USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Edirne Valiliği kararıyla ’tiny house’ yapılarının yıkımı esnasında ortalık karıştı

Edirne valiliği'nin saros körfezi'nde 'tiny house' ve kaçak yapıların yıkımı esnasında ortalık karıştı.

Edirne Valiliği kararıyla ’tiny house’ yapılarının yıkımı esnasında ortalık karıştı
24-05-2024 17:17
Google News

Edirne Valiliği’nin Saros Körfezi’nde ’tiny house’ ve kaçak yapıların yıkımı esnasında ortalık karıştı.


Edinilen bilgiye göre, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Danişment köyünde bulunan karavanları yıkmak için Valilik talimatı ile harekete geçen jandarma ekipleri ve mülk sahipleri arasında arbede yaşandı.


Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin tarım arazilerinde tiny house (küçük ev) ve kaçak yapılara izin vermeyeceklerini belirterek, geçtiğimiz zaman çerçevesinde muhtarlıklara genelge göndermişti.


Genelgenin ardından Saros Körfezi’nde bulunan ’tiny house’ ve kaçak yapıların yıkımına başlandı. 50’den fazla ’tiny house’ ve kaçak yapının yıkıldığı bölgede yıkım çalışmaları devam ediyor.


Tarım arazilerinin üzerine yapılan kaçak yapıların yıkıldığı esnada, yapı sahipleri ve jandarma arasında arbede yaşandı. Jandarmaya zorluk çıkaran bazı kişilerin kelepçelenerek gözaltına alındığı öğrenildi.


Jandarma ekiplerince kelepçelenen mülk sahiplerinden Kadir Akkaya, ruhsatlı plakalı karavanının olduğunu ve buna rağmen yıkıldığını ifade ederek, "Danişment köyünde bulunan özel mülkümüze plakalı ruhsatlı karavanlarımızı yıkmak ve yaşam hakkımızı elimizden almak için Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatı ile mahkemeyi hiçe sayarak usulsüz tebligat yaparak zor kullanarak haklarımızı hiçe sayıyorlar" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ