USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten seçim açıklamaları

AK Parti'de MYK toplandı... Partisi sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. AK Parti'nin oylarını nasıl artırdığı sorusunu yanıtlayan Çelik, ilk adımın ne olacağı sorusuna da şu yanıtı verdi: Öncelikle seçim beyannemesinde söz verdiğimiz hususları, vaatleri bunların bir an önce yerine getirilmesi için çalışmalar başladı.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten seçim açıklamaları
02-11-2015 21:17
Google News

-Hiçbir vatandaşımız mahsun olmasın. Herhangi bir şekilde oy verdiği partilerden bir tanesi geride kalan vatandaşlarımız mahsun olmasınlar. Ak Parti'nin zaferi, onların da zaferidir. Bize oy vermeyen vatandaşlarımızın toplumsal taleplerine de bize oy veren vatandaşlarımız kadar duyarlı olacağız. Bir Türkiye partisi olduğumuzun farkındayız

-AK Parti'nin zaferi hem demokrasi tarihimiz açısından hem de dünya siyasi tarihi açısından açık bir zaferdir. Genelde iktidar partileri iktidarda zayıflarlar, oy kaybederler, muhalefet partileri güçlenirler. Fakat AK Parti dünya tarihinde istisnai bir şekilde iktidardayken gücünü koruyan, gücün artıran bir parti olmuştur. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin oy oranında bir düşüş oldu ve tek başına hükümet kurması mümkün olmadı. Bunun sebepleri üzerine çok düşündük, nihayetinde siyasetin esasının toplumsal taleplerin siyasi temsile dönüştürülmesi olduğunu düşünüyoruz."

-Türkiye'de öteki yoktur. Türkiye'de herkes biz duygusu içindedir.

-Eşitlik içerisinde, kardeşlik, özgürlük içerisinde Türkiye'nin refahını artıracak politikaların uygulanması için çok önemli değerlendirmeler yapılmıştır.

-Diğer önemli bir konu takvim. Bekleyecek zamanımız yok. Türkiye'nin bir an önce yeni bir hükümete kavuşması, geçici seçim hükümetinin görevi sona eriyor, yeni hükümetin işbaşı yapması gerekiyor. Bu açıdan takvimle ilgili titiz bir çalışma yapıldı.

-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımızı aramış teşekkür etmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz.

-Önümüzdeki dönem vakit kaybetmek istemiyoruz. Türkiye'nin büyük meseleleri var. Çözüm arayışında olacağız. Tabiki Türkiye'nin büyük meselelerini çözmek için esas durduğumuz yer sağlam politikalar üretmek.

-Eşit, özgür, kardeş bir ülke olmanın standartlarını daha da yükselterek yolumuza devam etme kararındayız.

AK PARTİ OYLARI NASIL ARTTI?

-7 Haziran'da aldığımız sonuçların bir diyalog eksikliğinden, kendimizi anlatamadığımızdan, bazı söylem yanlışlarımız olduğunu da tespit ettik. Sonuç itibarıyla vatandaşlarımız şunu söylemişti, "Sizi birinci parti yapıyoruz fakat tek başına iktidar yapmıyoruz. Ve bazı politikalarınızı değiştirmenizi istiyoruz". Biz toplumun sesini iyi dinleyen bir partiyiz. Vatandaşlarımızın onaylamadığı şeyleri düzeltme konusunda ciddi çalışma yaptık. Hiç arzu etmediğimiz halde söylem yanlışları olabildi. Bunların düzeltilmesi konusunda toplantılar yaptık. Genel Başkanımız bizzat toplantılara katıldı. Anadolu'ya yayılarak, kanaat önderleriyle görüşerek... Vatandaşımızla aramızdaki köprüler zayıflamışsa bunları yeniden güçlendirme yoluna gittik. AK Parti'nin siyaset merkezli yapma kararlılığı görüldü.
Her kesimden vatandaşımız sahip çıktı. Mesajı aldık demiştik. Almaya devam edeceğiz. Sürekli olarak kendimizi güncelleyeceğiz.

SONUCU BİLEN ARKADAŞLARIMIZ OLDU

Tek kaygımız şuydu. Yeterli zaman olmayabilirdi. Bu konuda da başarılı bir kampanya yürüttüğümüzü, vatandaşımızın da bu mesajları doğru aldığı, bizim kendileriyle kurmak istediğimiz samimi ilişkiye kapı açtığı görüldü. Kendi içimizde bu sonuçları bilen arkadaşlarımız oldu. Kurumsal olarak tabi orada bir görüş oluşturmamız zordu. Tek başına iktidar olacağımızı son haftalarda gördük.

AK Parti kendi başarısını diğer partilerin başarısızlığı üzerinden anlatan bir parti değildir. Bu seçimin tek gündemi vardır. AK Parti tek başına iktidar olacak mı olmayacak mı? Tek gündemimiz buydu.

BİZ RÖVANŞ PARTİSİ DEĞİLİZ

Biz bir rövanş partisi değiliz. Biz Türkiye'yi yönetmek sorumluluğu içerisinde gereken vakarla gereken olgunlukla hareket eden bir partiyiz. Rövanş siyaseti, negatif dil, rövanş dili bizim kitabımızda yazmaz

AK PARTİ'NİN İLK ADIMI NE OLACAK?

Başbakanımızın mesaisi devam ediyor. Gece saat neredeyse 03.00 gibi bitti. Öncelikle seçim beyannemesinde söz verdiğimiz hususları, vaatleri bunların bir an önce yerine getirilmesi için çalışmalar başladı. Hükümet programı ile ilgili çalışmalar bu sabah başladı. Hiçbir ara, tatil yoktur. Bu sabah itibarıyla görevli arkadaşlar belli oldu.

YENİ ANAYASA

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne her seferinde milletimiz bu talimatı vermektedir. Demektedir ki, 'Yeni anayasa yapın'. Bu en güçlü vaadimizdir, en güçlü talebimizdir. Siyasi partilerin bu konudaki her türlü destek, işbirliği, mekanizma kurma, karşılıklı diyalog geliştirme çağrılarına açığız. Buradan da bir kere daha çağrı yapıyoruz. Gelin, Türkiye'yi 2023'e taşıyacak sivil bir anayasa yapalım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53