USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Büyükşehir ile Üniversite sporda da el ele

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi arasında sosyal ve kültürel faaliyetlerde işbirliğine imkân tanıyan protokole imzalarını törenle attı.

Büyükşehir ile Üniversite sporda da el ele
11-08-2015 19:11
Google News

Spor Kenti Bursa’ hedefiyle sportif faaliyetlerde de öncü adımlar atan Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi arasında gerçekleştirilen protokol, sporda kentin yıldızını daha da parlatacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan spor tesisleri ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün özellikli faaliyetleriyle Uludağ Üniversitesi’nin tesisleri ve akademik kadrolarını ortak çalışmalarda buluşturacak olan protokol, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen törende, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından imzalandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in de katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı her alanda olduğu gibi sporda da öne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi ile önemli işbirlikleri yaptığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa’da yaptığımız faaliyetlerde en önemli kent dinamiklerimizden biri Uludağ Üniversitesi’dir. Bugün imzaladığımız protokolle bu kez sportif, sosyal ve kültürel çalışmalarda işbirliği halinde olacağımız etkinliklerin önünü açıyoruz” dedi.

“Bursa, her alanda örnek…”
Sağlıklı toplumların sağlıklı kentlerle oluşacağına işaret eden Başkan Altepe, “Bursa, her alanda Türkiye’ye örnek oluyor. Uludağ Üniversitesi de yaklaşık 6 bin öğrencisi ve 2500 öğretim elemanıyla Bursa’da büyük bir potansiyele sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak kenti fiziki açıdan geliştirirken Uludağ Üniversitesi’nin de kentle daha fazla bütünleşmesi gayretindeyiz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla Uludağ Üniversitesi’nin gücü Bursa’da hissediliyor. Uludağ Üniversitesi ile işbirliklerimiz sürecek” diye konuştu.

Başkan Altepe, sporun insan yaşamındaki önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Spor Kenti Bursa’yı oluşturmayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi’nin tüm imkânlarını birlikte kullanabilecekleri faaliyetlere imza atacağız. Bu protokolle tesisler karşılıklı kullanılabilecek ve kentte sporun daha aktif yapılabilmesi, tesis ve personel anlamında da kurumların birbirini desteklemesi ve en önemlisi her yaştan insanın spora teşvik edilmesi sağlanacak” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir ile işbirliğinin devamı gelecek”
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitenin çalışmalarına yoğun destek sağladığına değinerek, Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Prof. Dr. Ulcay, Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi’nin havacılık konusunda da yoğun işbirliği halinde olduğuna değinerek, “Bu protokol Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız 3. resmi protokol, işbirliklerinin devamı da gelecek. Uludağ Üniversitesi, yapılacak çalışmalarla, önümüzdeki 3 yıl adeta şantiye görünümünde olacak. Bursa’da sporun daha da desteklenmesi, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Ulcay, konuşmasında, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin 3. Nesil Üniversite kimliğine de dikkati çekti.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de Uludağ Üniversitesi’nin önemli çalışmaları gerçekleştirdiğini belirterek, üniversitenin desteklenmesiyle, kentin hedeflenen geleceğine daha da kararlı adımlar atılacağını ifade etti.
Açıklamaların ardından Başkan Altepe ve Ulcay, protokole imzalarını attı. Törende, protokol üyeleri, TÜBİTAK ödülü alan Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu ile Türkiye Üniversiteler Arası Badminton Şampiyonası’nda derece alan sporcularla fotoğraf çektirdi. Programda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Karizma Şov ekibi de özel bir gösteriyle nefesleri kesti.

Protokolün detayları
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerde işbirliği protokolü kapsamında, üniversite öğrencileri ve akademik personel, belediye ve üniversitenin kullanımında ve mülkiyetinde bulunan spor tesislerini kullanabilecek. Her türlü sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler, birlikte düzenlenerek sporun yaygınlaştırılması ve geliştirmesi sağlanacak. Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesindeki personel ile üniversite personelinin karşılıklı faydalanması sağlanacak. Protokol dört yıl süre ile geçerli olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53