Bursaspor ve Vakıfköy'de Yeniden Yapılanma

Bursaspor saha dışı sağlık sorunlarından ve TFF nin de 2. Yarı için covit-19 yönetmeliğindeki değişikliklerinden dolayı çocuk ve gençlik geliştirme bölümünden futbolcu takviyesi ile müsabaka ve antrenmanlarına devam ediyor olması Vakıfköy Gençlik Geliştirme bölümündeki futbolcu adayı oyuncuları heyecanlandırıyordur.

Şemsi GALFA

3 yıl önce

Uzun yıllardır tek tük çıkan oyuncular ile Vakıfköy değerlendirilirken ,bu sezon maksimala yakın verimsellik ile Bursaspor profesyonel takımına katkı vermekte, bu duruma da yok mecburiyetten, yok yokluktan vb klişe yaftalar ile ucuzlatmanın da bir manası yoktur. Bu işler böyle olur, Dünya tarihine bakıldığında insanlığın hayrına olacak tüm buluşlar yokluktan eksiklikten yetersizlikten bulunmuştur bir nevi sebep sonuç ilişkisidir.

Bursaspor'un bu dönemdeki işleyişi Vakıfköy'e ayrı bir motivasyon ve dinamizm getirecektir, artık 14-15 yaşındaki oyuncu ve ailesi önlerindeki süreci belirsiz görmeyeceklerdir. Çünkü önlerinde somut Vakıfköy'den çıkan profesyonel olup Bursaspor da çokça oynayan futbolcular var. Bu durum Vakıfköy'ün güvenirliğini ve itibarını daha da arttıracak şehrin futbola yatkın çocuklarını heyecanlandıracaktır.

Gelelim Vakıfköye...

 Bir kere Bursasporun camia olarak öncelikli derdi, sorunlar ne kadar büyük olursa olsun Vakıfköy olmalı. Oranın baş mimarları olan orada iyi niyetle canla başla çalışan antrenörlerin gelişimi için yurtdışı, ya da yurt içinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan teorik ya da pratik eğitimler aldırılmalı, zırt pırt da antrenör değiştirilmemeli, antrenörler ile yaşam standartlarına uygun uzun vadeli karşılıklı memnuniyet içeren sözleşmeler yaparak orada sürdürülebilir sağlam bünyeye uygun eğitim öğretim müfredatları uygulanmalı.

Bursaspor’un çocuk ve gençlik geliştirme bölümü Bursaspor’un arka bahçesi değil başının üstünde olmalı. 

Oradaki eğitim kadroları yukarıda da söylediğimiz gibi uzun vadeli olmalı, gelişimlerine destek olunmalı, ekonomik refahta sağlanmalı. Çünkü nasıl bir taşa heykeltıraş uzun uğraşlar sonucu bir şekil veriyorsa, antrenörlerde bir insana yatkın olduğu futbol alanında evre evre yaşın ihtiyacına dönük sportif ve futbol eğitimleri vererek uzunca bir süreç sonra futbolcu yapıyorlar, bu kolay bir iş değil.

Bu sezon Vakıfköy, gerek Bursa, gerek Türkiye gündeminde var olan ispatını geliştirerek güncelledi. 

Bursaspor için en tehlikeli durum şu an bu, eğer nasıl olsa Vakıfköy'de işler yürüyor mantığı ile yaklaşılırsa büyük yanılgı olur. Vakit kaybetmeden Vakıfköy'e daha özenli yaklaşarak küçük yaştan büyük yaş gruplarına doğru ve sonunda da Bursaspor profesyonel takımına akan futbolcu sirkülasyonu sağlamak önemlidir. Önceden tek tük çıkan oyuncular ile avunur transferler ile beslenirken durum değişti, artık her mevkie uygun kaliteli oyuncular Bursaspor'a kazandırılmalı ve oradan da yurt içi ve yurt dışı pazarlamayla Bursaspor'a ekonomik katkı yapılmalı

Artık gün gibi aşikâr; Bursaspor Vakıfköy'den maksimal beslenerek yaşamını idame edecek gibi görünüyor zaman çok kapsamlı bir şekilde Vakıfköy'ün var olan yapısına inovasyon el yatırımlar yapılmalı ki Vakıfköy'ün kaliteli verimselliği daha çağdaş normlara ulaşsın, yapılacak iş şu olmalı ,şehir nezdinde akil, akademik, sportif insanlar ile yapılacak bir çalıştay, burada oluşan konsensüs ve birlik beraberlik ile Bursaspor ve Vakıfköy ün menfaatine dönük çıkacak ortak bir akıl BURSASPOR'UN kurtuluşu olacaktır

YAZARIN DİĞER YAZILARI