Bursa

Bursa gerçek 'Kent Meydanı’na kavuşacak

Osmangazi Belediye  Meclisin en önemli gündem maddesini oluşturan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin genişletilmesi ile ilgili plan değişikliği raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Bursa gerçek 'Kent Meydanı’na kavuşacak
09-06-2015 17:44

Osmangazi Belediyesi’nin yeni dönem için hazırlamış olduğu 16 vizyon proje içerisinde yer alan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili plan değişikliği raporu Osmangazi Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle geçti.

Kent Meydanı, Osmangazi Belediyesi binasından itibaren yenilenecek ve meydanın altından geçen cadde yol altına alınarak alan büyütülecek.

Osmangazi ilçesinde kentsel dönüşüm konusunda önemli çalışmalar yapılırken, Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin 1. etap 1. kısım ihalesinin yapıldığı Osmangazi'nin hedefinin Soğanlı Mahallesi’nden başlayan kentsel dönüşümün diğer tüm bölgelere de yayılması olduğu vurgulandı. 


Kentsel dönüşümün çok zor bir iş olduğunu kaydeden Başkan Dündar, “Bir kişiden binasını kamulaştırarak almak ve yerine yenisini inşa etmek oldukça maliyetli bir iş. Bir kişi ile anlaşmanın çok zor olduğu kentsel dönüşümde, yüzlerce kişi ile anlaşma sağlamaya çalışıyorsunuz. Osmangazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm konusunda kimseyi mağdur etmeden herkesi mutlu edecek şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu.

“Kent Meydanı şu anda Bursa’nın en kıymetli yeri. Kent merkezinde yer alan imarlı bir nokta. Bu projede sadece yapılacak kamulaştırmaların maliyetinin 150 milyon lira dolaylarında olacağı öngörülüyor. Bir de bu meydanın yapım maliyeti var. Burada bizim bir hayalimiz var. Hedefimiz meydanın altından geçen caddeyi yol altına alarak meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirip bir yaya aksı oluşturabilmek. Bu proje kapsamında bölgedeki her şeyi yıkarak yeni bir meydan ortaya çıkaracağız. Meydanın altını da otopark olarak yapacağız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER