USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

"Bursa'nın başarısında Rumeli insanının büyük katkısı var"

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) 31. Sinerji Toplantısı, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

"Bursa'nın başarısında Rumeli insanının büyük katkısı var"
09-03-2024 10:49
09-03-2024 10:52
Google News

BALKANTÜRKSİAD 31. Sinerji Toplantısına, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Arif Bayrak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Kılıç ve Hakan Batmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Sabriye Şen, BALGÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan, Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın, siyasi partiler, STK’lar ve iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra SİAD’ların Başkanları ve yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, ilk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle tüm kadınların gününü kutladı. Katılımlarından dolayı Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay’a teşekkür eden Başkan Fatih Şakir, “Sayın Bakan Yardımcımız, Büyükelçi olarak Brüksel'de Avrupa Birliği nezdinde ülkemizin daimi temsilcisi iken BALKANTÜRKSİAD heyeti olarak bizleri 2 kez ağırlamıştı. Avrupa Birliği Fonları ile Avrupa Birliği - Türkiye ilişkileri konularında çok kıymetli bilgiler aktarmıştı” dedi.

Ülkeler arasında sınırların kalktığının, artık bölgesel güçlerin oluştuğunu söyleyen Başkan Fatih Şakir, “BALKANTÜRKSİAD olarak bizler de Balkanlar’da, Avrupa’da lobicilik yapmaya çalışıyoruz. Ancak son dönemlerde vize sıkıntılarımız söz konusu. İş dünyası olarak zorluklar çekiyoruz. Batı ülkelerinin Balkanlar’la ilgili bir projeleri var. Balkanlar’da serbest dolaşım ülkesi olmayan kalmadı. Maalesef herhalde ileride Avrupa’da bizlerin vizesiz gidebileceğimiz ülke kalmayacak” diye konuştu.

“KARDEŞLİK KÖKLERİYLE BAĞLIYIZ”

BALKANTÜRKSİAD olarak bölgeyle olan kardeşlik bağlarını sıcak tutmaya özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Fatih Şakir, “Büyük önder Atatürk'ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözünden hareketle bölgeyle bağlarımızı, kökleri kardeşliğe dayanan ilişkilerimizi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. Oradaki Türklerle, Türk iş insanlarıyla sıkı bağlar kurmaya çalışıyoruz. Nisan ayında Polonya'ya gidiyoruz. Polonyalı Türk iş insanlarıyla sıkı işbirliği içerisindeyiz ve bunu pekiştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Programda söz alan BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Adnan Sözeri, BALKANTÜRKSİAD ile önemli iş birliklerine imza attıklarını belirterek eğitim vakfı olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Erol Kılıç, Bursa iş dünyasını Balkan coğrafyasında başarıyla temsil eden BALKANTÜRKSİAD’ın çalışmalarının önemine dikkat çekerek her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise Balkan coğrafyasının Türkiye için önemine vurgu yaparak, “Gönül coğrafyamız topraklarda bizler hem siyasal, hem kültürel hem de ekonomik anlamda ilişkilerin sürekli gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Bursa, Türkiye'nin ihracatta ikinci büyük şehri ise burada Rumeli insanının çok büyük katkısı vardır. Balkanlarla ilgili çalışmalarımızda BALKANTÜRKSİAD her zaman yanımızdaydı. El ele verip bu yolda beraber yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Gecenin onur konuğu Dış İşleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında BALKANTÜRKSİAD’ın konuğu olarak Bursa’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mehmet Kemal Bozay; “Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi olarak görev yaptığım dönemde Fatih Başkan ile temaslarımız olmuştu. İlk fırsatta Bursalılarla bir araya geldiğim için mutluyum. Pandemi döneminde bile Başkan Fatih Şakir ve yönetim kurulu üyeleri ile değerli çalışmalar gerçekleştirdik” diye konuştu.

“DOĞRU STRATEJİ ÖNE ÇIKARTIR”

Dijitalleşme ve yeşil dönüşüm konularında Türkiye’nin önde gelen ülkeler arasında olması yolunda BALKANTÜRKSİAD’ın rolüne vurgu yapan Mehmet Kemal Bozay, “Yeşil dönüşüm aslında doğanın finansallaştırılması diyebiliriz. Bu işi kim daha iyi yaparsa ön plana çıkacak. İyi bir strateji geliştirirseniz dünya liginde üst sıralara tırmanırsınız. Dünya düzeni siyasi ve finansal olarak çok farklı boyuta gidiyor. Biz de sinerji ile hep birlikte el ele vererek ülkemizi hak ettiği yere taşıyacağız. BALKANTÜRKSİAD bu hedefe ilerlememizde gereken katkıyı verecektir” şeklinde konuştu.

Girişimcilerin ülkenin kalkınmasında elini taşın altına sokması gerektiğini vurgulayan Mehmet Kemal Bozay, “Değişen ve gelişen dünyada yeni her girişime çabuk bir şekilde adapte olarak geride kalmamalıyız. Elimizin uzanabildiği her yere ulaşarak iş ağımızı genişletmeliyiz. Türk zoru sever. Zorluklarla başa çıkarak kendimizi üst sıralara taşımalıyız” dedi. Vize konusunda yaşanan sıkıntıların da farkında olduklarını söyleyen Bozay, bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye’nin ikinci yüzyılında teknolojisi ile en yüksek yerlere geleceğine inancının tam olduğunu ifade eden Dış İşleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, “İnanç ve sabırla çalışmaya devam edeceğiz. Ülke olarak kendimize belirlediğimiz vizyon çerçevesinde hedeflerimize ilerlemede BALKANTÜRKSİAD ailesinin çok başarılı işlere imza atacağına eminim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ve BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, derneğin yeni üyelerine katılım belgeleri takdim ettikten sonra Dünya Kadınlar Günü sebebiyle programa katılan kadın konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35