USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Geç olsun güç olmasın

26-09-2022

Spring ilk önce 2021 son çeyreğinde bekle­niyordu sonrasında umutlar bu yıla taşın­mıştı ama yetkililerin açıklamasına göre se­neye yollarımızda gö­receğiz.

Hali hazırda Av­rupa’da satışta olan Spring oldukça uygun bir fiyat etiketine sahip. Ülkeden ülkeye çeşitlilik gösterse de Spring’in satış fiyatı bu ülkelerde ortalama olarak 18 bin euro civarında.

Dacia Spring, şanslı bir model olacak. Neden mi? Bir süre önce kabul edilen ÖTV indiriminden yararlanabilecek. Düşük motor gücü sayesinde Dacia Spring fiyatı da yüzde 10’luk ÖTV dilimine girecek. Bu sayede oto­mobil fiyatı ol­dukça makul seviyelere ülke­mize girmiş ola­cak. Dacia Spring, 27.4 kWh batar­yasıyla birlikte WLTP değerle­rine göre 230 km menzil sunabili­yor. Maksimum 125 km/saat hıza çıkabilen araç, şehir içi kullanımlarda 300 km’lik men­zili zorlayabiliyor. Aracın performansı şehir içi kullanımlarda tüm ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabiliyor. Hem AC hem de DC şarj ola­bilen araç, hızlı şarj ile 56 dakikada şarj olabi­lirken AC şarjda ise 4 saat 51 dakikada şarj olabiliyor. 30 kW DC akımda şarjının %80’lik kısmı bir saatin altında,

7,4 kW Wallbox’ta şarjın %100’ ünü 5 saa­tin altında, 3.7 kW Wallbox’ta ise 8.5 saatin altında,

2,3 kW’ lık standart bir prize bağlandı­ğında ise şarj dolumu 14 saatin altında kalan sürede tamamlanabiliyor.

Bildiğiniz gibi Pil konusu elek­trikli araçlarda en çok araştırılan özelliklerin başında yer alıyor. Dacia yeni arabası için 3 yıl ve 100.000 kilometreye kadar ga­ranti sunuyor. Özellikle şehir içi kullanım için üretilmiş olan bu araç 300 litrelik yüksek kapasi­tesi ile kullanıcılarına yeterli bagaj alanı sağlıyor.

Bazı donanım Özelliklerinden bahsetmek gerekirse, göz alıcı bir tasarıma sahip olan Dacia Spring 14 inçlik sac jantları ile dikkat çekiyor. 14 inç Flex Wheels alüminyum ala­şımlı jantlar da opsiyon olarak kullanıcılara sunuluyor. 3,5 inç renkli ekran gösterge pa­neli, 7 inç dokunmatik multimedya ekranı ve MEDIA NAV sistemi de donanım özellikleri arasında öne çıkı­yor. Konforlu sürüş deneyimi yaşatan Dacia Spring hız sabitleme, geri görüş kamerası ve bluetooth gibi fonksiyonel özel­likler sunuyor. Gü­venlik donanımları açısından incelendiğinde otomatik acil fren­leme asistanı ile kullanıcısına emniyetli bir sürüş vadediyor. Bunun yanı sıra ön çar­pışma uyarı asistanı, ABS, ESP ve 6 adet hava yastığı ile güvenlik önlemlerini artırıyor.

Türkiye’deki elektrikli araç fiyatları ile kıyas­landığında Dacia Spring piyasa fiyatının ÖTV ve KDV dahil edildiğinde bile makul olacağı düşünülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?