USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

ÇEK Bursa'da Nihan Alpay dönemi

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin (ÇEK) 28. olağan genel kurulunda başkanlığa Nihan Alpay seçildi.

ÇEK Bursa'da Nihan Alpay dönemi
19-06-2023 13:48
19-06-2023 13:52
Google News

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Eğitim Kurumları Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını Cumhur Özcan, katipliklerini de Elif Genç ve İrem Soyarslan yaptı.

Genel kurula CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ile İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, ÇEK’in önceki dönem başkanları Fevzi Topçuoğlu, Nejat Vardar, Mümin Ceyhan, Prof. Dr. Ulviye Özer, Ali Arabacı, Buğra Küçükkayalar ile ortaklar katıldı.

Prof. Dr. Müfit Parlak, genel kurulda yaptığı konuşmada, ÇEK’inbugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti, başkanlığı döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Parlak’ın verdiği bilgiye göre, 1,5 yılda gelir 24.9 milyon liradan 60 milyon liraya ulaştı. Bu yılki gelirin de yaklaşık75 milyon lirayı bulmasıhedefleniyor. Mal varlığı 36 milyon lirayı aştı.Ayni ve nakdi olarak aldığımız bağış tutarı Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı’na yapılan1,9 milyon lira bağış ile birlikte 5,5 milyon liraya ulaştı.

Ümitser Ergen Gemlik Küçükkumla’da2.435,5 metrekare tarlası ile İstanbul

Cihangir ‘deki 60,56 metrekare dairesini ÇEKVAK’a bağışladı.

Eğitimkurumlarımız ve yurtlarımızdaki öğrencilerimize sağlanan toplam başarı ve destek toplam bursu tutarımız 20,3 milyon lira oldu

Prof. Dr. Parlak, COVID’den kurtulup nefes alacağımız dönemde önce ekonomik kriz, ardından da Kahramanmaraş merkezli depremle sarsıldığımızı, ülkemizi yasa boğan depremin ilk gününden itibaren Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVAK) ile birlikte bölgeye yardım elimizi uzatıldığını, okul ve yurtların depremzede öğrencilere açıldığını anlattı.

Okul ve yurtlarda 65 depremzede öğrencinin konuk edildiğini anımsatan Prof. Dr. Parlak, öğrencilerin mağduriyetlerini önlemek, acılarını dindirmek amacıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan maddi, manevi desteğin verildiğine dikkati çekti.

Prof. Dr. Parlak, gerçekçi hedeflerle oluşturulan, temel atma aşamasına getirilen spor salonunun yapımını ekonomik kriz ve belirsizlikler nedeniyle ertelemek zorunda kalındığını,  bağışçı bulunması halinde temelin hemen atılabileceğini, bu konuda tüm Bilgi teknolojilerinin ve rekabetin beraberinde getirdiğikoşullara ayak uydurmak amacıyla kooperatifin web sayfasının yeniden düzenlendiğini İngilizce versiyonunun hizmete açıldığını anımsatan Prof. Dr. Parlak, mutlu gün kartlarının bağışçılara daha hızlı erişimini sağlamak, ürün yelpazesiniartırmak, kuruma daha kalıcı gelir sağlamak amacıyla e – ticaret sitesinin yapımının sürdüğünü, ÇEK Bilişim Teknolojileri altyapısını oluşturmak amacıyla Bursa Ecza Kooperatifi ile başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Prof. Dr. Parlak, “Sosyal Kooperatifçilik” olgusu doğrultusunda “Kır Çiçekleri Okusun Diye, ÇEK(İ)MECE,ÇEKSANAT, ÇEKİRGEM” projelerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi, emeği geçenlere teşekkür etti.

ÇEDES PROJESİNE TEPKİ

Bireylerin ve ulusların kaderini tayin eden tarihi fırsatı 14 – 28 Mayıs’ta elimizin tersiyle ittiğimize işaret eden Prof. Dr. Parlak,eğitimden sağlığa, ekonomiden uluslararası ilişkilere, sorun yumağına dönüşen, diğer bir deyişle kangrenleşen sorunların üstesinden nasıl gelineceğini yaşayarak göreceğimizi ifade etti.

Prof. Dr. Parlak, yüzü otoriteye, adaletsizliğe, eşitsizliğe dönmüş bir rejimi değiştirmenin yolunun teslimiyetten değil, mücadeleden geçtiğinin altını çizerek, “Umutlu günler uzak gibi dursa da uzanıp dokunmak için asla umudumuzu yitirmeyeceğiz.Özgürlük yürüyüşü hiçbir yerde kolay olmadı.Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini benimsemiş, Cumhuriyet’in değerlerini içselleştirmiş bireyler olarak, asla umudumuzu yitirmiyoruz” dedi.

Seçimin hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleriBaşkanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum(ÇEDES)” projesi kapsamında okullara “manevi danışman” adı altında din işlerinde çalışankişiler –imam, vaiz, müezzin, kuran kursu öğreticisi, vb…- atanmaya başladığının altını çizen Prof. Dr. parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Projenin, öğrencilerin “milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren fertler” olarak yetiştirilmesine katkı sağlayacağı ifade ediliyor.Okullarda görevlendirilen ve hiçbir pedagojik formasyonu olmayan kişiler tarafından

çocuklarımıza eğitimler verilecek!Halbuki, manevi danışmanlara atfedilen görevler, okullarımızda lisans eğitimi almışpsikolojik danışmanlar tarafından zaten yürütülmektedir.

Eğitimin bütün kademelerinde niteliği yükseltmek amacıyla adımlar atması gereken iktidar,okulları ve öğrencileri dini referanslı eğitim anlayışıyla siyasallaştırmaktadır!

Anayasa ve yasalarla korunan, çağdaşlaşmanın, bilimsel ilerlemenin, toplumsal barışıngüvencesi olan “Laiklik” ilkesi ile çağdaş bir toplum yaratılmasının en önemli olgusu olan“Laik Bilimsel Eğitim”, ciddi saldırı altındadır!

Milli Eğitim Bakanlığı’nı Anayasal ve yasal sorumluluklarını yerine getirmeye, toplumdakikutuplaşmayı daha da derinleştirecek, laik eğitim ile adı aynı cümle içinde geçemeyecekolan ÇEDES projesi başta olmak üzere, yanlış uygulamalara ve politikalara son vermeyeçağırıyorum.”

Prof. Dr. Parlak, koşullar ne kadar olumsuz olursa olsun, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatmücadeleden ibarettir” deyişinden hareketle, yaşananlar karşısında umutların yitirilmemesini, sessiz kalınmamasını, karanlığa savrulunmamasını istedi.

28. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan ÇEK’in,sorunların çözümünde ve ilkelerin yaşama geçirilmesinde üstlendiği rolün önemine değinen Prof. Dr. Parlak,

çocukların ve ülkenin geleceğini, Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin ilkelerinde ve

çalışmalarında gören tüm yurtseverleri, bütün güçleriyle kurumu desteklemeleri çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Parlak, yeni seçilenlerin ilke ve idealler doğrultusunda aynı inançla, heyecanla çalışacağına yürekten inandığını belirterek, uzun yıllardır içinde bulunduğu Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne bundan sonra da katkıvermeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Genel kurulda, Prof. Dr. Füsun Kuter faaliyet raporunu, Doğan Yılmaz mali tabloyu, Nihan Alpay bilançoyu, Zafer Tolunay çalışma program önerisini, Prof. Dr. Abdürrahim Korukçu da denetleme raporunu okudu.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ile İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerine başarılı dileğinde bulundu.

Genel kurulda söz alan ortaklar dayapılan çalışmalardan dolayı yönetim kuruluna teşekkür ettiler MEB’in ÇEDES protokolüne tepki gösterdiler.

Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde yönetim kurulu, “Doğan Yılmaz, E. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, Eralp Atabek, İpek Yalçın, Kubilay Aydın, Mahmut Demiröz, Nihan Alpay,Rüçhan Uz, Süheyla Toppamuk, Türkan Kaya, Umut Ceyhan’dan oluştu.

Nihan Alpay, seçimin ardından hizmet bayrağını devraldığı Prof. Dr. Müfit Parlak’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ