Gündem

Devlet Bahçeli'den yeni anayasa çağrısı!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma gerçekleştirdi.

Devlet Bahçeli'den yeni anayasa çağrısı!
16-04-2024 10:59
16-04-2024 11:04

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

 Siyaset nesillerin hayatını müspet yönde değiştirecek kılavuz olmalıdır. Hiç kuşkusuz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bizim demokrasiye bağlılığımız sözde değil özdedir. Milliyetçi Hareket Partisi siyasetçinin değil seçmenin mutluluğunu gaye edinmiştir.

Hiç kuşkusuz egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Millet ne diyorsa saygımız ve sadakatimiz tamdır ve tartışmasızdır. MHP, Türkiye ve Türk milletine varlığını adamış, siyasetçinin değil seçmenin mutluluğu her zaman gaye eylemiştir.

Biz görevimizin farkındayız. Yapacaklarımızın şuurundayız. Vizyonu yetmeyenlerin umutsuzluk çarkına kapılması bundan sonra da muhtemeldir. Türkiye'mizi hak ettiği gelişmişlik statüsüne mutlaka çıkarmalıyız. Bizim milliyetçiliğimiz çağın birikimi olan gelişmeleri birlikte yaşatmayı, beraberce değerlendirmeyi esas almaktadır.

Türkiyemizi hak ettiği gelişmişlik statüsüne mutlaka çıkarmalıyız. Bunları yaparken, siyaset önceliğimiz sınıflara hiçbir ayrıcalık tanımadan, milletimizin tamamını kucaklayan bir anlayışla hareket etmektir. Türk siyaset yapısını, milli ve manevi değerlere müzahir olacak şekilde yeni anayasayla taçlandırmalıyız. İnsanımızın mutlu olacağı dönemin kapılarını açmalıyız.

Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma mücadelemiz kamçılanmıştır. 14. Olağan Büyük Kururultayımız'da parti tüzüğümüz 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uygun olarak değiştirilmiştir.

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Ters akıntılara göğüs germeliyiz. Türk siyaset yapısını taleplere göre yeniden ele almalı, yeni anayasa ile taçlandırmalıyız. Türk devrinde insanımızın mutlu olacağı dönemin kapılarını el birliği ile açmalıyız. Sosyal ve ekonomik ihtiyaçlara cevaplar hazırlayarak kalıcı reformları hayata geçirmeliyiz. Fiyat ve finansal istikrarı artırarak, adil ve insani paylaşımı canlandırarak Türkiye ekonomisini zincirlerinden kurtarmalıyız.

Bunu yapacak irade MHP ve Cumhur ittifakında mevcuttur. Kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalıyız. Türkiye hepimizindir, hepimizin ortak vatanı. Farklı başkentlerin sunduğu kurtuluş reçetelere Türkiye'yi bir adım öteye götüremez.

Özellikle her birimizin hissesine düşen vazife, ortamı bulandıran çarpık zihniyetlerin kara propagandalarına aldırmadan, arkamıza bakmadan hızlı adımlarla yürümektir.

Hiç şüphe yok ki geleceğin süper gücü Türkiye'dir. 2053'te bu ideal gerçekleşecektir.

"İKTİDAR OLDUK DİYENLER HAYAL ALEMİNDE"

MHP'nin 31 Mart seçimleriyle ilgili değerlendirmeleri şudur:

1 - 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerin ardından 10 sonra milletimiz sandık başına gitmiştir. Seçimsiz geçilecek 4 yılın önü açılmıştır. Seçim sonuçlarnın hayırlı olması temennimizidir. Yerel seçimlerde özne adaylar olduğu halde, genel seçimlerde adaylardır.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart seçimlerinden sonra rota değiştiren bir Türkiye yoktur. Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindendir. Türkiye'de iktidar tektir, o da Cumhurbaşkanlığı kabinesidir. Şımarıklığın alemi yoktur. BUgün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri muktedirdir.

2 - 31 Mart'ta seçimlere katılım oranı düşüktür. 31 Mart'ta 13 milyon vatandaşımızın sandığa gitmediği ortadadır. Partimizin oy oranının düştüğünü, eridiğimizi utanmadan sıkılmadan yazanlar, söyleyenler ulu orta atıp tutanlar oldu.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

Yeni bir dünya savaşı cinayettir. İsrail ile İran geriliminin son bulması dileğimizdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER