Hesap soracaklar!

Bursasporlu taraftarlar gibi bazı bazı eski başkanlar ve yöneticiler seslerini iyice yükseltmeye başladı.

Tarık ÇAPÇI

8 yıl önce

Bursasporlu taraftarların ve kongre üyelerinin çok önemli bir kesiminde Başkan Recep Bölükbaşı’na karşı yoğun bir görevi bırakma çağrısı var. Başkanın her ne kadar “Görev süremin sonuna kadar buradayım” açıklamaları olsa da, bu konuda saha sonuçlarının belirleyici olduğu olduğu aşikar. Zira maç skorları böyle devam ederse Recep Başkanın o koltukta kalmasının mümkün olmadığını herkes gibi eminim kendisi de biliyordur. Kulüp ekonomik anlamda baş aşağı hatta iflasa doğru gidiyor. Takım da küme düşmemeye oynamaya başlarsa ve güvensizlik had safhaya ulaşır, kimse O’nu orada tutmaz! Kulübün marka değeri de yerlerde. Baksanıza şampiyonluk sonrası teklif yapılsa çorabının tekini Bursa’da giyecek(!) hocalar Bursaspor’un teklifini reddediyor.

Bu noktada taraftarlar gibi bazı eski başkanlar ve yöneticiler seslerini iyice yükseltmeye başladı tabii...

YERİNE KİM GELECEK?

Bu noktada taraftarlarca da “Başkan bir an önce gitsin” görüşü dillendirilirken “peki yeni başkan kim olur” sorusu da beraberinde geliyor. En çok dillendirilen isimlerden biri olan Levent Kızıl’ın şu aşamada böyle bir niyeti olmadığını ifade etmek istiyorum. Birkaç gündür Bursa’da olan eski başkan kongre üyeleri ve eski yönetici arkadaşları ile bir araya geliyor. Kendisine başkanlık için baskı yapanlara kesin olarak böyle bir düşüncesinin olmadığını söylediği biliniyor. Ayrıca “Başkan olup kapı kapı dolaşıp çığ gibi büyüyen borçları benim ödememi isteyenleri, öncelikle bu yönetimden hesap sormaya, yani ibra etmemeye davet ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Son seçimin kaybedeni Timur Noyan’ın ise tekrar aday olmayı planladığını biliyoruz. Ekibinde değişiklikler yaparsa şansının artabileceğini düşünüyorum. Doğal aday(!) Mesut Mestan ise alacaklarının tahsili ile ilgili olarak eleştiri oklarına hedef olduğundan bu kez pas geçecektir. Tabii her zaman olduğu gibi fısıltı gazetesinde konuşulan başka isimler de var; ama net olmadıkları için şimdilik dile getirmemek en doğrusu.

DAVA HAZIRLIKLARI

Tekrar başa dönecek olursak eski Başkan Kızıl mevcut yönetimi ibra ettirmeme çalışmalarını hızlandırırken, özellikle satılan fabrikalar hakkında da hukuki girişimlerde bulunmayı planlıyor. Aynı şekilde bazı kongre üyelerinin de usülsüz olarak niteledikeleri bu satışı mahkemeye taşımayı planladıkları biliniyor. Bu arada bir kısım kongre üyesinin kongre kararı aldırmak amacıyla imza toplamak için nabız yokladıklarını da ekleyelim. Recep Günay ve Remzi Cinoğlu gibi eski başkanların da aşırı borçlanma nedeniyle tepkili oldukları bilinirken, özellikle eski Başkan Günay’ın yetkisiz borçlanma ile ilgili olarak yargı yoluna gitme çalışmaları içinde olduğu biliniyor.

Tüm bunlara ilaveten eski yönetici Hayri Yazıcı’nın da yakın çevresi ile bu konuda toplantılar yaptığı ve görevdeki yönetimi ibra ettirmeme görüşünde olduğunu biliyoruz. Görünen o ki şubat ayındaki mali kongre çok farklı bir boyuta doğru gidiyor.

Kısacası Başkan Bölükbaşı ve eski başkanlar çok yakında önce mali kongrede daha sonra da adliye koridorlarında karşı karşıya gelecekler gibi görünüyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI