Sonuç iyi ama!

Kendi sahanda üç puan iyidir. Tek golle almak da kabul edilebilir; ama oyunu rakip sahaya yıkamayıp bu kadar az pozisyona giriyorsan sıkıntı var demektir.

Tarık ÇAPÇI

8 yıl önce

Maç içinde Pablo’nun ayakları kadar elleri de çalıştı. Müsait pozisyonlarda pas alamayan veya top ayağındayken doğru hareketlenmeler yapmayan arkadaşlarını el kol hareketleri ile defalarca ikaz etti. Arkadaşlarının bu uyumsuzluğu onun da performansını etkiliyor. Anlayacağınız Yıldız oyuncunun futbol dilini takım arkadaşları pek anlayamıyor.

Meşin yuvarlak kendi takımından birinin ayağına geçtiyse pas alternatifi oluşturmak veya topun atılabileceği en doğru bölgeye doğru hareketlenmek gerekiyor. Yardımlaşma ve hızlı pozisyon üretimi için bu bilindik bir kuraldır. Bursaspor’da bu oldukça eksik. Rakibin üzerine çökemiyor yeşil beyazlılar.

Timsahın yetmişinci dakikaya kadar gol dışında ciddi pozisyonu yoktu.

Timsah Arena’ya çekinerek gelen rakipler karşısında Bursaspor daha fazla ısıran yani rakibi hataya zorlayan en önemlisi heyecan veren futbol oynamalı.

1-0’ın üstüne yatarak oynamak çok tehlikelidir ve her zaman böyle sonuç vermez.

İkinci yarı gelen Jorquera- Sercan hamleleri ilk anlarda hareket getirdi. Ancak bu Şilili yine pek faydalı değildi. Önümüzdeki sezon için Avrupa’da oynama hayalini dilerim gerçekleştirir !

Diğer oyuncu performanslarına baktığımızda Harun ilk başlarda çıkışlarda tereddütlü davransa da daha sonra toparladı ve kalede yine güven verdi. Atletik yapısı, refleksleri ve çevikliği ile Avrupa şampiyonasına göz kırpmaya devam etti. Göbekteki Şamil ve Serdar yerinde müdahalelerle hatasız oynadılar. Dzsudzsak bu hafta vasatı aşamadı. Deniz’in gol atması da önemliydi. İstekli oyunun karşılığını aldı. Şamil’in içinde bulunduğu penaltı pozisyonu için şunu söyleyebilirim. Düşen futbolcunun destek eline top çarpıyorsa bu penaltı değildir. Üstelik oyuncu topu görmüyor bile. Hakem penaltıyı verseydi de çok tartışılmazdı o ayrı konu. Hakem burada yardımcısının da görüşü ile takdir hakkını doğru kullandı.

Sonuç olarak üç puan için hoca ve öğrencilerine tebrikler; ama biraz daha canlı, istekli bir Bursaspor fena olmaz.

Federasyonun saçma sapan cezalarına, saçma sapan maç günü ve saatlerine rağmen stada gelebilen 10 bin Bursasporlu mutlu ayrıldı.

Bir de şu Maraton tribünün önündeki digital reklam panoları güvenlik gerekçesi ile her iki köşeye konmuyor. Tüm dünyada güvenliğe engel olmuyor da Bursa’da mı oluyor ? Bu işgüzarlığa birileri son versin. Çünkü çok kötü bir görüntü oluşuyor.

Önümüzdeki hafta rakip Antalyaspor. Ligin ilk yarısında kaybedilen 3 puan tahsil edilebilirse, üst sıralara doğru tırmanış hızlanır.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI