USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bir mimar gibi ev dekorasyonu yapmak isteyenlere tavsiyeler

Evlerde dekorasyon yapmanın başlıca amacı, yaşam alanlarına daha estetik bir görünüm kazandırmaktır.

Bir mimar gibi ev dekorasyonu yapmak isteyenlere tavsiyeler
10-03-2023 16:29
16-03-2023 13:56
Google News

 Her bir birey, yuva olarak nitelendirdiği yaşam alanlarında kendi tarzını yansıtan dokunuşlarla değişiklikler yapmak isteyebilir. Bir mimar gibi ev dekorasyonu yapmak için ise doğru adımları atmak oldukça önemlidir. Dekorasyon sürecinde duvarlardan zemine, mobilyalardan renk uyumuna varan pek çok detaya önem verilmeli; işlevsellik ve dayanıklılık gibi faktörlere de dikkat edilmelidir. İşte bu nedenlerle http://qua.com.tr/ gibi sektörde kendini kanıtlamış olan firmalardan alışveriş yapmak, dekorasyonda doğru adımlar atmaya olanak sağlamaktadır. Modern veya otantik desenlere sahip olan farklı renk tonlarındaki kaliteli seramikler ile evinizin duvarından zeminine varan her bir köşesinde yeniliklere imza atabilirsiniz.

Evinizi Dekore Etmeden Önce Sezonun Trendlerine Göz Atın

Ev dekorasyonu yapmaya başlarken ilk adım olarak kişisel zevkler göz önünde bulundurularak bir plan oluşturulmalıdır. Planlamadaki başlıca amaç ise evde yaşayan kişilerin isteklerine uygun olan seçenekleri belirlemek ve giderlere yönelik hesaplama yapmaktır. Bununla birlikte dekorasyon öncesinde plan yapılırken, ilk olarak duvar ve zeminde kullanılacak olan renkler ile seramik modellerinin seçilmesinde fayda vardır. Çünkü tercih edilecek olan duvar ve zemin renkleri belirlendikten sonra trend mobilya ve aksesuar modellerine de göz atılabilir.

Dekorasyon Sürecinde Yaşam Alanınızın Zeminini Yenilemekten Kaçınmayın

Ev dekorasyonunda planlama yapılmasının ardından zemin çalışmalarına geçilebilir. Bu aşamada karar verilmesi gereken iki önemli husus vardır. Bunların ilki zemin için ahşap, beton mermer veya seramik gibi ürün seçeneklerinden hangisinin tercih edileceğidir. Günümüzde ön plana çıkan kaliteli seramik modelleri ise bu aşamada karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Granit, ahşap, mermer gibi desenlerin de yer aldığı kaliteli zemin seramikleri ile ev dekorasyonunda özgün seçimlere imza atabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda zeminde seramik kullanmaya karar verdiğiniz takdirde sizi benzersiz seçeneklerin karşılaması olağandır. Dolayısıyla zemin çalışmalarındaki zorlayıcı karar aşamalarından biri de renk seçimi ile ilişkilidir. Burada siyah, gri, kahverengi, krem ve beyaz gibi klasik renk tonlarının yanı sıra mercan, lila, lacivert ve açık pembe gibi tonlara da göz atmanızda fayda var denilebilir. Çünkü çeşitliliği ile dikkat çeken seramik modelleri, farklı renkleri ile de ev dekorasyonunda özgün seçimler yapmanızı mümkün kılabilir.

Evinizin Duvarlarını Yenilerken Renk ve Ürün Seçimlerinde Özenli Olun

Dekorasyon çalışmalarında duvar boyası ya da malzemesi, evin zemini ve mobilyalarıyla uyumlu olmalıdır. Örneğin mobilyalar açık renklerde ise evde bütünlük sağlamak için duvarlara da aynı tonlarda boya uygulanabilir. Ancak hem duvarların hem de mobilyaların aynı renk tonlarında olması kimi bireylere estetik gelebildiği gibi kimi bireylerin de bir süre sonra gözünü yorabilir. Bu aşamada aynı renk tonlarındaki mobilyalar ile duvar rengine sahip olunması durumunda duvar renginde mat renk tonlarına yönelim gösterilmesi önerilebilir.

Duvar rengi seçilirken evin her bir alanında aynı renk tonunun kullanılıp kullanılmayacağı ise kişisel beğeniye bağlı olan bir durumdur. Örneğin oturma odası bir evde daha çok vakit geçirilen bir alan olduğundan ötürü ferah bir ambiyans olması için bu alanda mavi, kahverengi, gri ya da lilanın açık tonları tercih edilebilir. Mutfakta daha aydınlık ve samimi bir ortamda vakit geçirmek için ise sarı, turuncu ve kırmızı gibi sıcak renkler tercih edilerek sıradışı dekorasyon çalışmalarına imza atılabilir. Yatak odalarının rahatlatıcı olması için ise açık gri, mor ya da bej renklerin pastel tonlarında boyanması mümkündür. Sezonun dekorasyon trendlerine göz atıldığında banyo duvarlarında da beyaz ve mavi gibi renklerin farklı tonlarının sıklıkla kullanıldığının görüldüğü söylenebilir.

Daha Şık Bir Yaşam Alanı Oluşturmak için Mobilya Trendlerini Keşfedin

Yaşam alanları için mobilya seçerken kişisel zevk ve yaşam tarzına göre karar verilmesi mükemmel bir dekorasyon çalışması yapılmasını mümkün kılabilir. Ancak bununla birlikte odaların boyutu ve şekli de göz önünde bulundurulmalıdır. Küçük bir oturma odasına büyük bir koltuk konulması, odanın olduğundan daha küçük gözükmesine yol açabilir. Öte yandan mobilya seçiminde dekorasyon stilini belirlemek de önemli bir karar aşamasıdır.

Klasik, modern ya da avangart mobilyalarla ev dekorasyonunda kişisel zevklerin rahatlıkla yansıtılması mümkündür. Günümüzde ev dekorasyonu ipuçlarında göz alıcı berjerlere, L koltuklara, akıllı sehpalara ve bar taburelerine sıklıkla rastlandığı hatırlatılmalıdır. Bununla birlikte mobilya rengi seçiminde klasik çizgiyi aşan tercihlerin yoğunlukta olduğu belirtilebilir. Bu bağlamda mor, lacivert, sarı, yeşil ya da mavi renk tonlarındaki mobilyalar ile dekorasyon çalışmalarınızı ve yaşam alanlarınızı özgünleştirebilirsiniz.

Benzersiz Aksesuarlar ile Dekorasyon Maceranızı Taçlandırın

Bir yaşam alanının daha şık görünmesi için özgün ve trendlerde yer bulan aksesuarların kullanılması son derece mühimdir. Biblo, çiçek, tablo ya da kitaplık gibi dekoratif ürünlerle odalara renk kazandırılabilir. Kimi zaman yalnızca bir fotoğrafın duvara asılması bile yaşam alanlarına hareketlilik katabildiği gibi günümüzde aksesuar söz konusu olunca seçenekler son derece çeşitlidir. Duvar halıları, kanvas tablolar, tekli ahşap raflar, minik biblolar, 3 boyutlu heykeller ve salon çiçekleri ya da kaktüsler ile yaşam alanlarınızı baştan yaratabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35