BOZBEY: 'ATATÜRK VE 30 AĞUSTOS SÖZCÜKLERİNE SOSYAL MEDYA KISITI!"

H. Gül KOLAYLI
H. Gül KOLAYLI
BOZBEY: 'ATATÜRK VE 30 AĞUSTOS SÖZCÜKLERİNE SOSYAL MEDYA KISITI!"
07-05-2024

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa, internet, yazılı ve görsel  medya mensuplarıyla buluştu… 

Toplantıda Başkan Bozbey’İn sağında solunda oturan isimlere gelince… Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız idi…

Salonda Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’İ de gördüm. Muhtemelen diğer CHP’li belediye başkanlarından da katılanlar vardı, ama salon çok kalabalıktı, göremedim… Bu arada biz toplantıya gelirken, yüzlerce insan Merinos AKKM salonlarından dışarı çıkıyordu. Sorduk, Burulaş’ın personel toplantısı varmış. (Yeri gelmişken uzun yıllardır tanıdığımız  Yörük Türkmen Beyi Fahrettin Beşli’ye de Burulaş Genel Müdürlüğü görevinde başarılar diliyor ve kutluyorum.)

Başkan Mustafa Bozbey bundan böyle her ayın ilk haftası geniş katılımlı bir basın toplantısıyla yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşacağını da söyledi…

Oldukça uzun bir toplantıydı. Açıklamalar da önemliydi…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bürokrat atamaları devam ediyor… Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki atamalarını yaygın medyaya Türkiye gündemine düşüren atamalar da soruldu.

 Kamuoyu Furkan Bozbey’in Burkent’in başına düşünüldüğünden bizzat kendisinin sosyal medya paylaşımlarından öğrenmişti ve duruma da tepkiyi en çok Sözcü TV gibi muhalif medya ile Fatih Altaylı, Şahan Gökbakar gibi isimler göstermişti…

Bu konuyu basın toplantısının başında Bozbey isim zikretmeden gündeme getirip, zaten resmileşmiş bir atamanın olmadığını söyleyerek atamanın gerçekleşmeyeceği mesajını vermişti. Buna karşın iki kez soru olarak gündeme getirildi ve aynı minvalde yanıtladı:

“…“Halkımızın hassasiyetlerini anlıyorum. Daha netleşmemiş, süreci tamamlanmamış bir konunun bu kadar kamuoyunun gündemine gelmesini de önemsiyorum. Bu konuyla alakalı gereğini yaptığımızı da kamuoyunun bilmesini istiyorum. Belediyemizi yönetirken liyakatli ve deneyimli kadrolarla hizmetlerimizi en iyi şekilde sunacağımızı herkesin bilmesini istiyorum…”

BELEDİYELERİN ORTAK GÜNDEMİ: BORÇLAR

Malum… 30 Mart seçimleri sonrası belediye başkanlığını başka partiden hatta kendi partilerinden devralanların değişmeyen ortak şikayeti borçlar…

Dolayısıyla da Başkan Bozbey’in de gündeminde Büyükşehir Belediyesi ile iştiraklerinin borçları yer aldı…

Borçların eski Başkan Alinur Aktaş’ın dediği gibi 7,1 milyar lira olmadığını savundu:

“…Devir teslim töreninde Başkan Oktay Yılmaz borcun 20 milyar lira civarında olduğunu söylemişti. Göreve geldiğimiz günden beri inceliyoruz. Matruşka gibi. Her yerden bir şeyler çıkıyor. Şu anda Büyükşehir Belediyesinin  10 milyar 309 milyon;, BUSKİ’nin 10 milyar 132 milyon;  Belediye iştiraklerinin ise 4 milyar 635 milyon olmak üzere borçları 25 milyar liranın üstünde…”

gerçekleştiğini, tamamlandığında belediye borçlarının daha da  artacağını söyledi:

Başkan Bozbey, “7.1 milyar ile başlayan ve 20 milyar ile devam eden sürecin şu an 25 milyarı aştığını görüyoruz. Borçlar biner biner değil, milyon milyon değil, milyar milyar artıyor. Peki bu para nerede harcandı? Nereye gitti bu paralar?” diye sorguladı.

 KAYAPA KATI ATIK TESİSİ İPTAL; KESTEL OSB'YE İTİRAZ!

Oldukça uzun süren basın toplantısında Bozbey’in konuşmasında ya da soru cevap kısmında değindiği konu başlıkları ise şöyle:

“…Tüm meclis üyelerinin onayı ile suda indirimi gerçekleştirdik. Tabelaların Türkçeleştirilmesi kararını aldık.”

“…Cadde ve bulvar kenarlarındaki ücretli parkları kaldırdık. Geçmiş dönem borçlarını da sileceğiz.”

“…Değnekçilere izin vermeyeceğiz.”

“…Kayapa’daki katı atık tesisinin yapımı iptal edildi. Yeni yer arayışına başladık.”

“…Atatürk Kapalı Spor Salonu 3100 kişilikti, kapasiteyi 5000’e çıkarmak için arkadaşlarımız çalışıyor.”

“…Bursa Büyükşehir Belediyesi bağımsız denetçiler ve müfettişler tarafından denetlenecek.”

“… 17-18-19 Mayıs’da Hüdavendigar Parkı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yapılacak.”

“…Kestel Sanayi Bölgesi için arkadaşlarımız tespit yaptılar,itirazımızı yapacağız.”

“…Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden 16 kişi kendi isteği ile ayrılmış, 10 milyon liranın üstünde tazminat ödenmiş.”

“…1 Ocak 2024’ten beri 200 küsur personel BİNTED’ten alınmış. 1 Ocak’tan itibaren alınan personel sayısı 524; belediyeye aylık maliyeti 41,5 milyon lira!.”

“Kültürpark’ı araç girişlerinden soyutlamak lazım…”

“…Emeklilerimizle ilgili taahhüt hazırlıklarını yapıyoruz.”

“… Merinos AKKM bizim dönemimizde Kültür merkezi işlevinde olacak…”

"...Bursa’nın Anayasası 1/100 binlik plan için çalışmalar başlayacak. Sonrasında yapılan her şey plana uygun olacak."

ş

 25 MİLYAR LİRA İLE NELER YAPILABİLİRDİ_

Başkan Bozbey’in verdiği bilgiler şöyle:

“…25 milyar TL ile 19 kilometre metro hattı; 110 kilometre hafif raylı sistem;  155 kilometre metrobüs hattı; 2 bin 100 adet bin metrekareden kreş; 21 bin adet 60 metrekareden sosyal konut yapılabilirdi.

Yeni stat belediyeye 5,5 milyar lira borç yükledi. T2 hattı tramvay yerine metrobüs hattı yapılsaydı şehrin 3 milyar lira avantajı olacaktı…"

Başkan Bozbey’in paylaştığı bilgiler arasında Arabayatağı kentsel dönüşümünde hafriyatın büyükşehir belediyesi tarafından yapıldığı ve seçim öncesi 1,5 misline ihale edildiği de yer aldı:

“…Dairenin maliyeti proje sonucunda yaklaşık 5 milyon TL mal olacak. O bölgede 2+1 daireyi vatandaşlarla kaça takas yapabilirsiniz ya da satabilirsiniz?”

Tarım AŞ’ye yönelik verdiği örnek ise şöyleydi:

“…10 tır çekicisi aylık 2.2 milyon artı KDV bedelle getirilmiş. Ödemesi yapılmış. Ancak bu çekicilerden sadece dört tanesi depoya geliyor. Hiç kullanılmıyor. Kilometre işlenmiyor. 6 tanesi ortada bile yok. Bununla birlikte 28 tane farklı binek aracı Tarım AŞ’ye getiriliyor. 28 aracın aylık maliyeti ise araç başına 80 bin liraya yakın. Gerçekten akıl alacak gibi değil. Sadece Tarım AŞ’de fazladan ödenen aylık 5, 8 milyon artı KDV bir rakam var…”

SOSYAL  MEDYADA ATATÜRK VE 30 AĞUSTOS SÖZCÜKLERİ KISITLANMIŞ!

Ve… Başkan Bozbey çok çarpıcı bir konuyu gündeme getirdi…

Bursa Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarında devraldıktan sonra yapılan incelemede vatandaşların Atatürk ve 30 Ağustos ile ilgili yorumlarının olmadığını ve yorum yapamadıkları fark ediliyor… Hemen araştırmaya başlanıyor. Sebebinin sosyal medya hesabında  Atatürk ve 30 Ağustos sözcüklerinin kısıtlanması olduğu tespit ediliyor. İnanılır gibi değil...  

(Kişisisel kanaatim, eski başkan Alinur Aktaş'ın değil kraldan fazla kralcıların işi olduğu yönündedir.)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için depolarda 10 kadar Atatürk bayrağı bulduklarını da ekledi…

“Milli ve dini bayramları coşkuyla kutlayacağız” diyen Bozbey şu mesajı verdi:

“ Bursalıların hiç kuşkusu olmasın. Hizmetlerde herhangi bir aksama yaşanmayacak. Seçim zamanında söylediğimiz gibi biz çözümlerle geldik.

 Bu çözümlerimizi de daha önce açıkladık Tasarruf yapacağız, yanlış proje yapmayacağız. Projelerimizi taraflarla konuşarak, katılımcı bir anlayışla ortaya koyacağız ve uygulayacağız…

Bursa’nın ve Bursalıların hakkını koruyacağımıza dair söz vermiştik. Kimse merak etmesin. Bize güvensin. Biz buradayız. Tecrübelerimiz ve liyakat sahibi ekiplerimizle bu işin de üstesinden geleceğiz. Bursa’mızı ve Bursalıları gülümsetecek projelere imza atacağız. Gülümseyen Bursa için biz varız, biz hazırız…

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?