USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yasal Cinayet!

Yasal Cinayet!
12-03-2024

Değerli okur merhaba,

Uzun yıllardır trafik kazaları neticesinde verilen cezalar açısından yasal düzenlemelerimizin yetersiz olduğunu her fırsatta dile getiriyorum.Daha da öteye götürecek olursam, devlet iradesi (aslında koruması) altında cinayetler işlendiğini düşünüyorum.Şükürcü ve kabullenişci anlayış neticesinde maalesef gereken yasal düzenlemeler de yapılmıyor ve ne yazık ki yapılacağı da yok!Ne mi diyorum sayın okur?

Türkiye’de her yıl ortalama 6.000 kişi trafik kazalarında can veriyor.

Türkiye’de her yıl ortalama 280.000 kişi trafik kazalarında yaralanıyor.

Sayılar incelendiğinde teröre kurban verdiğimiz vatandaş sayımız daha çok yahut trafik terörüne kurban verdiğimiz vatandaş sayımız mı daha çok???

Bu yazımda somut bir olaya yoğunlaşmak ve rakamlara indirgemeden konunun vehametini yansıtan acı ve bir o kadar düşündürücü daha ilerisinde mide bulandırıcı olayı size aktarmak istiyorum.

1 Mart 2024 günü saat 23.30 (saate dikkat, gece vakti) sıralarında Eyüpsultan Davutpaşa Caddesi üzerinde Belgrad Ormanı yönüne ATV motorla giden 29 yaşındaki Oğuz Murat Arıcı’ya 16 yaşındaki Timur C. Tarafından kullanılan  Porsche marka lüks araç, çarptı. Kaza sonucu yaralanan Oğuz Murat Arıcı ve üç kişi daha  hastaneye kaldırıldı.Ancak bir çocuk babası pırıl pırıl bir genç olan Oğuz Murat hayatını kaybetti ve yaralılardan T.A.'nın ise hayati tehlikesinin bulunduğu anlaşıldı.

Buraya kadar sorulması gereken sorular;

16 yaşında çocuğun gece vakti lüks marka araçla ve videosunu internetten bulabileceğiniz kullanımı ile orada ne işi var?

Dur daha yeni başlıyoruz sen bunları düşünürken esas bomba geliyor.

Çocuk (bana göre değil) annesi yazar Eylem Tok tarafından yurtdışına kaçırıldı.Evet yanlış okumuyorsun.Anne, çocuğunu hiçbir şey olmamış gibi kaçırdı.Yakın tarihte ABD ye geçeceklerine de kimsenin şüphesi olmasın.Zira bu MAĞDUR! ÖLÜME SEBEBİYET VEREN  pardon SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK Amerika’da doğmuş ve vatandaşlığa sahip.

Senin anlayacağın sayın okur, ekonomik durumu çok iyi olan aile çocuğunu ‘adil yargılanmanın mümkün olmaması ve kana kan olmaması’iddia ve düşüncesiyle kaçırdı.

Detaya ve şahsi düşüncelerime burada girmek istemiyorum.

Sen şimdi soruyorsundur.Eğer kaçmayıp yargılansaydı ne olacaktı?Yukarıda belirtiğim üzere yasalarımızın trafik kazalarına dair kısmında yetersizlik bulunduğundan şahsi kanaatim 1 yıldan az süre cezaevinde yattıktan sonra hop iyi hal indirimi, hop sabıkasının bulunmaması, hop zart hop zurt ile sahillerde gezmeye ve gününü gün etmeye devam edecekti.

Çok mu acımasız buluyorsun beni.Bulma bulma.Babasını kaybeden çocuğu düşün ve kendini onda bulmaya çalış.Zor dimi?

İki evladı ve imkanları nıspeten iyi olan bir baba olarak ehliyet almadan aracımı isterlerse çocuklarıma vereceğim cevap gayet basit ve net olacak;

-Ehliyetini al öyle gel.

Yasal kılıf ile korunan cinayetlere acil gerekli kanuni düzenlemelerin yapılmasını temenni ediyorum.

Sorularınız oldukça cevaplamak üzere burdayım.

Esen kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?