USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Başkan Celal Köse, TFF’yi göreve davet etti

Yozgat belediyesi bozokspor kulübü başkanı celal köse hafta sonu oynanan murat 2020 genç spor maçında çıkan olayların takipçisi olduklarını söyleyerek, türkiye futbol federasyonu’nu (tff) göreve davet etti

Başkan Celal Köse, TFF’yi göreve davet etti
13-03-2024 10:11
Google News

Yozgat Belediyesi Bozokspor Kulübü Başkanı Celal Köse hafta sonu oynanan Murat 2020 Genç Spor maçında çıkan olayların takipçisi olduklarını söyleyerek, Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) göreve davet etti.


Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11. Grup’ta liderliğini sürdüren Yozgat Belediyesi Bozokspor, 19. haftada Bingöl temsilcisi Murat 2020 Gençspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Müsabaka öncesi yaşanan saha olayları nedeniyle karşılaşma 25 dakika geç başladı. 90 dakikada boyunca gergin anların yaşandığı maçta Yozgat Belediyesi Bozoksporlu oyuncular 11 sarı kart ve 3 kırmızı kart gördü. Mücadeleyi ise Bingöl temsilcisi Murat 2020 Gençspor 4-0’lık skorla kazandı.


Karşılaşma sonrası açıklama yapan Yozgat Belediyesi Bozokspor Kulüp Başkanı Celal Köse, yaşanan olayların takipçisi olduklarını söyleyerek, Türkiye Futbol Federasyonu’nu göreve çağırdı. Kentin ve Yozgat sporunun sahipsiz olmadığını ifade eden Köse, Murat 2020 Gençspor karşılaşmasında yaşanan olaylarda güvenlik zafiyetinin hat safhada olduğunu ve Diyarbakır bölgesi hakemlerinden Onur Sekman’ın karşılaşma boyunca rakip lehine yanlı tutum sergilediğini ifade etti.


Karşılaşmada yaşanan olaylarla ilgili yasal işlemlere de başladıklarını anlatan Başkan Celal Köse, taraftarları sağduyuya davet ederek, 3. Lig için kenetlenmelerini istedi. Yozgat Belediyesi Bozokspor’un ligi şampiyon olarak tamamlayacağını da vurgulayan Köse, son hafta oynanacak 12 Bingölspor karşılaşmasına şampiyonluğu garantilemiş olarak çıkacaklarını söyledi. "Hakemin yanlı tutumu karşılaşma boyunca devam etti"


Murat 2020 Genç Spor Kulübü ile oynanan karşılaşmayı yöneten Diyarbakır bölgesi hakemlerinden Onur Sekman’ın yanlı tutum sergilediğini söyleyen Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulubü Başkanı Celal Köse, "Vicdanı olan, insafı olan hiçbir hakemin yapmayacağı hatalar var. Zaten maç öncesinde Genç Murat taraftarı ortamı çok gerdi. Sanki burada bir iş başlarına gelmiş gibi, sanki burada onlar dışlanmış gibi, sanki olayı başka bir siyasi veya başka bir etnik kökene bağlamış gibi aralarında Yozgat Belediyesi Bozokspor’u hedef aldılar. Bu yazıktır, günahtır. Maç öncesi çok gerdiler ve maç esnasında daha oynanmadan, yüzlerce insanın sahada cirit atması ve bizim hocamızı dövmeleri diğer oyuncularımızın ısınma esnasında torpil fırlatmaları ve onları tahrik etmeleri, onların üstüne yürümeleri bu kolay yutulur bir şey değil. Yazıktır, günahtır. Maç 25 dakika geç başladı. Maçın başlamasıyla yanlı ve taraflı yönetim hala devam etti. BAL’da böyle bir şey var mı? 8 puan farkla lidersin. Ligin en iyi oyuncularına sahipsin. Ligin en iyi takımısın ve bir sıkıntın yok. Durup dururken niye 11 tane sarı kart yiyesin, 3 tane kırmızı kart, var mı böyle bir şey? Orada taraflı bir hakem vardı. Hakem, sen bunun vebalini bu dünyada vermeyebilirsin ama ahirette ne yapacaksın. Biz gereken her türlü hukuki işlemleri başlatacağız" dedi. "Güvenlik zafiyeti hat safhadaydı"


Karşılaşmada güvenlik zafiyetinin olduğunu ve yaşanan olaylarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nu göreve davet ettiklerini söyleyen Başkan Köse, "Sahada olmaması lazım gelen ne kadar adam varsa sahanın içinde. Emniyetimiz ne yapıyor bu arada? Bir güvenlik zafiyeti de var. Maç başlayacak, 20 dakika geçmiş hala maç başlamıyor. Sahanın içinde emniyetten başka herkes var. Biz İçişleri Bakan Yardımcımızı aradık, Bingöl valimizi aradık ve olaylarla ilgili uyardık. Biz hiç taraftar götürmedik ki ortam gerilmesin diye, kavga çıkmasın diye. Sadece teknik ekip ve futbolcularımız var. Nerede kardeşlik? Nerede barış? Taraftarımız olsa desen ki taraftarlar birbirine girdi. Futbolcu çıkmış işini yapıyor. Niye bu kadar güvenlik zafiyeti var? Yazıktır günahtır, bu şehrin emeği var, bu şehrin emeğini kimseye yedirmeyiz biz. Öyle kolay değil. Yozgat, sahipsiz değil, spor sahipsiz değil. Bunların bir bir hesabını soracağız. Ortamı germesinler. Herkes adam gibi çıksın maçını oynasın. Yener ya da yenilirsin o ayrı bir şey. Ayak oyunlarıyla kavgayla olmaz bu işler. Hileyle, hurdayla olmaz bu işler. Federasyonu da göreve davet ediyorum. İlgili herkesi göreve davet ediyorum. Her türlü yasal işlemleri de başlatacağız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Biz susuyorsak efendiliğimizden susuyoruz. Bizim de sabrımız var. Sabrımızı da taşırmasınlar" şeklinde konuştu. "3 puanımız gasp edildi, Bingöl’de kıyım vardı"


Hala 5 puan farkla lider olduklarını ve ligi şampiyonlukla tamamlayacaklarını da belirten Köse, taraftarın kenetlenmesini istedi. Başkan Köse, "Taraftarımız da şöyle bir kitlensin artık, tüm dinamikler harekete geçsin. Bu fırsattır. 5 puan öndeyiz, Tamam 3 puanımız böyle gitti, alındı, zorla gasp edildi resmen. Orada kıyım oldu. Ama 5 puan farkla hala lideriz. Kim ne derse desin. Belki de daha ileride daha fazla açacağız makası ve Allah’ın izniyle biz söke söke şampiyon olacağız. Yani taraftarımız da dirayetli olsun, güçlü olsun, sımsıkı olsun. Şehrinin, takımının böyle arkasında zımba gibi dursun. Biz de onlardan almış olduğumuz güçle daha fazla inşallah mücadele verelim" değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35