USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa Mühendis Kadınlar Derneği'nden tüm Türkiye'yi kapsayan çalışma

Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD) tarafından 26 Haziran’da bu sene 3.’sü düzenlenecek Dünya Kadın Mühendisler Günü Konferansı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa Mühendis Kadınlar Derneği'nden tüm Türkiye'yi kapsayan çalışma
27-05-2024 11:30
27-05-2024 11:35
Google News

BUMKAD tarafından 26 Haziran 2024 Çarşamba günü gerçekleşecek olan “Dünya Kadın Mühendisler Günü Konferansı”nın tanıtım toplantısına BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, Başkan Yardımcısı Funda Geyimer, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökçe İleri, Elif Kuş ve Şehnaz Uysaltürk ile ekip liderleri katıldı.

BUMKAD’ın 2019 yılında kadın mühendislerin güçlenmesi ve desteklenmesi amacıyla kurulduğunu belirten Başkan Ülfet Öztürk, mühendisliğin, hayatın hemen her alanında belirleyici bir rol oynadığını ve sürekli olarak değişen dünyanın şekillenmesinde kilit bir faktör olarak öne çıktığını belirterek, “Kadın mühendislerin ise bu süreçteki katkıları ve başarıları, sadece teknik bilgi ve becerileri ile sınırlı kalmayıp aynı zamanda farklı bakış açıları ve yaratıcı çözümlerle taze bir perspektif sunmaktadır. Tüm bunların kapsamında Mühendislikle Güçlenen Dünya teması ile bu yıl mühendislik gelişmelerinin her sektörü nasıl etkilediğini konuşacağız. Kadın mühendislerin nerede konumlandığını konuşacağız” diye konuştu.

Kadın mühendislere yönelik çalışmaları özetleyen Başkan Ülfet Öztürk, “3 yılda 100 kadın mühendis adayımızın hayatına dokunduğumuz ‘Kutup Yıldızım’, çeşitli sebeplerle işten ayrılmak zorunda kalıp tekrar işe dönmek isteyen kadın mühendisleri destekleyen projemiz ‘Dönüşüm Bugün’, 10 ve 17 yaş arası çocuklarımıza geleceğin yetkinliklerinin kazandırıldığı 6 haftalık bir eğitim programı olan ‘Toplum 5.0’, ‘TEV&BUMKAD Burs Fonu’ ve çocuklarımıza geleceğin mesleklerini anlattığımız ‘Geleceğin Meslekleri Konferansı’ düzenliyoruz” diye konuştu.

BUMKAD’ın 5. yaşını kutlamaya hazırlanırken bugün 3 fahri üyesi, 105 bireysel üyesi ve 12 kurumsal üyesi ile faaliyetlerine devam ettiğini bildiren Öztürk, şöyle konuştu :

“Türkiye’nin tek kadın mühendis derneği durumundaki BUMKAD, 2024 yılı içerisinde TÜMKAD (Türkiye Mühendis Kadınlar Derneği) olarak tüm Türkiye’yi kapsamaya hazırlanıyor. Bir sivil toplum kuruluşunun ilk defa genel merkezinin Bursa’da konumlandırılmasında rol almaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz.”

Her yıl belirli bir tema ile kutlanan Dünya Kadın Mühendisleri Günü’nü BUMKAD olarak yakından takip ettiklerini ifade eden BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, “Bu yılın teması dünya genelinde Enhanced by Engineering olarak belirlenmiştir. Aynı temayı biz de Türkiye teması olarak duyurmaya karar verdik ve ‘Mühendislikle Güçlenen Dünya’ olarak temayı belirledik. Bu yıl üçüncüsünü kutlamaya hazırlandığımız konferansımızı 26 Haziran 2024 Çarşamba Günü saat 09:00’da Podyum Davet Büyük Salon’da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Konferansta “Mühendislikle Güçlenen Dünya” teması ile bu yıl mühendislikteki gelişmelerinin her sektörü nasıl etkilediğini konuşacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ülfet Öztürk, 7 panelden oluşacak konferansın konuşmacıları ve konu başlıklarını paylaştı.

Öztürk, konuşmasında sponsorlara da teşekkür ederek, “Konferansımız bu yıl 4 Ana Sponsoru bulunmaktadır. ERA Alüminyum, Borusan Boru, Gözetim Danışmanlık ve Eyrice Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne teşekkür ederiz. Konferansımızın bu yıl 6 Destek Sponsoru ise , Sirena Marine, Ritim Yönetim Danışmanlık, Step Tasarım Mühendislik, Bamesa Çelik, Mosbo İnşaat, Kırpart firmaları olmuştur. Teşekkür ederiz. Ulaşım ve Yaka Kartı Sponsorumuz Nilüfer Belediyesine teşekkür ederiz. Bu yolculukta bizimle olan stratejik Partnerlerimiz ; Futuristler Derneği, İstanbul Blockchain Women , PMI Türkiye, Discover The Talent’a verdikleri destekler için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Öztürk, ayrıca, bu yıl konferansa TESLA’nun da katılacağını ifade etti.

Dünya Kadın Mühendisler Günü Konferansı programı şöyle;

*ALPHAN MANAS - Dünya Fütüristler Derneği (WFS) Türkiye Başkanı / Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı – MÜHENDİSLİKLE GÜÇLENEN DÜNYA’DA YAPAY ZEKA

*SELEN İNAL - Ecomuse Danışmanlık Şirket Kurucusu / Temiz Enerji ve Yeşil Dönüşüm Danışmanı / Enerji Dönüşümü Mühendisler Konseyi Üyesi – YEŞİL DÖNÜŞÜM VE MÜHENDİSLİK

*AV. ÖZLEM SEZGİN - Baysal Sezgin Hukuk Bürosu Kurucusu - YAPAY ZEKANIN TELİFİ, ETİĞİ VE AVRUPA'DAKİ HUKUKİ GELİŞMELERİ

*İSMET KAĞAN YILDIRIM - Tofaş Dış İlişkiler Direktörü – DÖNÜŞEN DÜNYA’DA TÜRKİYE NEREDE?

*PROF. DR. ŞÜHEDA ÖZÇAKIR - Uludağ Üniversitesi Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Anabilim Dalı / Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği Bursa Şubesi Başkanı

– FİZİK TEDAVİ& REHABİLİTASYON’DA TEKNOLOJİ

*ŞULE GÜNER - Gazeteci / Birleşmiş Milletler Yapay Zeka Anlayışı Rehberi Türkiye Sorumlusu – YAPAY ZEKA CİNSİYET EŞİTLİĞİ GETİRİYOR

*İLHAM VEREN KADINLAR PANELİ

Öztürk, basın toplantısının son bölümünde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ