USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: "Milli iradeyi en iyi okuyan partiyiz"

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan Karşıyaka Pazaryeri ve Sosyal Tesisleri'nin temel atma törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu:
16-10-2015 22:54
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şunu bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim, terör nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin, Türkiye'deki bütün siyasi partilerin teröre karşı açık, net tavır takınması lazım. Hep beraber terörü lanetlememiz lazım. Terörden bıktık artık. Bunu yapmayan siyasi partiler bu ülkeye hizmet eden partiler değildir" dedi. Kılıçdaroğlu, "CHP olarak bütün vatandaşlarıma açık ve net şu güvenceyi veriyorum, bu toplumun birleştirici gücü olacağız, asla bölünmeye izin vermeyeceğiz, bunun sözünü veriyorum." diye konuştu.

Başkentin kurulduğu gündeki iradeyi hep sahiplenmesi gerektiğini belirten, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Biz bu ülkeyi birlik ve beraberlik içinde kurduk. Anadolu'nun bütün topraklarına bakın. Çanakkale'ye, Antep'e, Şanlıurfa'ya İzmir'e bakın. Bütün buralarda omuz omuza mücadele vermiş, şehit düşmüş, dedelerimiz, amcalarımız, dayılarımız, yakınlarımız var. Birlik içinde Türkiye'yi kurduk. Ama son 10 yıldır bir ayrışma var, bir bölünme var. Bunun tek sorumlusu var, bu ülkeyi yöneten siyasiler. CHP olarak bütün vatandaşlarıma açık ve net şu güvenceyi veriyorum, bu toplumun birleştirici gücü olacağız, asla bölünmeye izin vermeyeceğiz, bunun sözünü veriyorum. Bu güzel ülkeyi yurt edindik, ayrışmayı neden yapıyoruz? Kavgayı hangi gerekçeyle yapıyoruz, neden kavga ediyor siyasiler? Bir sonraki seçimi düşünüyorlar, iktidardan gitmemek için her türlü iftirayı atabiliyorlar. Bunlara son vermek zorundayız."

Ankara'daki terör saldırısına değinen ve gencecik, fidan gibi çocukların bu saldırıda hayatını kaybettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Yazık günah değil mi o evlatlarımıza?" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Farklı düşünebilirler, farklı kimlikleri olabilir, ama bunlar bizim, bu ülkenin çocukları ve biz bu ülkenin çocuklarını kucaklamayacaksak niye siyaset yapıyoruz? Bu ülkenin birliği bütünlüğü için çaba harcamayacaksak niye siyaset yapıyoruz?" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 1 Kasım'da sandığa gideceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İki şey istiyorum. Bir sandığa gitmeme gibi bir lüksümüz yok. Geçen seçimlerde sandığa gitmeyen bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, bu seçimlerde sandığa gidin. Eğer ülkenin geleceği böyle gitsin diyorsanız, gitmeseniz de olur. Ama hayır, 'ben kendi ülkemde, birlik istiyorum. Sorunlarımın çözülmesini istiyorum' diyorsanız sandığa gideceksiniz. Geçen seçimlerde sandığa gitmeyen yurttaşlarıma sesleniyorum; şimdi sıra size geldi, siz de sandığa gideceksiniz. Demokratik yollardan tepkinizi göstereceksiniz. 7 Haziran'da sandığa gittiniz oyunuzu kullandınız, ne oldu da 1 Kasım'da sizi tekrar seçime zorladılar. Düne kadar terör durmuştu da 7 Haziran'dan sonra niye parladı? Şunu bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim, terör nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin, Türkiye'deki bütün siyasi partilerin teröre karşı açık, net tavır takınması lazım. Hep beraber terörü lanetlememiz lazım. Terörden bıktık artık. Bunu yapmayan siyasi partiler bu ülkeye hizmet eden partiler değildir. İnançlarımızla, kimliklerimizle, yaşam tarzımızla oynamak istiyorlar, bunu izin vermeyeceğiz. Bu ülkede birliği ve bütünlüğü savunacağız, bütün yurttaşlarımdan bunu istiyorum."

"MİLLİ İRADEYİ EN İYİ OKUYAN PARTİYİZ"

7 Haziran'dan sonra milli iradeyi en iyi okuyan parti olduklarını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin birliği için elimizi taşın altına koymaya hazırız" dediklerini anımsattı.

"İşsizlikle, terörle mücadele yapalım. Yoksulluğu bu coğrafyadan bitirelim, eğitim sistemini düzeltelim..." dediklerini belirten Kılıçdaroğlu, bu nedenle 1 Kasım seçimlerinin önemli olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Sizden istirham ediyorum, sadece siz değil, komşularınızı da arkadaşlarınızı da ikna edin, gün düşünme günü, gün karar verme günüdür. Çok açık net söylüyorum, saraya hizmet eden birini istiyorsanız yeri belli adresi belli, ama saraya değil de 'ben halka hizmet eden birini istiyorum' diyorsanız onun da yeri ve adresi belli" diye konuştu.

7 Haziran ve 1 Kasım için iki seçim bildirgesi hazırladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları anlattı:

"7 Haziran ve sonrası kıyameti kopardılar kaynak yok diye, 7 Haziran sonrası bizim seçim bildirgemizi onlar da örnek aldı. Demek ki neymiş, kaynak varmış. Demek ki neymiş? En iyi seçim bildirgesini CHP hazırlarmış, demek ki neymiş? Toplumun sorunlarını en iyi anlayan parti CHP'ymiş. Bunun bir örneğini Yenimahalle veriyor. Diğer belediyelerin yapamadığı büyük yatırımları Yenimahalle Belediyesi yapıyor. Kimse kalkıp, 'kaynak var mı?' diye sormuyor. Neden? Çünkü orada sosyal demokrat bir yönetici var. Halkın her kuruşunun hesabını veren bir kişi var. Ankaralılar nefes almak istiyorsa ya Yenimahalle'ye ya Çankaya'ya gider. Bir kent için olmazsa olmazdır pazar yeri. Yağmurda kimse kalmayacak. Çocuklarınız kreşe gidecek. Bütün belediye başkanlarıma kreş yapmalarını talimatını verdim. Biz ülkenin çıkarlarını savunuyoruz, sizin çıkarlarını savunuyoruz, ülkemizin, sizin geleceğini düşünüyoruz. Siyaset gerginlik alanı, kavga, kin gütme alanı değildir, siyaset zenginleşme alanı değildir. Siyaset halka hizmet alanıdır, çünkü halka hizmet, hakka hizmettir. Size hizmet etmekten ben ve belediye başkanlarımız onur duyuyoruz."

40 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da siyasetin halka hizmet için yapılması gerektiğini vurgulayarak, ilçe tarihinin en büyük yatırımlarından birini Karşıyaka Mahallesi'nde hayata geçireceklerini bildirdi.

Tesisin, sadece pazar yeri ihtiyacına cevap vermekle kalmayacağını aynı zamanda sosyal ve kültürel yönden de Karşıyaka'ya yeni bir soluk getireceğini anlatan Yaşar, 28 bin metrekare kapalı alana sahip olacak tesisin 40 milyon liraya mal olacağını belirtti.

Fethi Yaşar, yaptıkları hizmetleri hakkında da bilgi verdi.

Konuşmaların ardından tesisin temeline ilk harç Kemal Kılıçdaroğlu, Fethi Yaşar ve parti yöneticileri tarafından butona basılarak atıldı.

Kılıçdaroğlu, temel atma töreninin ardından barış güvercini uçurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53