USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Paranı Kaptırma!

Paranı Kaptırma!
04-03-2024

Değerli okur merhaba,

Bu yazımda, son dönemde sıklıkla aldığım bir sorunun cevabını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Enflasyon karşısında vatandaşımızın geliri ve hatta elinde bulundurduğu birikimlerin hızlıca erimesi neticesinde bir ev yahut araba sahibi olmak gittikçe zorlaştı. Bu da yetmezmiş gibi bankalarca kredilerin de kapatılması, sınırlandırılması ve faizlerin aşırı artışı ile birlikte bence yıllardır varolan ancak son dönemde ayyuka çıkan bir ponzi dolandırıcılık sistemigüçlendi.Tahmin edemediysen şanslısın demektir. Bahsettiğim sistem, …. Evim, …. Katılım gibi sistemler.

Vatandaştan peşinat alıp, aylık taksitler halinde ödemeler almaya devam eden ve karşılığında belli bir süre sonra ev yada araba alabileceğini taahhüt eden bu organizasyonlar maalesef gerektiği kadar denetlenmediği gibi, ceza yargılamalarının uzun sürmesi neticesinde sürekli isim değiştirerek ışıklı kocaman büyük tabelaların asıldığı büyük şık ofislerde faaliyetlerine devam ediyorlar.

Bir umut başını sokacak bir evi olsun isteyen, ayağını yerden kesecek bir arabası olsun isteyen vatandaş iki yüz bin tl den başlayan ön ödemeyi yaptıktan sonra vazgeçmek istese bile parasını iade almak için dava yoluna gitmek zorunda bırakılıp yıllarca süründürülüyor. Dava sonuçlandığı anda ise artık ortada ödeme gücü bulunan bir şirket dahi kalmadığından kaybettiği parayı akıl parası sayıp yaşadığı huzursuzlukla kalıyor.Yapılan çekilişlerin önceden ayarlandığı ve hiçbir yasal dayanağının bulunmadığı cafcaflı yapılanmalardan uzak durmanızı diliyor ve sizi açıkça uyarıyorum.

Son dönemde sıklıkla aldığım soru: ‘’Paramı nasıl geri alabilirim? ‘’

Bence paranızı vermeyin değerli okur.Başka yatırım araçlarını özgürce tecrübe edebilir ve fakat kontrolü elden bırakmayabilirsiniz.

Unutmayınız ki bedava peynir fare kapanında olur…

Sorularınız oldukça cevaplamak üzere burdayım.

Esen kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?