USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sorgula!

06-11-2023

Değerli okur merhaba,

Akşam işten yorgun ve argın şekilde evine geldin ve baktın ki postacı bir zarf içinde ilamsız icra takibi yazan bir kağıt tebliğ etmiş.Okumaya başladığında vaktiyle karışmış olduğun kazaya dair bilgiler içeren icra takibinde borçlu sıfatıyla aleyhinde işlem başlatılmış.

Daha önce adliye yüzü görmediğin için huzursuz bir uyku sabahında ilk iş icra dairesine giderek borcunu ödemek istediğini söyledin.Kağıtta yazan miktarın üzerinde bir rakamla karşılaştığında dahi kabullenip ödeme yaptın.Sonuç olarak bir aylık maaşın artık sende değildi...

Dur dur hemen moralin bozulmasın.Öncelikle ilamsız icra takip kağıdında ''borcun kaynağı'' nı tespit etmelisin.Son zamanlarda ''araç mahrumiyet bedeli, araç kiralama bedeli'' gibi alacak kalemleri yazılarak başlatılan icra takiplerinin sayısında artış gözlemlenmektedir.

Bu aşamada sorulması gereken sorular:

- Borcun kaynağı nedir?

- Kusura göre borçlu muyum?

- İstenilen alacak miktarından sorumlu muyum?

- Borçlu isem gerçekte ne kadar ödeme yükümlüğüm bulunmaktadır?

- İtiraz mı etmeliyim yoksa borcu mu ödemeliyim.

Sayın okur üzülerek görüyorum ki çoğu kimse gerçekten borçlu olup olmadığını sorgulamadan yahut ne kadar borcu olduğunu bilemeden bir anlık endişe ile kendisinin sorumlu olmadığı miktarda para ödemektedir.

Önceki yazılarımda belirttiğim gibi esasen yasal haklarının ne olduğunu bilip sonrasında hareket etmen sağlıklı olacaktır.Yine görülmektedir ki maalesef kötüniyetli kimselerce gerçekte olmayan alacaklar için ilamsız icra takipleri başlatılabilmektedir.

Bu şekilde gerçekte olmayan alacaklar için icra takip ofisleri dahi kurulmakta ve hatta yargılama sonucu ceza almaktadırlar.Bu hususlara dikkat etmenizi öneririm.

Sayın okur her ne olursa olsun huzurunuz bozulmasın.

Sorularınız oldukça cevaplamak üzere burdayım.

Esen kalın...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?