USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Göğüs Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Dr. Erkin Önsal yaptığı açıklamayla "Genetik özelliklere bağlı olarak her daim küçük göğüslere sahip olan ve kendini daha çekici hissetmek maksadı ile iri ve dolgun göğüslere kavuşmak isteyen kadınlar meme büyütme operasyonunu uygulanabilir" dedi.

Göğüs Estetiği Yöntemleri Nelerdir?
18-02-2022 13:49
Google News

Doğum ve emzirme gibi nedenlere bağlı olarak meme bütünlüğünü bir kısmını kaybederek göğüslerindehacim kaybı yaşamış olan kadınlara uygulanabilir.Meme büyütme operasyonu kanser riski ya da durumu nedeniyle göğüslerin bir kısmını veya tamamını aldırmak zorunda kalmış olan kadınlara uygulandığı gibi aşırı kilo alıp verme sonucu göğüslerdeki dolgunluğu kaybeden kişilere de uygulanan bir yöntemdir.

Meme BüyütmeEstetiği

Hastalara uygulananmeme büyütme estetiği doktorunun kullandığı tekniği ve karara bağlı olarak uygun bir noktasında kesi oluşturarak göğüslerin içine silikon implantların yerleştirilmesi yöntemiyle yapılan bir operasyondur.

Yapılan bu operasyon ameliyathane şartlarında ve cerrahın kararına göre lokal veya genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Ortalama olarak hazırlık süreci dahil olmak üzere 2 saat içinde gerçekleşir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütmeyigerektiren durummemede hacım eksikliği olabildiği gibi gebelikler veya aşırı kilo kayıpları sonrası da gerçekleşebilir. Meme dikleştirmeve büyütme dokusunun yetersiz olduğu zamanlarda yapılır. Günümüzde bireyin doğuştan gelen deformitelerini sarkması, yanık sonrası, meme kanseri sonrası oluşan bozukluklar estetik ameliyat ile başarıyla yapılabilir.

Kadınların estetik yönden daha iyi görünmek istediklerinde yapılan bu yöntem sağlık sorunlarından dolayı göğsü alınmış kişilerde de uygulanıyor. Genetik olarak küçük göğüs yapısına sahib olan kişilere istekleri doğrultusunda bu yöntem uygulanır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

En hızlı göğüs büyütme yolu cerrahi yöntem ile mümkündür. Tıp biliminin gelişmesi ile çoğu zaman aynı gün içinde taburcu olunur göğüs büyütme operasyonu yaptırabilirsiniz. Fakat çoğu kadın cerrahi müdahaleden uzak durmayı tercih ettiği için öncelik olarak doğal yöntemleri başvurulması gerekir.Büyütme yöntemleri ile her kadın sıkı ve dik göğüslere sahip olabilir.

Göğüs büyütme doğal yollardan masaj spor egzersizleri ile yapılabiliyor. Buna ilave olarak bazı çeşitli besinler ile vücudunuzdaki hormonların oranını değiştirerek göğsünüzü büyütmek mümkündür. Mekik şınav gibi özellikle göğüs kaslarını geliştiren egzersizleri göğüslerde büyüme yaptığı araştırmalar ilegörülmüştür.

Sadece göğüs kaslarını etkileyen egzersizler ile kalmayıp aynı zamanda kol ve omuz kaslarını uyaran egzersizler gerçekleştirmenizi önerilir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Kişilere uygulanacakmeme küçültme ameliyatı hazırlık süreci oldukça basittir. Operasyonunuzun genel anestezi altında gerçekleşecek ise doktorunuzun tavsiyeleri ya da anestezi uzmanı hekimine tavsiyesi eşliğinde ameliyat öncesi birtakım kan tahlilleri yaptırmanız gerekir. Bir gece evvelinden herhangi bir şey yiyip içmeye bırakmanız gerekir.

İlave olarak sigara kullanıyorsanız hem anesteziye bağlı komplikasyonları gidermek hem de ameliyat sonrasında iyileşme sürecinin daha sağlıklı geçmesi için sigarayı olabildiğince erken bırakmanız tavsiye edilir.Meme küçültme operasyonu geçirmeden evvel bu konuyu mutlaka doktorunuza bildirmelisiniz.

Meme Küçültme Sonrası NelereDikkat Edilmeli?

Hastaların meme küçültme operasyonunu geçirdikten sonra iyileşme süresi kullanılan teknik ve operasyona bağlı olsa da doktorun önerileri doğrultusunda özverili bir süreç geçirerek iyileşme dönemini en kısa şekilde geçirebilirsiniz. Operasyon sonrası hastanede genellikle yatışınız 1 gecedir ve ertesi gün taburcu olursunuz.Taburcu olduktan sonra 3 gün ideal olarak da bir hafta kadar evde dinlenmeniz önerilir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Birçok kişi tarafındanmeme dikleştirme ameliyatı göğüs büyütme ameliyatından farklı bir durum olarak algılansa da çoğu kez kullanılan teknik aynıdır.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Bu operasyon meme dikleştirmekilo verme emzirme gibi sebeplere bağlı olarak memeleri içinde boşalması suretiyle sarkma yapan göğüslere tekrardan şekil vermek maksadıyla yapılan işlemdir. Bu sorunları yaşayan kadınlar dilerse meme dikleştirme operasyonunu yaptırabilirler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53