USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir: Kadın istihdamına büyük önem veriyoruz

Görükle’de bir sitenin sakinleri ile buluşan Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, daha güzel bir gelecek için sandıklara sahip çıkılmasını istedi. Şadi Özdemir, site sakinleri ile sohbetinde tarımdan dijital yaşama, öğrenci desteğinden kadın istihdamına kadar pek çok konuda yapacakları projeleri de paylaştı.

Bursa Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir: Kadın istihdamına büyük önem veriyoruz
27-03-2024 12:48
27-03-2024 12:50
Google News

CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, 31 Mart Yerel Seçimlerine geri sayım sürerken ilçenin 64 mahallesinde halkın bütün kesimleriyle buluşmaya devam ediyor.

Şadi Özdemir, gelen davetler üzerine sitelere de konuk olup, vatandaşlarla bir araya gelerek hem onları dinliyor hem projelerini anlatarak, Nilüfer’in geleceğine ilişkin planlarını paylaşıyor. 

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, Çalı, Demirci ve Görükle’deki saha çalışmalarının ardından günün sonunda Görükle’de bulunan Ntepe Panaroma Evleri’ne konuk oldu. Çayların içilip sohbetlerin edildiği buluşmada Şadi Özdemir, daha iyi bir gelecek için herkesin oyunu kullanıp sandıklara sahip çıkmasını isteyerek, “Çok önemli bir seçim için 31 Mart’ta sandığa gideceksiniz. Herkese önemli görevler düşüyor. Herkes oyunu kullanmalı  ve sandığa sahip çıkmalı” dedi.

Site sakinlerinin ekonomik kaygılarından,  Kayapa’da yapılacak atık tesisine kadar bir çok konudaki sıkıntılarına dinleyen Özdemir, göreve geldiklerinde yapacakları çalışmaları da anlattı. Nilüfer’de özellikle çocuklarla gençleri, kadınları ve tarım alanlarını önemsediklerini belirten Şadi Özdemir, bu anlayışla kente ve kentliye değer katacak çalışmalar yapacaklarını, tarımdan dijital yaşama, öğrenci desteğinden kadın istihdamına kadar pek çok konuda yapacakları çalışmalara değindi.

DİJİTAL KÖY İLE GENÇLERE YENİ ÇALIŞMA ALANLARI OLUŞTURULACAK

Gençler için dijital çalışma alanları oluşturacaklarını belirten Şadi Özdemir, “Dijital köy projemizle gençlerimize hem köyde doğal ve temiz bir ortamda çalışma fırsatı oluşturacak, hem de köy yaşamını zenginleştirerek, dijitalleşmeyle köyün tanıtımını ve dünyaya açılımını sağlayacağız. E-spor, gençler arasında ilgi gören bir alan. Bu ortamı da oluşturacağız, gençlere destek vereceğiz” dedi.  

Nilüfer’de üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığını hatırlatan Şadi Özdemir, onların yaşadığı sorunlara da değindi. Gençlerin sağlıklı beslenemediğini, barınma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Özdemir, “Üniversite lokantaları açarak, gençlerimizin sağlıklı besinlerden ucuz maliyetle faydalanmalarını sağlayacağız. Ayrıca kente nitelikli ve kapsamlı öğrenci yurtları yaparak, barınma sorunlarına çözüm bulacağız” diye konuştu.

Kadın istihdamına önem verdiğini belirten, kadınlara yeni istihdam alanları açacaklarını vurgulayan Şadi Özdemir, “İşe alımlarda kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Kadınları üretime teşvik edeceğiz. Şiddet görmüş kadınlara da psikolojik destek vererek, onları istismardan koruyacak güvenli bir ortamda konaklayabilecekleri sığınmaevleri açacağız” ifadelerini kullandı.

TARIMSAL ÜRETİME TEŞVİK

“Köylünün, Nilüfer’in efendisi olması için çaba göstereceğiz” diyen Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, tarımsal üretime teşvik ederek kentten köye göçün gerçekleşmesi için çalışacaklarını belirtti. Özdemir, “Üreticilerin yaşadığı sorunları biliyoruz. Girdi maliyetleri yüksek, pazarlama sorunu var. Doğru ve akıllı tarım uygulamaları için eğitimler vermeyi sürdüreceğiz. Pazarlama noktasında üreticilere destek olacağız. Ürettiklerini doğrudan satın alıp, gelir elde etmelerini hedefliyoruz. Nilüferli çiftçinin ürünlerini Nilüfer Bostan satış noktalarında ve yerel marketlerle anlaşmalar yaparak, buralarda satılmasına öncülük edeceğiz. Yeni mekanizmalar oluşturup, uzmanlarla çalışarak, tarımın canlanmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayapa’da yapılması planlanan katı atık tesisi ile ilgili de konuşan  Şadi Özdemir, “Yapılan kentsel dönüşüm modeli yanlış. Parsel bazlı dönüşüm yapıldı ve kent, her geçen gün içinden çıkılmaz hale geliyor. Yoğunluk artıyor ve insanlar nefes alamaz hale gelecek. Örnek bir kentsel dönüşüm modeli yaparak, çevreye duyarlı yapılar oluşturmayı hedefliyoruz. Kayapa’da yapılması planlanan çöplük için mücadele verdik, vermeye de devam ediyoruz. Mustafa Bozbey de sizlerin desteğiyle büyükşehir belediyesini kazandığında, bu yanlışa dur diyecek” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35