Ekonomi

Bursa, otomotiv buluşmalarına ev sahipliği yapacak

Türkiye’nin ilk OSB’si Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB), yine bir ilke imza atarak, ‘Otomotiv Buluşmaları Türkiye Organizasyonu’nu Merinos AKKM’de 14-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Bursa, otomotiv buluşmalarına ev sahipliği yapacak
10-11-2017 19:30

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB), “Automotive Meetings” adıyla bilinen otomotiv buluşmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 14-16 Kasım 2017 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek organizasyona yurtdışından ve Türkiye’den sektör liderinin katılacağı bildirildi.

AVRUPA’DA BİR İLK
3 gün sürecek organizasyonun dünya çapında ses getireceğini ifade eden Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, “3 gün boyunca dünya otomotiv devlerinin temsilcileri Bursa’da bir araya gelecek. Yeni modelleri, yeni siparişleri, trendleri, sektörün durumunu ve geleceğini konuşacaklar. Dünyada daha önce Meksika, Kolombiya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenmiş olan bu etkinlik aynı zamanda Avrupa’da da ilk kez yapılmış olacak” şeklinde konuştu.

DÜNYA DEVLERİ BURSA’YA GELİYOR
Hem Türkiye’den, hem de dünyadan sektör devlerinin Bursa’ya çıkarma yapacağını dile getiren Durmaz, “Şu anda yurtdışından birçok sektör lideri onay verdi. Türkiye’den de 110-120 firma olacak. Dünya’dan Japonya’dan AISIN, Toyota Boshuku, Toyatatsu, Denso, Rusya’dan Maz, Kamaz, Lada, Fransa’dan Gazelle, Almanya’dan BMW, İran’dan Khodro, Saipa, Sapco gibi firmalar gelecek.Bursa’dan OyakRenault, Tofaş, Karsan, Yazaki, Bosch, Valeo, Türkiye’den Honda, Otokar, Vestel bu etkinliğe katılacaklar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER