YEREL ÇOCUK FUTBOLU ve BURSASPOR

Temel çocuk olduğuna göre, Bursa'mızda yaklaşık 175 000 e varan devasa 6-12 yaş çocuk potansiyeli varken bu potansiyel nasıl olur da başta Bursaspor olmak kaydıyla Bursa Futbol ve sporuna istenilen katkıyı vermez veremez...

Şemsi GALFA

3 yıl önce

6-12 yaş futbolun en temel ihtiyaçlarının karşılanacağı ve üzerine geleceğin inşa edileceği olmazsa olmaz yaş aralığı, aslında Bursaspor şemsiyesi altında yapılacak çok iyi çalışmalar ile bu büyük potansiyelin futbola yatkın olanlarından başta Bursaspor olmak kaydıyla tüm profesyonel ve amatör takımlarımızın çok güçlü çocuk ve gençlik geliştirme bölümleri oluşturulabilir.

Ama biz ne yapıyoruz!

Öyle herkes kendi mahallinde, kendi kabuğunda kendi söyleyip kendi dinlemeyecek, çok bilgiçlik yapmayacak,kendi bildiklerini yada herkesin bildiklerini önce küçük gruplarda daha sonra geniş katılımlı herkesin konuştuğu tabiri caizse eteğindeki taşı döktüğü geniş katılımlı birlikteliklerdekonuşacak, en temel olan onsuz kesinlikle olamayacak olan çocuğun dert edinileceği her anlamda konuşulacağı toplantılar düzenlenip orada söyleyecek söylemeli, Bursa'mızda geçmiş yıllarda hepimizin bildiği gibi birçok kaliteli oyuncu zor şartlarda çıkmıştır, isim yazmayacağım unuttuklarım olabilir onlar zaten biliniyor, peki onların torunları ve bu günün çocukları yeteneksiz mi neredeler, günümüz konjonktürüne göre çocukları niye yetiştiremiyoruz hep yıllardır bilinen sorunları kendimiz söyleyip kendimiz dinliyoruz.

Neler yapılmalı ki bu devasa potansiyel bu sportif dinamizm Bursa sporuna katkı yapsın.

1-Şehrimizin tüm dinamikleri uyandırılmalı ve duyarlılaştırılmalı

2-Üst düzey kamu kurum ve kuruluşların önderliğinde çok geniş kapsamlı bir çalıştay yapılmalı

3-Bu çalıştayda çocuğu ilgilendiren tüm konular irdelenmeli

4-Buradan çıkacak sonuçlar esas alınmalı, ortak bir akıl oluşturulmalı

Bunları yapmak çok zor olmasa gerek!

Yoksa herkes kendi doğrularıyla burnundan kıl aldırmadan çocuğu, kendini, takımını, kulübünü düşünür,yada düşünürmüş gibi durumda işleyiş gösterirse, küçük olsun benim olsun mantığı hakimse, böyle havanda su dövmeye devam ederiz.Sonuçta hepimiz şu anki şartları da arar hale geliriz.

Burada lokomotif olacak şehrin en üst markası Bursaspor var, eğer Bursaspor’un içinde bulunduğu durum itibariyle‘’şimdi bu işlerin zamanımı’’ deyip bu devasa Bursa çocuk potansiyeli göz ardı edilirse bu günleri mum ile arar hale geliriz. Bursaspor un böyle bir lüksü yoktur.

Evet, Bursaspor ekonomik darboğazda, önümüzde 5 Haziranda seçim var adayların Bursaspor profesyonel takımı için süper lige hedef koymaları şehrimizin birinci önceliği ve bunun içinde yoğun çapa harcanmaları veya harcıyormuş gibi görünmeleri normal, çünkü üst yapının kalitesi alt bölümlere de olumlu yansıyacaktır.

Lakin şu da unutulmamalıdır, kaynağı kurutmak geleceği karartmaktır, iyi planlamalar ile Bursaspor’u bir bütün içerisinde ele alıp içeresindeki pınarları korumak geliştirmekgerek, en önemli kaynakta devasa Bursa çocuk kaynağıdır, bu kaynağın futbola yatkın kesimini tüm Bursa futbol kulüpleriyle uzlaşarak iyi plan ve projeler ile Vakıfköye akması hem Bursaspor’u hem de yerel tüm amatör takımların yaşamalarını ve geleceklerini kurmalarını sağlayacaktır.

GELİN YOL YAKINKEN BİRLİK OLALIM BURSA'MIZDAKİ BU DEVASA ÇOCUK POTANSİYELİNE HEP BİRLİKTE AKADEMİSYENİYLE ANTRENÖRÜYLE KURUM KURULUŞLAR İLE AKLIN BİLİMİN ÖNDERLİĞİNDE SAHİP ÇIKALIM.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI