USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Marmaris Belediye Başkan Adayı Yazıcı: "1 Nisan sabahı Marmaris’in yeni bir mevsime uyanışı olacak"

Yazıcı ‘‘ 1 nisan sabahı marmaris’in yeni bir mevsime uyanışı olacak‘

Marmaris Belediye Başkan Adayı Yazıcı: "1 Nisan sabahı Marmaris’in yeni bir mevsime uyanışı olacak"
09-03-2024 22:51
Google News

31 Mart yerel seçimleri öncesi proje tanıtım toplantısı düzenleyen Cumhur İttifakı Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı, projelerini teker teker anlatarak, "1 Nisan sabahı Marmaris’in yeni bir mevsime uyanışı olacak" dedi.


Mahalli İdareler Seçimleri’ne sayılı günler kala, adaylar çalışmalarına aralıksız devam ederken, Cumhur İttifakı Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı proje tanıtım toplantısı düzenledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Yazıcı, projelerini tek tek açıkladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gerçek belediyeciliğin önemine değinerek, "22 yıldan bu yana, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, insanı esas alan, insanı önceleyen politikalara hep önem verdik, ağırlık verdik. İşte o nedenle 17 sandık, bütün Türkiye tercihini Recep Tayyip Erdoğan’dan, AK Parti’den ve Cumhur İttifakı’ndan yana yaptı. Şimdi on sekizincisi geliyor. Marmaris’te Serkan Yazıcı AK Partimizin adayıdır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Canlının her türü bizim için kutsaldır. Onlara hizmet edeceğiz, yeşili de koruyacağız, çevreci yatırımlarla da memleketimizi büyütmenin gayreti içinde olacağız. Eğitimden sağlığa, kültürden sosyal alanlara varıncaya kadar her alanda adalete, güvenliğe varıncaya kadar her alanda insanı güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüz Yılı’nın inşası, savunma sanayinde bağımsız, ekonomiden IMF’ye muhtaç olmayan, enerjide bağımsız ve milletin ağını sürekli artıran bir noktada yolumuza devam ediyoruz" dedi. "Marmaris’e hep birlikte ulaşmanın vakti geldi"


Projelerini tanıtan Cumhur İttifakı Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı ise, "Marmaris doğası, denizi, havası ve insanı ile değil Türkiye’nin, belki de dünyanın en müstesna yerlerinden biri. Körfezimiz, sakin suları ile denizcilerin belki de binlerce yıldır sığınağı olan bir yer. Beldemiz denizden buraya gelenler için hep bir ana kucağı. Marmarislilerin yüksek insani değerlere sahip olmasının kaynağı da belki burada yatıyor. Bu beldeye gelip de hayran olmamak mümkün değil. Bizim bu belde ve buranın yüksek karakterli insanları için çok çalışmamız lazım. Bu bilinçle de bu belde için küçücük bir katkı vermiş olan her kim varsa önünde saygıyla eğiliyorum. Marmaris için hayra vesile olacak bir iş yapmış her kim olursa, partisine, yaşına bakmadan takdir ve teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Ancak sevgili Marmarisliler, biz bir aileyiz ve bazı gerçekleri de açık yüreklilikle söylemek zorundayız. Marmaris iyi yönetilmedi. 20 yıldır beldemiz pek çok konuda sadece idare etti. Kent estetiğimiz bozuldu. Bu güzel memleket çevresindeki birçok sahil kentinin gerisinde kaldı. Bu karşılaştırmayı da ekonomik büyüklük ya da büyük yatırımlar gibi konuları kastederek söylemiyorum. Daha huzurlu, daha ferah, daha güvenli, daha güzel, daha estetik, daha temiz, daha düzenli bir belde olma potansiyelinin maalesef çok gerisinde kaldık. Ancak bunları güçlü bir çalışma, şeffaf bir yönetim anlayışı, katılımcı bir yaklaşımla çözeceğimize eminim. Bunu başarabiliriz ve de bunu evlatlarımıza daha güzel bir Marmaris bırakmak için başarmak zorundayız. Ben bunu dert ediyorum. Ben bunu sizin de dert ettiğinizi biliyorum. Bildiğim bir başka konu ise bu sorunları uzun yıllardır çözememiş hatta büyütmüş bir belediyecilik anlayışının artık sonuna geldiğimizdir" dedi. "Gurur duyacağımız Marmaris’e hep birlikte ulaşmanın zamanı geldi"


Yazıcı konuşmasının devamında, "1 Nisan sabahı Marmaris için yeni bir mevsimin başlangıcı olacak. Gurur duyacağımız Marmaris’e hep birlikte ulaşmanın vakit geldi artık. Kimseyi kırmadan, yukarıdan bakmadan, küçük büyük demeden her Marmarisliyi mukaddes bilerek yönetmenin vakti geldi artık. Birlikte yönetecek, birlikte huzur bulacak, nice bayramlar kutlayacak, birlikte eğleneceğiz. Sadece ’Marmaris vakti’ diyeceğiz. Önce Marmaris için, önce Marmaris’in insanları için çalışmanın vakti diyeceğiz. Şimdi sizinle paylaşacağımız projelerimizi bu anlayışla hazırladık. Gençler ve kadınlar ile konuştuk. Pazarları dolaştık, sokak sokak, esnaf esnaf sizleri dinledik. Proje ekiplerimiz daha şimdiden binlerce Marmarisliyi aradı ve fikirlerini sordu. Aramaya devam edecekler. Hedefimiz her Marmarisliye ulaşabilmek. En önemlisi ise oy verirler vermezler önemli değil ama benim için en büyük yarış konusu, her Marmarislinin kalbine dokunmaktır. Bunun da bilinmesini isterim. Ayrıca, gönüller yapmak varken, gönüller kırdıktan sonra bu yarışın bir anlamı da olmadığını biliyorum" sözleriyle daha güzel bir Marmaris inşa edeceğini vurguladı. "12 ay turizm hedefi için her şeyi yapacağız"


Yazıcı, Marmaris’te 12 ay turizm hedeflerini açıklayarak, "12 ay turizm hedefi için kış turizmini canlandıracak termal tesisleri kullanacağız. Elbette her otel buna uygun değildir ancak biz uygun mimari uygun ortam oluşturacağız. Sizce de denizin altında sütunlar şehirler olsa dikkat çekmez mi dalış turizmine ne kadar katkı sağlar değil mi? Marmarisli genç sporcular, dünyaca ünlü müzisyenler getireceğiz hatta Marmaris’ten dünyaca ünlü sanatçılar çıkaracağız. FİA Dünya Ralli şampiyonasının Türkiye ayağı olan Marmaris Rallisini düzenleyerek 12 ay turizm hedefimize emin adımlarla ulaşacağız. Marmaris’te yüzlerce Gastronomi derneği var, restoranlar var inanılmaz tatlar inanılmaz sunumlar gerçekleştiriyorlar. İnşallah Gastronomi alanında da bir marka olacağız, öyle yemekler yapacaklar ki herkes hayran kalacak. Müzelerimizin hepsini düzenleyeceğiz. Öyle bir kent haline getireceğiz ki Marmaris’i burada nasıl bir tarih olduğunu anlatacağız. Marmaris’in hiçbir mahallesinde ve köyünde su sorunu kalmaması için çalışacağız. 12 ay turizm felsefesi doğrultusunda Marmaris kış plajları konseptini oluşturacağız. Salep, kestane kebap, sıcak çikolata, battaniye servisi, korunaklı ateş yakma alanları, canlı müzik, amber rengi ışıklar. Bu kış Marmaris, dünyada kış plajı konseptini başlatmış ilk belde biz de ilk belediye olacağız. Marmaris Eğlence ve Kostüm Karnavalı düzenleyeceğiz. Marmaris Kapalıçarşı’nın bakımı ve güzelleştirmesini yapacağız. Restoranlarla karşılıklı bir Marmaris Balık Pazarı inşa edeceğiz. Marmaris’in mavisini en güzel gören yol ceplerinde panoramik seyir terasları konumlandıracağız ve ağaçlandırma çalışmalarını yapacağız. Marmaris’in turistik noktalarının ve işletmelerinin bulunduğu bir uygulama hazırlayacağız. Marmaris’te yaşayan emeklilerimize emekli merkezi inşa edeceğiz ve ücretsiz hizmetler sunacağız. Merkez içerisinde emeklilerimize sağlık hizmeti, hukukî danışmanlık, yaşa uygun sporlar, oyun alanları, hobi kursları, çay bahçesi, restoran ve okuma salonları imkanları sağlayacağız" dedi.


Proje tanıtım toplantısının sonunda Bakan Yılmaz Tunç, AK Parti milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı ve belediye meclis üye adayları kürsüye çıkarak vatandaşları selamladı.


Siteler Mahallesi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanı sıra AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, MYK üyesi Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı, Dünya Engelliler Vakfı Başkanı ve şarkıcı Metin Şentürk, Cumhur İttifakı’nın il ve ilçe teşkilatı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41