Transfer!

Saha performansı, sonuçları dolayısıyla puan cetveline yansıması ile başarısız geçen bir sezon geride kaldı.

Tarık ÇAPÇI

8 yıl önce

Gözler de transfere çevrildi. İlk hedef eldeki işe yaramaz oyuncuları elden çıkarmak olarak belirlense de diğer taraftan transfer çalışmaları da başladı.

Başkan’ın “Pahalı transfer beklemeyin” mesajı kulübün içinde bulunduğu durumu anlatmak açısından yapılmış olsa da pek faydalı değil, gerekli de değil.

Camianın yeni sezon motivasyonu en baştan kırmak kombine satışları başta olmak üzere her şeye yansır.

Bursasporlular geçen seneki gibi pahalı değil, verimli olacak, takımını başarıya taşıyabilecek oyuncular istiyor.

Başarı gösteremeyen bir teknik ekiple devam etmek zaten yeni sezon öncesi enerjiyi artırmaya pek katkısı olmadı. Çünkü Türkiye’de teknik adamlar dahiyane futbol bilgileri ile değil, sağladıkları sinerji ile camiaları harekete geçirebiliyor. Ertuğrul Sağlam’ın ilk gelişi ve Şenol Güneş’te bunu yaşadık. Yeni sezon da Hamza Hoca ile böyle bir durum olmayacak.

Bu durumda sinerjinin yakalanabilmesi için ilk haftalardan itibaren başarılı saha sonuçları gerekiyor.

Bunun için de iyi bir kadro doğru transferler şart.

Bu noktada Galatasaray’dan oynattığı futbol, transfer ve sahaya sürdüğü kadro tercihleri nedeniyle gönderilen Hamza Hamzaoğlu’na ipleri bırakmak doğru değil. Aslında hiçbir teknik direktöre transfer tamamen teslim edilmemeli.

Bursaspor camiasının isteği oyun şekli belli. O oyun şekline uygun kurguyu hoca belirleyip, isimleri de scout ekibi, yönetim ve hoca hep birlikte saptamalılar.

Eldeki işe yaramaz yerli ve yabancılardan kurtulmak için onları getiren menajerlerden yardım istemek gayet doğal; ancak O menajerlerin oyuncu satma teklifleri kabul edilmemeli.

Bu konuda Bursaspor’a verdikleri zarar ortada.

Transferde şuana kadar kulağımıza gelen bazı isimler tatmin edici değil. ( Akhisarlı Merter ve İsmail gibi ) Çünkü altyapıda o görevleri yapabilecek isimler var.

Altyapı alt yapı” derken kadronun büyük bir bölümü alt yapıdan oluşsun demek istemiyoruz tabi ki.

Hak eden isimlerin kadroya monte edilmesinden bahsediyoruz.

Sözün özü maddi sıkıntılar ile boğuşan Başkan Ali Ay’a en büyük yardımcısı başarılı sonuçlar alacak futbol takımı olacaktır.

Bunu hesap ederek transferde camianın beklentilerine cevap verecek kadro kurulmalı. Sıradan ve Bursaspor’a yakışmayacak isimlerden oluşturulacak bir kadro,

Ali Başkan’ın büyük fedakarlıkların heba olup gitmesine sebep olur.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI