Ekonomi

Bursagaz, altyapıda izinsiz kazılara dur diyor

Bursagaz, Bursa’da altyapı çalışması öncesi yapılacak tüm kazılar için kazı izni alınması gerektiği konusunda uyarıyor. Şehirde güvenli ve sürekli doğalgaz arzı için, gaz hattı bulunan sokaklarda altyapı çalışması yapacak tüm kurum ve şahısların mutlaka Bursagaz’dan yazılı izin almaları ve kazı yapılmadan önce 187 Doğalgaz Acil Servis hattını bilgilendirmeleri gerekiyor.

Bursagaz, altyapıda izinsiz kazılara dur diyor
21-07-2017 13:56

Bursa'da altyapı çalışmaları öncesi yapılacak kazılar için izin alınması gerektiğinin önemine dikkat çeken Bursagaz, diğer tüm altyapı kurumlarından da izin alınması gerektiğini işaret ediyor. Bursa’da altyapı çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi, güvenli ve sürekli doğalgaz arzının sağlanması için alt yapı kuruluşlarına her yıl eğitimler veren Bursagaz, altyapı çalışmaları yürütecek olan tüm kuruluş ve şahısları bu konuda yapılan tüm uyarıları dikkate almaya davet ediyor.

Bursagaz’dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer veriliyor;

  • Öncelikle 3. şahısların veya kurumların işlerini yapan yüklenici firmaların, hiçbir cadde ve sokakta kendi inisiyatifleri ile çalışma yapamayacaklarını bilmeleri gerekmektedir.
  • Sadece Bursagaz’dan değil diğer altyapı kurumlarından da çalışma yapacakları nokta ile alakalı kazı izinlerini ve hat bilgilerini çalışma yapmadan önce temin etmeleri gerekmektedir.
  • Kazı izin formu http://www.bursagaz.com/Kazi-Talep-Formu linkinden online olarak ya da Bursa Esentepe’de bulunan Bursagaz Genel Müdürlük Binasından da temin edilebilir.
  • Kazı izni için Bursagaz ile irtibata geçen kişilere çalışma izni ile birlikte kazı yapılacak alanda bulunan doğalgaz hatlarının ölçekli krokisi de verilerek, alanı net bir şekilde görmeleri sağlanmaktadır.
  • Ayrıca yüklenici firma/şahısın, kazı izni aldığı yerdeki çalışmaya başlamadan en az 30 dakika önce Acil 187hattını arayarak, bilgi vermesi gerekmektedir. Bu bilgi üzerine Acil 187 Ekipleri veya kazı kontrol ekipleri, çalışma yapılacak adrese refakatçi olarak yönlendirilerek, kazı yerinde noktasal hat bilgisi verilmektedir.
  • Kazı İzni ve Hat Bilgisi alınmadan yapılan çalışmalarda, hat hasarının meydana gelme riski oldukça yüksektir.  Bu hasarlar sonucunda yangın ve birçok abonenin gazsız bırakılması gibi telafisi çok zor/mümkün olmayan zararlar oluşabilmektedir.
  • Verilen hat hasarlarında açığa çıkan gaz miktarı, hasarın onarımı süresince gazsız kalan abonelerin ortalama tüketim tutarları ve hasarın onarımının malzeme ve işçilik bedelleri, hasarı veren kişi ve kurumlara yansıtılmaktadır.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER