USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilden, istihdam sağlayan 26 projeyi anlattı

Adalet ve kalkınma partisi diyarbakır büyükşehir belediye başkan adayı mehmet halis bilden, içinde istihdam sağlayan 26 projeyi anlatarak tek tek detaylandırdı.

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilden, istihdam sağlayan 26 projeyi anlattı
04-03-2024 15:13
Google News

Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, içinde istihdam sağlayan 26 projeyi anlatarak tek tek detaylandırdı.


Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezin’de yapılan proje lansman programında konuşan Mehmet Halis Bilden, müreffeh, huzurlu ve güvenli Diyarbakır’ı hep birlikte el birliğiyle, gönül işbirliğiyle inşa etmeye talip olduklarını vurguladı.


Diyarbakır’ın, menfi siyasetten, yapay gündemden çok çektiğine dikkat çeken Bilden, artık şehrin kaybedecek tek bir dakikası, tek bir günü olmadığını, bunun bilinci ve sorumluğuyla hareket edeceklerini söyledi. Yapay gündemlerle işleri asla olamayacağını aktaran Bilden, proje üreteceklerini, hizmet yapacaklarını, her gün Diyarbakır’ın üzerine bir şeyler ekleyeceklerini dile getirdi.


Demokratik siyaset, etkili hizmetin huzurla olacağının altını Çizen Bilden, şöyle konuştu:


“Huzuru korumak için üzerimize ne düşerse yerine getirdik getirmeye devam edeceğiz Diyarbakır’ımız için güzel bir yarış içindeyiz. Biz, rakibiz, biz diğer partilerle düşman değiliz. Projelerimizle, düşüncelerimizle vizyonumuzla yarışalım ama kardeşliğimize, dostluğumuza asla halel getirmeyelim. Birinci projemiz ile başlıyoruz. DiyarRay, uzun süredir Diyarbakır’ımızın gündeminde olan çok önemli bir proje. Artık modern kentlerin hepsi raylı sistemlerini yıllardır kurdular. Zaten dünya, 50-60 yıldır bu sorunların hepsini çözdü. Artık zamanı geldi, kentimiz hizmet siyasetiyle ön plana çıkacak. Bu hattımızın toplam uzunluğu 39. 7 kilometrelik bir hat olacak. Bunun en önemli ikinci ayağı ise şehrimize ikiye bölen mevcut tren hattı var. Bizi ilgilendiren kısmı Ergani ile Bismil ilçesi arasında kalan kısmı. Yaklaşık 100 kilometrelik bir hat. Biz bu tren hattını da DiyarRaya entegre edeceğiz. Bizim her projemizin çıktısı istihdam olacak. Biraz önceki raylı sistemde de minimum bin kişi iş sahibi olacak.”


Diğer bir proje Diyarbakır İstihdam Yetenek ve Kurslar Merkezleri olduğunu açıklayan Bilden, “Bunlar farklı illerde farklı isimlerle faaliyet gösteren merkezler. Şehrimizde de 4-5 örnekleri var. Biz bunu, çok farklı bir konseptte büründürdük. Üçüncü projemiz, surlarımız, 101 burç var. Burçlarımızı ihya edeceğiz. Çok sayıda camilerimiz var. Sivil mimari örnekleri var. Dördüncü proje teleferik. Beşinci turizm destinasyonu. Diyarbakır’ın gerçek değerini ve potansiyelini ortaya çıkarmak için ilimizde ve ilçelerimizde bulunan tarihi yapıları, antik kentleri, doğal güzellikleri ve inançla bağlantılı önemli isimleri dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.


Altıncı projenin inanç yolu projesi olduğunu aktaran Bilden, "Eğil’de Elyesa peygamber ve Zülkif peygamber, Ergani’de Enüş peygamber ayrıca yol boyunca sahabelerimiz ve envai çeşit doğa harikalarımızı dini değerlerimizi hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyuracağız. Yedincisi mesire alanı projesi. Kralkızı Barajı’ndan başlayıp Dicle Nehri’ni takip ederek Hevsel Bahçeleri’ne kadar devam eden uygun yerlerde mesire alanları yapılacak. Sekizincisi, Turizmi canlandırmak ve Diyarbakır’ı daha iyi tanıtmak amacıyla, binlerce yıllık lavların oluşturduğu Lav Yolu’nu turizme açmayı planlıyoruz. Dokuzuncusu, Hevsel Bahçeleri’nde üretilen ürünlerin satıldığı bir Hevsel pazarı kurarak, bu bereketli topraklardan yetişen ürünleri hemşerilerimizle buluşturacağız” diye konuştu.


Onuncusu, termal otel projesi olduğunu açıklayan Bilden, Kütüphane, EL-Cezeri Bilim Merkezi’ni sıralayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Çiftçilerimizin desteklenmesi, canlı hayvan borsası, kentsel dönüşüm, sanayi sitelerinin taşınması, mezbahane, engelsiz mola evi, kapalı pazar yeri, çok amaçlı sosyal hizmet alanı, çeşme hizmeti, su indirimi, hayvan barınağı, üniversite öğrencilerine burs, öğrenci abonman kartı ve 26’ıncı proje asri mezarlık.”


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve belediyenin iştirak şirketleri şehirde istihdamı arttırmak için yaklaşık olarak 60 bin kişiye istihdam olanağı ilk 5 yılda sağlamış olacaklarını belirten Bilden, “Şehrimizdeki tarım, turizm, sanayi ve ticaret gibi alanlarda faaliyet gösteren işletmeler Diyarbakır ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra birçok kişiye iş imkanı sağlamış olacak. Bu çeşitli istihdam alanları sayesinde Diyarbakır halkının geçimini sağlaması ve ekonomik olarak güçlenmesi desteklenecektir. Belediye ve şirketlerin istihdam politikaları şehrimizin kalkınmasına ve refah düzeyinin artmasına önemli katkı sunacaktır” ifadelerinde bulundu.


Programa, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41