Yüksek İhtisas'da çığır açan Doç. Dr. Metin başhekimliği devrediyor

Bursa Kamu Hastaneleri Başkanı olarak görev yapmakta iken, mevcut görevine ilaveten 16 Şubat 2023 tarihinde Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine vekaleten atanan Doç. Dr. Salih Metin görevi Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay’a devrediyor.

Bursa - 10 ay önce

H. Gül KOLAYLI

Bursa Kamu Hastaneleri Başkanı olarak görev yapmakta iken, mevcut görevine ilaveten 16 Şubat 2023 tarihinde Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine vekaleten atanan Doç. Dr. Salih Metin görevi Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay’a devrediyor.

Doç. Dr. Salih Metin’in veda mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Bursa Kamu Hastaneleri Başkanı olarak görev yapmakta iken mevcut görevime ilaveten 16 Şubat 2023 tarihinde Bursa Yüksek ihtisas EAH. Başhekimliğine vekaleten atandım. Önceki Başhekimimiz Sayın Prof. Dr. Levent Özdemir’den devraldığımız bayrağı 6 ay sonra Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay hocamıza, daha yüksek bir seviyede devretmenin mutluluğunu yaşıyorum.”

Doç. Dr. Salih Metin yayınladığı veda mesajında altı aylık süre içerisinde Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayata geçirilen proje ve uygulamaları özetledi. Doç. Dr. Metin’in mesajında altı aylık icraatlarına yönelik şu ifadeler yer aldı:

“Bu arada geçen 6 ayı kısaca özetlemek gerekirse hastanemiz ana binanın dördüncü katında bulunan eski Palyatif Kliniği’ne tadilat yapıldıktan sonra    Organ Nakli Birimi taşınmış olup mevcut servis, Dahiliye Kliniği ve Organ Nakli Birimi olarak hizmete açılmıştır.

Palyatif Servisi ise Kadın Doğum binasına taşınarak merkez kampüste 14 olan palyatif yatak sayısı 32’ye çıkarılmıştır.

Hastanemiz Ana Bina 4. Katta bulunan destek alanları düzenlenerek Organ Nakli Poliklinikleri olarak hizmete açılmıştır.

Hastanemiz Ana Bina 4. katta PACU olarak hizmet veren alan düzenlenerek İkinci Basamak Yoğun Bakım’a dönüştürülmüş olup, 6 yataklı İkinci Basamak Yoğun Bakım olarak hizmete açılmıştır.

Hastanemiz Ana Bina 3. katta bulunan konferans salonu ve destek alanları düzenlenerek 7 yataklı İkinci Basamak Yoğun Bakım olarak hizmete açılması için projesi bitmiş, onayları alınmıştır. Tadilat devam etmektedir.”

Veda mesajında hastane ana binası 2. Katındaki desetk alanlarının düzenlenip genişletildiğine değinen Doç. Dr. Salih Metin burasının da 100 kişilik konferans salonu olarak hizmete açıldığını belirtti.

Doç. Dr. Salih Metin altı ayda yapılan çalışmalara dair şu bilgileri paylaştı:

“Hastanemiz Ana Bina 2. katta bulunan fizik tedavi alanı düzenlenerek kemoterapi ünitesi olarak projelendirildi. Hizmete başlaması planlanıyor.

Hastanemiz Ana Bina 1.katta bulunan fatura birimi Kalp Merkezi’ne taşınmış olup, mevcutta bulunan fatura biriminin eski alanı tadilatı yapılarak yeni 9 oda oluşturulmuştur. Bu odalarda diyetisyen, odyoloji, evde sağlık vb. birimler hizmet vermeye başlamıştır.

Hastanemiz Ana Bina zemin katta bulunan fizik tedavi alanları Kadın Doğum ek binasına taşınmış olup, mevcut fizik tedavi alanlarının tadilatı yapılmış, 14 poliklinik odası faaliyete geçirilmiştir.

Hastanemiz Ana Bina zemin katta tüm heyet poliklinikleri bir araya getirilerek hastaların tek alanda muayene olması sağlanmıştır.”

İNME MERKEZİ İLE NÖROLOJİ SERVİSİ AYNI BİNAYA YERLEŞTİRİLDİ; ZAMAN FAKTÖRÜ HASTA LEHİNE İYİLEŞTİRİLDİ; TEDAVİDE BAŞARI ORANI ARTTI

Doç. Dr. Metin’in mesajında Nöroloji Kliniği ile İnme Merkezi, Girişimsel Radyoloji Ünitesi ve Yoğun Bakım Servisinin aynı binada toplanmasının önemine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“Hastanemiz Ana Bina zemin katta bulunan Nöroloji Kliniği Kalp Merkezine taşınarak yerine Göğüs Hastalıkları Kliniği hizmet vermeye başlamıştır.

Bu düzenleme ile İnme Merkezi ve Nöroloji Servisi aynı binaya yerleştirilmiştir. Biliyorsunuz inme geçiren hastalar için zaman çok önemlidir. Bu değişim ile Nöroloji Servisi, İnme Merkezi, Girişimsel Radyoloji Ünitesi ve Yoğun Bakım aynı binada olduğu için zaman faktörü hasta lehine iyileştirilmiş, verilen tedavinin başarı oranı artmıştır. Böylelikle uzun süredir bekleyen kronik bir sorun çözülmüştür.”

FİZİK TEDAVİ SERVİSİ VE FİZİK TEDAVİ ÜNİTELERİ AYNI BİNADA BİRLEŞTİRİLDİ

Hastane ana bina 1. Bodrum katta bulunan Yataklı Servis, Göğüs Hastalıkları Kliniği’nden Enfeksiyon hastalıkları ve Dahiliye Kliniği’ne dönüştürüldüğünü ifade eden Doç. Dr. Metin’in veda mesajında şunları belirtti:

 “Hastanemiz Ana Bina 1. bodrum katta bulunan Fizik Tedavi Kliniği, fizik tedavi alanlarının Kadın Doğum Binası’na taşınmasından dolayı oraya taşınıp yerleştirilmiştir. Mevcut Klinik Karma Cerrahi Servisi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Fizik Tedavi Servisi ve Fizik Tedavi Üniteleri aynı binada birleştirilmiştir.

Hastanemiz Ana Bina 1. bodrum katta Karma Cerrahi Kliniği olarak hizmet vermeye başlayan eski Fizik Tedavi Kliniği içerisinde peloidoterapi tıbbi çamur tedavi alanı olarak kullanılan alan düzenlenerek 5 yataklı İkinci Basamak Cerrahi Yoğun Bakım olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Hastanemiz Ana Bina 2. bodrum katta bulunan mutfak alanı küçültülerek sarf depo alanları oluşturulmuş olup, koridorda bulunan paletli malzemeler kaldırılarak alanlar düzenlenmiştir.

Hastanemiz Kadın Doğum Ek Binası 4. katta bulunan Çocuk Hematoloji Kliniği içerisinde bulunan Hastane Okul Alanı genişletilmiş olup, Okul ve Mutfak alanları tamamen yenilenerek hizmete açılmıştır.

Hastanemiz Kadın Doğum Ek Binası 3. katta Kadın Doğum Kliniği içerisinde bulunan Yakın Takip Ünitesi genişletilip tadilat yapılarak 5 yataklı 1.Basamak Yoğun Bakım olarak planlanmış olup, hizmete açılmak için gün sayılmaktadır.”

KADIN DOĞUM EK BİNASINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Ek Binası’nda yapılan tadilat ve düzenlemelere de atıfta bulunan Doç. Dr. Metin mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hastanemiz Kadın Doğum Ek Binası 3. katta Kadın Doğum Kliniği içerisinde bulunan 6 yataklı 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım alanı genişletilip düzenlenerek 8 yatak ve 1 izolasyon yatağı olmak üzere İkinci Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım olarak planlanmış olup, hizmete açılması onay aşamasındadır.

Hastanemiz Kadın Doğum Ek Binası 3. katta bulunan Sterilizasyon Ünitesi Kalp Merkezi’nde bulunan Merkezi Sterilizasyon Ünitesi’ne taşınmış olup, mevcutta bulunan sterilizasyon alanının ameliyathane premedikasyon odası ve destek alanları olarak düzenlenmesi planlanarak yıllardır kadın doğum binası ameliyathanesi ile ilgili oluşan fiziki alan şikayetleri giderilmiştir.

Hastanemiz Kadın Doğum Ek Binası 2. katta bulunan Kütüphane odasının düzenlenerek tüm personel sicil birimlerinin bir araya getirilip birlikte   hizmet vermesi planlanmıştır.

Hastanemiz Kadın Doğum Ek Binası 2. katta bulunan Dekan Odası düzenlenerek eğitim salonu olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Hastanemiz Kadın Doğum Ek Binası 1.  bodrum katta bulunan laboratuvar alanları Kalp Merkezi’nde bulunan merkezi laboratuvara taşınmıştır. Mevcutta bulunan laboratuvar alanlarına 6 adet fizik tedavi alanı oluşturularak hizmete açılmıştır.

Hastanemiz Kadın Doğum Ek Binası 1. bodrum katta bulunan eczane deposu taşınarak düzenlenmiş olup, fizik tedavi alanı olarak hizmet vermeye başlamıştır. 6 ay önce ana binada 32 olan fizik tedavi ünitesi (box) yatağı son taşınmalar ile birlikte kadın doğum binasında 47 ye çıkmış; öncesinde 3 ay olan randevular günlük olarak verilmekte olup bekleme süresi sıfırlanmıştır.

Hastanemiz Kadın Doğum Ek Binası 1. bodrum Katta bulunan Kadın Doğum Kliniklerine Palyatif ve Fizik Tedavi Klinikleri taşınarak yatak kapasiteleri artırılmıştır.

Hastanemiz Kadın Doğum Ek Binası 2. bodrum katta bulun PCR laboratuvarı alanları Kalp Merkezi’nde bulunan merkezi laboratuvara taşınmıştır. Mevcut alan düzenlenerek Göz Kliniği ve Ameliyathaneleri olarak hizmet vermektedir.”

PALYATİF YATAK SAYISI 14’TEN 42’YE ÇIKTI

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek binada palyatif servisi açıldığını belirten Doç. Dr. Salih Metin, göreve geldiğinde 14 olan Palyatif yatak sayısının şu anda toplamda 42’ye ulaştığını kaydetti. 

Osmangazi Ek Binada bulunan uyku laboratuvarı yatak sayısı 4’ten 6’ya çıkartıldığını belirten Doç. Dr. Metin mesajında “Böylelikle uyku laboratuvarında hizmet verilen hasta sayısının yıllık bin 800’e ulaşması planlanmıştır” dedi.

GÜNEY MARMARA’DA İLK KEZ LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE BÖBREK NAKLİ YAPILDI

Doç. Dr. Metin, mesajında şu bilgileri de paylaştı:

“Endoskopi ünitesi kapasitesi arttırılarak ERCP, EBUS, EUS gibi nitelikli hizmetlere önem verilmiştir.

MR, tomografi ve ultrason birimlerinde çalışma saatleri güncellenerek çekim sayıları arttırılmıştır. MR günde 250’den 350’ye çıkmıştır.

Güney Marmara’nın kamuya ait tek Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’nde seans sayısı 3 ten 5’e çıkarılarak günlük hizmet verilen hasta kapasitesi 30’dan 50’ye çıkarılmıştır.

Kurumumuzda Güney Marmara’da ilk kez Laparoskopik yöntemle böbrek nakli yapıldı.

Hastanemiz genelinde bulunan kliniklerin içerisinde destek alanları düzenlenerek hasta yatak sayıları artırılmıştır.

113 poliklinik odası 136 ya çıkarılmıştır. Yılda 5 milyon hastaya sağlık hizmeti verilerek ilimizin sağlık üssü olunmuştur.

Sertifikalı eğitim programları hız kesmeden devam etmiş ve hemşirelerimizin çalıştığı alanda sertifikalı ve yetkin olmaları sağlanmıştır. Kurumumuz, sertifikalı eğitim programlarında ülke genelinde zirvede ki yerini korumaktadır.”

KRONİK SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİLDİ

Doç. Dr. Salih Metin veda mesajını şu sözlerle sonlandırdı:

“Özetle tüm binalarımızda girilmedik alan kalmamış, poliklinik oda sayıları, yoğun bakım ve servis yatak sayıları arttırılmış, acil serviste hastaların yatış bekleme süreleri kısaltılmıştır.

Ayrıca sosyal faaliyetler de düzenlenmiştir. Hastanemizde 18 takım ve toplamda 200 civarında oyuncunun katıldığı çalışanlar arasında futbol turnuvası düzenlenmiş olup birimler arası etkileşim arttırılmış, kardeşlik duyguları pekiştirilmiştir.

Özel günler ve mesleki önemli haftalar unutulmamış, mesai arkadaşlarımız ile birlikte kutlanmıştır.

Tüm bunların yanı sıra kurumumuzda tespit ettiğimiz, iş barışını bozan görev tanımı dışında çalışma gibi bazı adaletsiz uygulamalara son vererek kronik sorunlara çözüm ürettik.

Yaptığımız işlerde ve aldığımız kararlarda adalet ve kamu yararı gibi prensipleri göz önüne aldık.  Görev süremiz boyunca vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmetleri sunumu konusunda katkı sağladıysak ne mutlu bize. Tabii ki tüm bu çalışmaları ben tek başıma yapmadım. Bu süreçte birlikte çalıştığım yönetici ekip arkadaşlarıma ve bu hızlı değişim sürecine destek olan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Değerli çalışma arkadaşlarım, Hepinize, bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılar diliyorum.

Görevi devralan Sayın Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay hocamıza hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor taraftarına önemli açıklama!

2023-08-05 10:54 - Bursaspor

Bursa'da feci kaza: 4 ölü, 2 yaralı

2023-08-07 10:04 - Bursa

Yenişehir Belediyesi bin 500 öğrenciyi yaz kampıyla buluşturuyor

2023-08-06 12:47 - Gündem

Bursa’nın Karacabey ilçesinde otomobil tıra çarptı, 4 kişi öldü 2 kişi yaralandı

2023-08-07 15:11 - Asayiş

Kastamonu’da ilçe merkezine kadar inen ayı, mahalle aralarında gezdi

2023-08-07 14:20 - Yaşam

Yenişehir Belediyesi personeline 14 bin 400 lira banka promosyonu

2023-08-03 12:18 - Ekonomi

Yalova’da yangında yaşlı adamı itfaiye ekipleri kurtardı

2023-08-02 18:25 - Asayiş

Yüksek İhtisas'da çığır açan Doç. Dr. Metin başhekimliği devrediyor

2023-08-07 22:21 - Bursa

Emin Adanur "Kaos çıkarmak istiyorsunuz art niyetlisiniz"

2023-08-06 13:00 - Bursaspor

Yönetimden bir duyuru daha!

2023-08-07 18:58 - Bursaspor

İlgili Haberler

Bursa’da PKK/YPG üyesi yakalandı

22:08 - Bursa

Taklalar atan traktör şaha kalktı: 1 yaralı

21:35 - Bursa

Bursa’daki yangının boyutu havadan görüntülendi

20:48 - Bursa

Bursaspor Kampanyasında bugünkü rakam açıklandı!

19:22 - Bursa

Bursa Valisi açıklama yaptı

18:19 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursa’da PKK/YPG üyesi yakalandı

22:08 - Bursa

Taklalar atan traktör şaha kalktı: 1 yaralı

21:35 - Bursa

Bursa’daki yangının boyutu havadan görüntülendi

20:48 - Bursa

Bursaspor Kampanyasında bugünkü rakam açıklandı!

19:22 - Bursa

Bursa Valisi açıklama yaptı

18:19 - Bursa