Yerel Haberler

Şahinkaya’da folklör şöleni

Şahinkaya okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali, yapılan folklör şöleniyle sona erdi.

Şahinkaya’da folklör şöleni
18-05-2019 15:19

Bursa’da faaliyetini sürdüren Şahinkaya Okulları, Bursa’da yeni bir akıma öncülük ediyor. Günümüzde unutulan kendi öz müziğimiz ve dansımız olan folklörü yeniden gün yüzüne çıkartabilmek, yeni yetişen nesillere kendi öz müziklerini sevdirebilmek için önemli bir organizasyona imza atıyor.

Şahinkaya Kurumlarının sahibi Oğuzhan Şahinkaya’nın Uluslararası Halk Sanatları Organizasyonu Başkanı (İOV) Faruk Alkaya ile birlikte organize ettiği etkinliğin ikincisi, Şahinkaya Lisesi bölümünde yapıldı. Organizasyon ile ilgili olarak Okul Müdürü Hakan İdin, “Buraya gelen tüm konuklarımız öğrencilerimizin evlerinde konakladılar. Öğrencilerimiz evlerinde konuk ettikleri misafirlerine Bursa’yı tanıtırken, onların ülkeleriyle ilgili bilgiler de aldılar” dedi.

İOV Başkanı Faruk Alkaya, “Avrupa folklörünü yaşatan ülkelerin 10-16 yaş aralığındaki miniklerin oluşturduğu gruplar gösteri yaptı. Polonya, Romanya, Bulgaristan, Arnavutluk, Sırbistan, Azerbaycan ve Makedonya’dan 200 öğrenci ve 50 hoca ve müzisyeni konuk ettik. Müthiş bir organizasyon oldu. Bu organizasyonda hedefimiz üçüncüsünde şenliğimizi dünyaya açmak istiyoruz” dedi.

Daha sonra ülkeler sıra ile gelerek ülkelerinin halk danslarını sergilerken, salonu dolduran 500’ün üzerindeki öğrencinin büyük alkışını aldılar. Şölen Şahinkaya Okulu öğrencilerinin oluşturduğu grubun nefis halk oyunuyla start aldı. Özellikle Azerbaycan ve Arnavut minikler büyük alkış alırken, Bulgaristan, Polonya ve Romanya’nın dansları da beğeni topladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER