947 yılında kuruldu ve o günden bu yana Bursa basınının Türkiye için adeta bir gazetecilik okulu  oldu.  BGC olarak öncelikle basın etik değerlerine önem veriyor ve mesleğimizin onuru için mücadele ediyoruz…

Basın etik değerlerine sahip olmadığı tespit ettiklerimizi BGC'ye üye almıyoruz, üye ise üyeliklerine son veriyoruz.

 Sürekli Türkiye gündemine getirdiğimiz ve rapor olarak hazırladığımız Basın Meslek Yasası TBMM’de görüşülerek kabul edilirse, basının eski saygınlığını kazanması yönünde önemli bir mesafe almış olacağız. Tehdit ve şantaja dayalı sözde haberciliği engelleyeceğiz…”

 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?