USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YANGIN YERİ!

YANGIN YERİ!
13-11-2023

Değerli okur merhaba,

''Yangın, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı üzerinde bulunan 10 katlı iş merkezinde meydana geldi''

Bu cümlenin ardında bir felaket de olabilirdi. Yüzlerce kişinin canı sağ çok şükür. 

Geçtiğimiz hafta meydana gelen ve on katlı iş merkezini kullanılamaz hale getiren yangında zarar gören tüm vatandaşlarımıza içtenlikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Esasen bu hafta başka bir konuyu kaleme alacakken böyle bir facia sonrası değinmek istediğim konu yangın sigortası oldu.

Yangın Sigortası Genel Şartları 1993 yılında yürürlüğe girdi. Merak edenler internet üzerinden bulup okuyabilirler. Yıllarca çalışıp bir konut yahut iş yeri sahibi oldunuz diyelim. Zorunlu yapılan sigortalar harici nedense taşınmaz ve içindeki tüm eşyaları teminat altına alacak sigorta ve ek teminat poliçelerinin maalesef çoğu zaman yapılmadığına şahit oluyoruz. Halbuki parasal değerinin yanında çok düşük miktardaki poliçe bedellerini ödemekten kaçınmak sonuç olarak ağır zararların doğması durumunda keşke dedirtmekten ileri gitmiyor. Bahsi geçen zararlar yüzlerce milyon türk lirasını aşabilmektedir. Özellikle toplu yaşam alanlarında herhangi bir noktadan çıkabilecek yangın tüm paydaşlara ağır zararlar verebilmektedir.

Aslında yazılarımın genelinde vurgulamak istediğim SİGORTA nedir, neleri kapsar, hangi sigortaya nerede ve ne zaman ihtiyaç vardır gibi soruları akla getirmektir. 

Unutmayınız ki yılların emeği saatler içinde kül olurken zararlarınızı karşılayacağınız bir poliçenin varlığı en azından tazmin noktasında size kesin çözüm sunacaktır.

Elbetteki ''cana gelmesin, mala gelsin''. Ancak bir malın edinilmesi sonrası maddi koruma altına alınması da emin olun ki düşündüğünüzden çok daha kolay olacaktır.

Nedense insanımızın geneli başına bir iş gelmedikçe ''bana birşey olmaz'' mantığıyla yaşıyor. Halbuki ''her an bana birşey olabilir'' .

Son olarak belirtmek isterim ki çok üzüldüğüm bu olay ve benzerlerinin asla yaşanmamasını temenni ediyorum.

Sorularınız oldukça cevaplamak üzere burdayım.

Esen kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?