USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Vildan Özkula: ‘Kadın ve çocukların sesini duyurmak adına aday adayıyım”

CHP Nilüfer Belediye Meclis üyesi ve eski İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula il binasında düzenlenen basın toplantısında milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu. Toplantıya yüzü aşkın kadın üyenin yanı sıra il yöneticileri ve Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz katıldı.

Vildan Özkula: ‘Kadın ve çocukların sesini duyurmak adına aday adayıyım”
22-03-2023 20:40
22-03-2023 20:48
BURSA
Google News

H. Gül KOLAYLI

Konuşmasına Kahramanmaraş depremlerine atıfta bulunarak başlayan Vildan Özkula “On ilimizi vuran depremde maalesef elli bin vatandaşımızı, hala yanlış yapılanma ve binaların gerekli denetimlerden geçmemesi, sürekli yapılana imar afları nedeniyle kaybettik. Yine sel felaketinde alt yapısı yeterli yapılmadan 2,5 ay önce açılan alt geçitte insanlarımızı kaybettik. Canımız çok acıyor. Hepsine Allah’tan rahmet acılı ailelerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

PARTİDE VE NİLÜFER BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNDEKİ FAALİYETLER

Vildan Özkula “CHP’de iki dönem İl Kadın kolları Başkanlığı, 4 yıldır da Nilüfer Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği görevini yürüttüm” diyerek parti içi faaliyetlerini şöyle sıraladı:

“İl Kadın kolları başkanlığı döneminde partimize yeni kadın üyelerin kazandırılması için toplu üye alımlarının yanı sıra kadına şiddet ve tacizin önlenmesi için 5 bin kişiyii bulan yürüyüşler, basın açıklamaları yaptık ve davaları takip ettik. Göreve geldiğimiz günün haftasında başlayan Adalet Yürüyüşleri, genel seçim, yerel seçim ve İstanbul seçimlerini hiç değişmeyen, şu anda hemen arkamda duran, yanı başımda olan yönetimdeki yol arkadaşlarım ve gönüllü grubumuzla köy, köy, ilçe ilçe, mahalle, mahalle gezerek başarılı bir seçim çalışması yürüttük. Beykoz ve Tuzla ilçe başkanlarımızdan teşekkür belgeleri aldık.”

KADIN VE ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Üyelerin başarılı çocuklarına burs  ve iş imkanları sağladıklarını belirten Özkula şu ifadeleri kullandı:

“Üyelerimizin başarılı olan çocuklarına burs imkanları, iş imkanları sağladık. Gençleri partimize çekmek, tanıtmak, milli bayramlarımızı unutmamalarını sağlamak için büyük ödüllü yarışmalar düzenledik. Çalışmalarımızı il başkanlarıyla, yönetimleriyle, ilçe başkanlarımızla, ilçe kadın kolları başkanlarımızla tam bir uyum içerisinde yürüttük,  omuz omuza çalıştık. Kadın Kollarının resmiyet kazanması için projeler hazırlayıp Ankara’ya sunduk. İki dönem başkanlığımız sürecinde kimseden yardım almadan projelerimizi yürüttük ve borçsuz devrettik. Meclis üyeliğinde ilk işim yönetmeliğini de hazırlayarak Aile-Kadın-Çocuk Komisyonu’nun kurulmasını sağlamak oldu. Cinsiyet eşitliği, kadınların hakları konusunda personelimize, dernek başkanlarımıza, kadınlarımıza seminer verilmesini sağladık.

Yeni evlenen çiftlere cinsiyet eşitliği ve hakları konusunda bir kitapçık hazırlanmasını ve evlenme cüzdanı ile verilmesini sağladık. Kadın istihdamının sağlanması için Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte El Sanatları Şenliği başlattık. Lotus Kadın Kooperatifiyle her ayın ikinci Pazar günü bu etkinlik devam ediyor. Nilüfer’de bir kadın kooperatifinin kurulmasında ve desteklenmesinde yardımcı olduk. Gezici  Oyuncak Evi projesiyle kırsaldaki çocuklara oyuncaklarımızla ulaştık. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz oldu. Yeni doğan bebek projesiyle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına mama, bez yardımıyla ulaştık. Yaşadığımız deprem felaketinde dernek başkanlarımızla, muhtarlarımızla, yol arkadaşlarımla tam bir dayanışma içerisinde çalıştık. Kentimize yerleşen ailelere ev, ev eşyaları bulunmasında, çocukların ihtiyaçlarının giderilmesinde, okul çağındaki çocukların okullara yerleşmesinde yardımcı olduk. Yerleştirdiğimiz ailelerin erzak, mama, bez ihtiyaçlarını karşıladık ve hala da devam ediyoruz, edeceğiz.”

‘YOZLAŞAN EĞİTİM SİSTEMİNE ÇARE OLMAK İSTİYORUM”

Özkula basın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Görevde olduğum süreçte hep kadınlar ve çocuklar için mücadele verdim. Yerelde yapabileceğim her şeyi yaptığıma inanıyorum. Şimdi kadınların ve çocukların sesini Türkiye genelinde duyurmak istiyorum. Bir eğitimci olarak yozlaşan eğitim sistemimize çare olmak istiyorum. Ne Cumhuriyet’in 100. Yılına ne de ikinci yüz yıla yakışmayan bir eğitim sistemi içindeyiz. Eğitim paralı oldu. devlet okullarımızın saygınlığı ve kalitesi düşürüldü. Ben, eşim, çocuklarım devlet okullarından mezun olarak istediğimiz üniversitelere gittik. Şimdi veliler bütçesini zorlayarak çocuklarını özel okullara göndermeye çalışıyor. Sosyal devlet anlayışında bu olamaz, olmamalı. Ben kadınların şiddete, tacize uğramadığı, cinsiyet eşitsizliğinin yaşanmadığı, çocukların mutlu olduğu ve hak ettikleri eğitim ve yaşam düzeyine ulaşmaları için yola devam etmek istiyorum. Onun için adayım. Kadınların ve çocukların sesi olmak için desteklerinizi bekliyorum.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35