USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bereket kaynağı "Hanımeli"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu üyesi derneklere Merinos AKKM Osmangazi Salonunda düzenlenen makine ve malzeme teslim törenine katıldı.

Bereket kaynağı
21-08-2015 23:08
Google News

Üreterek aile ve köy ekonomilerine katkı sağlayan kadın derneklerinin her zaman yanında olan Bursa Valiliği, Türkiye'de örnek teşkil eden Bursa Üreten Kadınlar Dernekleri Federasyonu'nun gücüne güç katmaya devam ediyor.


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu üyesi derneklerin kendi el emekleri olan ve sadece Ulu Şehir Bursa ile kalmayıp yurt içinde ve yurt dışında da bilinirliği olan ürünlerin sergilendiği stantları inceledi.


Makine ve malzeme teslim töreninde Konuşan Vali Karaloğlu; "İlin Valisi olarak üreten Bursa’nın üreten kadınlarını burada ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Biliyorsunuz ki bizim kültürümüzde, inancımızda kadının yeri her zaman ayrı tutulmuştur, daima erkekten bir adım önde yer almıştır. Çünkü kadının eli şifadır, berekettir. Bugün kadınlarımız ellerini hayatın her alanına dokundurmak zorundalar. Siz dokunursanız, demokrasimiz, ekonomimiz, sosyal hayatımız, her şeyimiz güzel olur. Onun için lütfen hanımefendiler hayatın her alanına elinizi dokundurmaya devam edin.

Bursa gerçekten her yönüyle örnek bir şehir, lider bir şehir, kurucu bir şehir. Onun için Bursa'da yaptığımız faaliyetleri, yaptığımız etkinlikleri, yaptığımız çalışmaları sadece Bursa için değil Türkiye için ve insanlık için de bir örnek teşkil etsin diye yapıyoruz. Bakın Türkiye'nin hiç bir şehrinde bu sayıda üreten kadın derneği yoktur. Yeni yeni Bursa'yı örnek alarak, Bursa'yı inceleyerek, buradaki projelere bakarak diğer illerde bunu geliştirmeye çalışıyor. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bursa bir örnek, bir lider şehir. O zaman bizim de lider şehire yakışır işler yapmamız lazım.

Ben Bursa'ya Vali olarak geldiğim zaman da derneklerimiz vardı. Bizden önceki arkadaşlarımız da bu derneklere sağ olsunlar gerekli yardımı, ihtimamı göstermişler. Biz geldik, köylerimizde dernekler var ama bunları bir federasyon çatısı altında toplayarak iyi ve güzel örneklerin dernekler arasındaki yayılımını çabuklaştırmak, standardizasyon geliştirmek maksadı ile bir federasyon oluşturduk. Az önce stantlarınızı gezerken beni son derece mutlu eden şeyler gördüm. Her derneğin kendi etiketi, kendi rengi ile yapmış olduğu ambalajlar ve özgün imalatlar beni son derece mutlu etti. Bütün derneklerimizi ve derneklerimize emek veren kadınlarımızı kutluyorum. Teşekkür ediyorum.

Bizim size yaptığımız belki çok büyük bir şey değil. Şu görmüş olduğunuz malzemelerin toplam değeri ki belki biz toptan aldığımız için bir miktar indirim de olmuştur 42 bin TL'lik bir giderimiz oldu. Bu günkü Türkiye'nin imkanlarında bu çok bir para değil. Ama derneklerimiz için bunun önemli bir imkan,önemli bir yardım olduğunu da biliyorum. İnşaallah bu yani makinelerle kadın derneklerimiz daha çok üretsinler, kadınlarımız daha çok kazansın, kadınlarımızı daha çok katma değer üretsinler diye temenni ediyorum. Dağıtmış olduğumuz bu malzemelerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz Üreten Kadın Derneklerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz. İnşaallah bu federasyon üzerinden derneklerimizin ürettikleri malların kalite standardı yükselecek. Şehrin yoğun noktalarında satış noktalarını oluşturduğumuz zaman bu işin çok daha ileri seviyelere çıkacağını biliyorum. Büyükşehir Belediyemiz ile Üreten Kadın Dernekleri Federasyonumuzun ürettikleri ürünleri toplu olarak satış yapabilmelerini sağlayacak satış noktaları oluşturulması amaçlı çalışmalarımız var.İnşaallah en kısa zamanda bu noktaları halkımızın hizmetine sunacağız." dedi.

Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu üyesi 20 Derneğe ; karıştırma robotu, pişirme sacı, salça makinesi, bulaşık makinesi, sabun kalıbı ve sabun kaynatma kazanı, hamur yoğurma makinesi , lokma makinesi, meyve sebze toplama ve bekletme tankı, buhar kazanlı ütü gibi ürünlerden oluşan 105 parça malzeme teslim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42