USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya: Nijer'de anayasal düzenin yeniden tesis edilmesine yönelik çabaları destekliyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Afrikalı ülkelerin Nijer'de anayasal düzenin yeniden tesis edilmesine yönelik çabalarını desteklediğini belirtti.

Almanya: Nijer'de anayasal düzenin yeniden tesis edilmesine yönelik çabaları destekliyoruz
11-08-2023 19:09
Google News
Berlin

Baerbock, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu ( ECOWAS) Zirvesi’ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ECOWAS ile Afrika Birliği'nin bu önemli günlerde birlikte hareket etmelerinin demokrasiye destek verilmesi konusunda Nijer ve ötesi için bir sinyal olduğunu ifade etti.

ECOWAS İhtiyat Kuvvetleri’nin krizlere müdahale rolü yeniden gündemdeNijer krizinin çözümünde hem askeri müdahale hem müzakere seçeneği masadaECOWAS, Nijer'deki darbenin seyrini değiştirmek için asker konuşlandıracak

“Afrikalı ülkelerin, Nijer'de anayasal düzenin yeniden tesis edilmesine yönelik çabalarını destekliyoruz ve bölge devletlerinin bu konuda tüm diplomatik yolları tüketmek istemelerini takdir ediyoruz" değerlendirmesinde bulunan Baerbock, darbecilere, Nijer’in ve tüm bölgenin çıkarı için arabulucu çabalara cevap vermeleri çağrısında bulundu.

Baerbock, darbecilerin demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum’u ve ailesini rehin tutmaya devam etmelerini kınayarak, “Onlar derhal serbest bırakılmalı. Darbeciler, onların başlarına bir şey gelmesi halinde çok ağır sonuçlarla karşılaşacaklarını bilmelidir.” ifadesini kullandı.

Hem müzakere hem askeri müdahale masada

ECOWAS, Nijerya'da dün düzenlediği zirvede, Nijer'deki krizin çözümünde müzakere yolunun hala açık olduğunu vurgulamış, buna karşın güç kullanımının da son çare olarak hala masada durduğuna dikkati çekmişti.

Bu kapsamda ECOWAS üyesi ülkelerin savunma bakanlarına, ihtiyat kuvvetlerini hazır hale getirme ve konuşlandırma talimatı verilmişti.

İhtiyat kuvvetlerinin nerede, ne zaman konuşlandırılacağına ilişkin ise bilgi paylaşılmamıştı.