Sağlık

Kırışıklık kremi seçerken!

Cilt yaşlanmasını durdurmak mümkün değil. Ama ‘antiaging’ kremleriyle bu süreci yavaşlatmak mümkün. Yaşlanma sürecinde, genç ve olgun ciltler için farklı ürünler kullanmak gerekiyor.

Kırışıklık kremi seçerken!
16-06-2015 16:07

C vitaminli, meyve asitleri içeren ve antioksidan özelliği olan kremler 30-35 yaş arasındaki kişilere öneriliyor. Daha olgun ciltlerde ise A vitamini, peptit içeren kremlerin kullanılması cildin yaşlanmasını geciktiriyor.

Yaşlanan cildin özellikleri
-Yaşlanan ciltte incelme oluşuyor
-Kolajenin azalmasıyla birlikte cilt gerginliğini kaybediyor, kırışıklıklar gözleniyor
-Pigment hücrelerinin düzensiz çalışması nedeniyle ciltteki renk değişikleri artıyor
-Ciltteki nemlilik azaldığından kuruluk oluşuyor

Yaşlanma iki nedenle oluşuyor:
-Yaşa bağlı yaşlanma (içsel yaşlanma)
-Dışsal faktörlerle oluşan yaşlanma

Yaş ilerledikçe DNA yenilenmesi azalıyor!
Yaşa bağlı yaşlanma Bu kaçınılmaz bir durum. Tüm insanlarda yaş ilerledikçe hücrelerin çoğalmasında ve DNA’nın yenilenmesinde azalma oluyor. Hücrelerin büyümeleri yavaşladığı için cilt inceliyor. Bu süreç 20’li yaşların sonunda başlıyor.

Dışsal yaşlanma Dışsal faktörlerle oluyor. Güneşin zararlı UV ışınları, alkol ve sigara alışkanlığı, gürültü, hava kirliliği, yanlış kozmetik kullanımı buna neden oluyor. Bu nedenle güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu ürünlerin kullanılması, cilde uymayan kozmetik ürünlerin kullanılmaması, alkol ve sigara tüketilmemesi gerekiyor. Tüm bunlara ilaveten, cildi zararlı etkilerden koruyan dermo kozmetik ürünlerle cilde takviye yapılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER