USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

1. Uluslararası Doğal ve Sentetik Materyallerin Biyomedikal Uygulamaları Kongresi yapıldı

Konya selçuk üniversitesi (sü) ev sahipliğinde avrasya medikal üniversiteler birliği öncülüğünde 1. Uluslararası doğal ve sentetik materyallerin biyomedikal uygulamaları kongresi gerçekleştirildi.

1. Uluslararası Doğal ve Sentetik Materyallerin Biyomedikal Uygulamaları Kongresi yapıldı
24-05-2024 17:13
Google News

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ev sahipliğinde Avrasya Medikal Üniversiteler Birliği öncülüğünde 1. Uluslararası Doğal ve Sentetik Materyallerin Biyomedikal Uygulamaları Kongresi gerçekleştirildi.


Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda yapılan programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, SÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Selçuk Üniversitesi Anadolu Kafkas Kartalları Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başladı.


Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, “Kongremiz farklı disiplinlerden, farklı ülke ve üniversitelerden gelen bilim insanlarının buluşma noktası olacak ve bilimin ışığında ilerlememiz, yeni keşifler yapmamıza ve çok değerli bilgi paylaşımlarında bulunmamıza ve gelecekte ortak projelerin geliştirilmesine ev sahipliği yapacaktır. Bu kongrenin amacı, bilimsel bilgiyi paylaşmanın yanı sıra genç araştırmacıları teşvik etmek ve onlara rehberlik yapmak da olmalıdır. Geleceğin bilim insanları olan genç araştırmacılarımızın yeteneklerini ve potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmak, onların bilim dünyasına getireceği yeni perspektifler ve yenilikçi fikirler hepimiz için büyük bir zenginlik kaynağı olacaktır. Kongremizin bilimsel programında doğal ve sentetik ürünlerin biyomedikal uygulamaları ile ilgili olarak fen, sağlık, tıp, diş, eczacılık ve mühendislik gibi çok çeşitli branşlarda oturumlara yer verilecek olup ilgili oturumlarda Arnavutluk, Tayvan, Kanada, Pakistan, Ukrayna, Slovakya, İran, Azerbaycan, Özbekistan gibi farklı ülkelerden alanında yetkin konuşmacılar tarafından sunumlar yapılacak. Kongre programında sözlü sunum oturumları yanında poster sunumlarına da yer verilecek” diye konuştu.


Selçuk Üniversitesine programa ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür eden Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kongrenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini ve sağlıkta yeni açılımlara vesile olmasını diledi.


Selçuk Üniversitesi olarak prestijli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Bildiğiniz üzere sağlıklı bir yaşamın temelinde yatan en önemli unsurlardan biri, tıbbi teknolojinin gelişmesidir. Bu gelişmede ise biyomedikal uygulamalar, insan sağlığına doğrudan etki eden hayati öneme sahip bir alandır. Zira doğal ve sentetik materyallerin bu alandaki kullanımı, hastalıkların teşhisinden tedavisine kadar geniş bir yelpazede kritik rol oynuyor. Bu bağlamda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, multidisipliner yaklaşımların benimsenmesi ve yenilikçi çözümler üretilmesi elzemdir. Bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve yaygınlaştırılması konusunda her zaman öncü rol üstlenen üniversitemiz, bu tür uluslararası kongreler düzenlemeye ve ev sahipliği yapmaya büyük önem veriyor. Özellikle bilimsel araştırma projelerinde son birkaç yılda ortaya koyduğumuz araştırmalarda üniversitemizin aday araştırma statüsünü yeniden kazanmasını hep birlikte sağladık. Bu kapsamda bilimsel araştırma projelerde göreve geldiğimiz ilk yıl 30 milyon, geçen sene 50 milyon, bu sene 80 milyona yakın uluslararası kongreler ile iş birlikleri dahil olmak üzere akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin projelerine destek verdik. Üniversitemiz misyonunun bir parçası olan bu kongrenin, bu alana önemli bir katkı sağlayacağına ve geleceğe yönelik yeni iş birliklerine zemin hazırlayacağına inanıyoruz. Kongremiz kapsamında dünya genelinden gelen bilim insanları ve araştırmacılar, doğal ve sentetik materyallerin biyomedikal uygulamalarındaki son gelişmeleri sunacak, bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklardır. Dahası, bu kongre; farklı disiplinlerden gelen araştırmacıları bir araya getirerek iş birliği yapmalarını ve yeni fikirler geliştirmelerini sağlayacak, bu alandaki ilerlemelerin hızlanmasına ve daha etkili çözümler üretilmesine imkan tanıyacaktır. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm organizasyon komitesine, meslektaşlarıma ve Üniversitemiz paydaşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu etkinlikte yer alarak bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşacak olan kıymetli konuşmacılara ve katılımcılara da şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından protokole plaket takdimi yapıldı. Açılış programının ardından oturum başkanlığını Prof. Dr. Emine Arslan ve Doç. Dr Meliha Funda Afyonoğlu’nun yaptığı, Assoc. Prof. Dr. Erda Qorrı ile Dr. Dt Xhini Rızaj’ın konuşmacı olarak katıldığı oturuma geçildi. Uluslararası Doğal ve Sentetik Materyallerin Biyomedikal Uygulamaları Kongresi 24 Mayıs’ta sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53