USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AKTAŞ VE GÜRKAN: 'ALGI YÖNETİMİ YAPILIYOR!"

AKTAŞ VE GÜRKAN: 'ALGI YÖNETİMİ YAPILIYOR!"
08-05-2024

Günlerdir Türkiye gündeminde yer alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey dün Bursa basını ile geniş katılımlı bir toplantı düzenleyerek belediyenin borçları .başta olmak üzere pek çok konuyu gündeme getirmişti…

Bunlara cevap verebilecek kişi Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Alinur Aktaş’tı. “Bir yanıt gelir” demiştim. Bugün AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Davut Gürkan ile birlikte çeşitli açıklamalarda bulundular.

Açıklamaların ana rotası Başkan Mustafa Bozbey’in daire başkanlıkları ve BURKENT bünyesindeki idari tasarrufları yani atamalarıydı…

Basın toplantısına İL ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile başta İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban olmak üzere bazı AK Partili Belediye başkanları da katıldı…

Toplantı salonundaki AK Partililer Bozbey’in açıklamalarına oldukça tepkiliydiler. Toplantıda ilk sözü İl Başkanı Davut Gürkan aldı…

Selamlama faslından sonra kurduğu ilk cümleler şöyleydi:

“Biz isterdik ki güzel Bursa’mızın adı projelerle anılsın. Vatandaşa dokunacak işler, yatırımlarla anılsın. Bursa’mız aile belediyeciliğiyle anılmaya başladı. Sayın Bozbey’i biz tanırdık, şimdi Türkiye tanıyor. Bursa’nın adını ve itibarını lekeliyor. Projeleri yerine aile belediyeciliği ile tanındı.”

Gürkan ardından da Furkan Bozbey’in BURKENT’e yönelik görevlendirilmesinin düşünce aşamasından fiiliyata geçtiği yönünde 4 Mayıs tarihli bir belge / toplantı tutanağı sundu.

 “Sayın Bozbey Büyükşehir Belediyesi’ni aile şirketi gibi yönettiği her adımda biz karşısında olacağız” diyen Başkan Gürkan Bozbey’in mal varlığını kamuoyu ile paylaşmasını talep etti.

Davut Gürkan Bursalıların Mustafa Bozbey’İ Büyükşehir Belediye Başkanı seçerken Cumhur ittifakına meclis çoğunluğunu dolayısıyla da denetim görevini verdiğini hatırlattı…

Ve dedi ki:

"Cumhur İttifakı olarak biz destek vermeseydik Bozbey su indirimini meclisten geçiremezdi.”

Başkan Gürkan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun kapasitesinin artırılması, Hamitler Çöplüğünün  kapatılma sözüne karşın Kayapa Katı Atık Tesisi projesinin iptali  gibi konuların yanı sıra Aktaş döneminde hayata geçirilen projeleri de özetledi…

Bursa’da 720 bin emekliye ayda 2 bin lira verildiği takdirde aylık 1 milyar 400 milyon gibi bir ödeme gerektiğini hatırlattı,

Başkan Gürkan toplantı sonunda bir gazetecinin bakanlıkların Bursa’ya yatırımlarına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:

“Yatırımların takvimlerini bile takip ediyoruz. Hafif raylı sistemin Şehir Hastanesi’ne gidişi, Hanlar Bölgesi etapları, millet bahçeleri, yüksek hızlı tren hepsi… Kapalı spor salonu 650 milyondu. 5 bin kişiik olduğunda 1,5 milyar olacak. Bakanlığın taahhüt ettiği bütçe belli. Biz hak edişte söz verdiğimizi veririz, gerisine karışmayız….”

Kestel Sanayi bölgesine yönelik soruya ise  1/100 binlik plandan söz ederek yanıtladı:

“Biz bu şehrin anayasasını yapmalıyız. Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis çoğunluğu bizde. Yeni bir komisyon kuruyoruz. 1/100 binlik plan yani şehrin Anayasası olduğunda kimse kafasına göre sanayi bölgesi yapamaz. Plansız sanayiyi durdurmamız lazım”

 BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ'TAN İDDİALARA CEVAP 

Başkan Gürkan’ın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Alinur Aktaş iddiaları yanıtladı… .

Aslında hem Gürkan’ın hem de Alinur Aktaş’ın açıklamaları çok uzun… Konuyla ilgili uzun haberin linkini yazının sonunda paylaşacağım. İsteyen detayları oradan okuyabilir…

Aktaş da, Başkan Gürkan gibi konuşmasında  Bozbey’in algı çalışması yaparak  kendisiyle ilgili gündemi değiştirmek istediğini defalarca gündeme getirdiler

Alinur Aktaş’ın konuşmasından bazı konu başlıkları şöyle:

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakleriyle birlikte  bütçesi 47,9 milyar TL, Yatırımlardan doğan borcu ise 20 Milyar TL.”

“Türkiye’nin en yalın ve verimli Büyükşehir Belediyesini kasada 200 milyon nakitle devrettik. Diğer CHP’li belediyeler maaş ödemekte zorluk çekiyor!”

“…Bu şehrin evladı olarak şehre 13,5 yıl ilçe belediye, 6,5 yıl büyükşehir başkanı olarak hizmet ettim. Yapılacak hizmetlerden en çok memnun olacak kişinin ben olacağımı ifade etmek istiyorum.”

"…Seçim akşamı tırlarla belediyeden evrak kaçırıldığını bahsederek valiyi göreve çağıran belediye başkanı nasıl dönem hizmet edeceğinin sinyalini verdi.”

“…Verilen sözlerin başta il başkanım ve parti büyüklerim olmak üzere takipçisi olacağımızı hemşerilerimizle paylaşmak istiyorum.”

“…Yalın belediyecilik ortaya koyan ilk ve tek belediyeyiz. İsrafın önlenmesi ve kamu kaynaklarının en verimli kullanılması konusunda başarılar elde ettik.”

“…Türkiye’nin en yalın ve verimli Büyükşehir Belediyesini kasada 200 milyon nakitle devrettik.”

“…2017’de göreve gelirken 13 bin 135 olan personel s ayısı, 12 bin 980’e düşürüldü. Nüfus yüzde 11 ve hizmet alanı yüzde 20 artmasına ve onlarca yeni tesise rağmen personel azalttık”

“…2017 yılında bütçenin 1,37 katı olan borcun bugün bütçenin 0,44 katı olduğunu ifade etmek istiyorum.”

"…BUSKİ’de bütçenin 1,19 katı olan borcun tarihi yatırımlara rağmen 0,85 katı olduğunu tekraren ifade etmek istiyorum."

“…Bizim dönemimizde 4 milyar liralık satışa hazır hale getirdiğimiz arsa ve 2 milyar liralık alacağımız var.”

”…Büyükşehirin açıkladığım borçları 2034 yılına kadar, Buski’nin borçları 2048 yılına kadar. Ortalama 15 yıllık bir dönem.”

“…Yazılımla, personel, araç, mali durum ve tüm detaylara bir ekrandan ulaşmak mümkün iken verilere ulaşmamak iş bilmezliktir. Yapılmak istenen tam bir algı yönetimidir.”

“…2024 tahmini bütçeyle alakalı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 20 milyar, BUSKİ’nin 11 milyar 700, BURULAŞ 8 milyar ve diğer şirketlerle Toplam 47 milyar 900 milyon liralık bütçe öngörüldüğünü ifade etmek istiyorum.”

“…BESAŞ’ın genel müdürünün görevine son verdiler. Genel kurulda teşekkür ettiler. 46 milyon lira ile kasayı devretti.”

“…Bu borçları nasıl buluyorlar. Hayret ediyorum. Bilançonun bir kısmına bakıp bir kısmına bakmazsanız.”

"…Arabayatağı kentsel dönüşüm projesi 14 adet 1+1 55 metrekare 91 adet 2+1 daire. 112 daire ve 1800 metrekare ticari alan ihalesi gerçekleşti. Toplam inşaat alanı 17 bin 772 metrekare. İhale bedeli 281 milyon TL KDV dahil bir işten bahsediyoruz. İhale rakamını metrekareye bölündüğünde 2+1 daire KDV dahil 2 milyon 250 bin lira çıkıyor.”

“,,Devletin açıkladığı 15 bin 300 TL iken BURKENT marifetiyle yapılan kentsel dönüşüm maliyeti 13 bin 209 lira metrekare bedeli olarak 2 bin 100 lira daha ucuza mal edilmiştir. Hem kamu hem milletin hukuku korunmuştur. “

"…BURSKOP’u tüm şeffaflığı ile inceleyebilirsiniz. Burs verenler, alanlar belli. Kimlikleri, aile durumları, isimleri belli. Bağışçılar ve hak kazananların inceleneceği durum ortada. Kişisel kanaatlere göre hareket etmedik. Partili arkadaşlarım bir tane isim vermediler. “

BURSA.COM’DA YAYIMLANAN  KONUYLA İLGİLİ HABERİ OKUMAK İSTERSENİZ TIKLAYINIZ

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?