Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri sahiplerini buluyor

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu, Sebla Arın’ın “Çocuklara yönelik yapılı çevre eğitimi: Bursa için katılımcı bir model” başlıklı doktora tezi İle Elif Acar Bilgin’in “19.yy endüstri yapılarının kültürel miras olarak değerlendirilmesi: Trilye’de Zeytinyağı Fabrikası Restorasyon Projesi” başlıklı yüksek lisans tezini başarı ödülüne değer buldu. Ödüller 28 Nisan Cuma günü, Akkılıç kütüphanesinde düzenlenecek törende sunulacak.

Bursa - 7 yıl önce

Bursa’da,  kültürel ve düşünsel yaşama “Bursa Ansiklopedisi,  Kurtuluş  Savaşı‘nda  Bursa, Atatürk ve Bursa, Bursa’da Yakın Zamanlar” gibi yapıtları yanında binlerce köşe yazısı, program, konferans, makale ve belgeselleri ile önemli katkıda bulunan araştırmacı,  yazar,  gazeteci Yılmaz Akkılıç onuruna  verilen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü’nün yeni sahipleri açıklandı.  Üç kategoride verilen ödüle, “Doktora” kategorisinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Sebla Arın, “Yüksek lisans” kategorisinde  Uludağ Üniversitesi’nden Elif Acar Bilgin sahip oldu.

Sebla Arın ve Elif Acar Bilgin’e ödülleri 28 Nisan Cuma günü, Akkılıç kütüphanesinde düzenlenecek törende sunulacak.

Saat 19.00’da başlayacak tören sırasında, geçen yıl ödül alan yapıtların yazarları da konuklar için kitaplarını imzalayacak.

Törene katılanlar, kütüphane içinde açılan “Akkılıç Anı Odası” ile “Akkılıç Sergisi”ni de görebilecek…

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü, Bursa’nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihsel, sosyal ve ekonomik süreçlerinin incelenip araştırılmasını özendirmek amacıyla Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Nilüfer Belediyesi ve Akkılıç Ailesi’nce 2010 yılında kurulmuştu.

SEÇİCİ KURULUN AÇIKLAMASI

Prof. Dr. Saime Yüceer, Prof. Dr. Feza Karaer, Doç. Dr. Neslihan Sam,  Doç, Dr. Tülin Vural Aslan, Şafak Pala, Yener Akkılıç ve Hacı Tonak’tan oluşan Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu’nun ödüle ilişkin açıklaması şöyle:

“Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu’nun bütün üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantısında, eser sahiplerinin isimleri kapatılmış olarak yapılan puanlamalar sonucunda başarı ödülleri belirlenmiştir. Bu belirlemenin ardından isimler açılmış ve Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları 2017 ödüllerinin aşağıdaki gibi oluştuğu saptanmıştır:

1-      Üniversitelerin doktora programlarında kabul edilmiş tezlere yönelik kategoride 12 numara ile başvuru kaydı bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Sebla  Arın’a ait “Çocuklara Yönelik Yapılı Çevre Eğitimi: Bursa İçin Katılımcı Bir Model” başlıklı doktora tezi: çocukların yapılı çevreye ilişkin duyarlıklarının geliştirilmesinde kuramsal önermeler yanında uygulamalı bir model oluşturması;  çağdaş toplumun gereksinim duyduğu katılımcı, paylaşımcı, üretici aktif yurttaş, aktif kentli ile çocuk bireyin bu gereksinimler ve beklentiler yönünde kendini geliştirebileceği olanaklar arasındaki bağa ilişkin evrensel bakış açısına hem kuram hem deneyim esaslı katkıları için başarı;

2-      Üniversitelerin yüksek lisans programlarında kabul edilmiş tezlere yönelik kategoride 5 numara ile başvuru kaydı bulunan Uludağ Üniversitesi’nden Elif Acar Bilgin’e ait “19.YY Endüstri Yapılarının Kültürel Miras Olarak Değerlendirilmesi: Trilye’de Zeytinyağı Fabrikası Restorasyon Projesi” başlıklı yüksek lisans tezi: adı geçen sanayi tesisi ile eklerinin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ile raporlarındaki kapsayıcılık ve ayrıntılı özen; ayrıca sanayi mirasının bir parçası ve kültürel değer olarak ilgili yapının Trilye’nin günlük yaşamına yeniden kazandırılmasına ilişkin önermeler için başarı;

3-      Akademi dışı kategoride ödül verilememiştir ( …)”

Haftanın Öne Çıkanları

Onur Market’ten yatırım seferberliği

2017-04-26 19:06 - Bursa

Bursalı gençler Kat 3’te Bahtiyar Özdemir ile eğleniyor

2017-04-26 18:44 - Magazin

Azra Akın'ın bu sahneleri çok konuşulacak!

2017-04-27 14:27 - Magazin

Bursa'ya 54 yeni diyaliz cihazı alınacak

2017-04-27 13:18 - Bursa

Hürrem Sultan'ın yeni dizisi

2017-04-27 19:25 - Magazin

Tolga Karel gözaltına alındı

2017-04-28 12:54 - Magazin

Bursalı şampiyonlara yemekli kutlama

2017-04-28 12:49 - Spor

Tribün cezalıydı ama...

2017-04-28 10:52 - Bursaspor

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri sahiplerini buluyor

2017-04-28 13:30 - Bursa

İbrahim Çelikkol'un nişanlısını Fahriye Evcen zannettiler!

2017-04-26 18:31 - Magazin

İlgili Haberler

Yusuf Sertkaya'dan veda !

15:36 - Bursa

Tefeci çete liderinin mağdur ettiği iş insanı ile konuşmaları deşifre oldu

14:42 - Bursa

Bursa’da yangın paniği: 2 kişi dumandan etkilendi

14:12 - Bursa

Mudanya jandarmadan trafik bilgelendirme çalışmaları sürüyor

14:15 - Bursa

Bursa Osmangazi ikinci geleneksel göz cerrahi sempozyumu

14:07 - Bursa

Günün Manşetleri

Yusuf Sertkaya'dan veda !

15:36 - Bursa

Osmangazi Göz’den "Cerrahi Sempozyumu” canlı yayınlandı

14:43 - Bursa

Tefeci çete liderinin mağdur ettiği iş insanı ile konuşmaları deşifre oldu

14:42 - Bursa

Mudanya jandarmadan trafik bilgelendirme çalışmaları sürüyor

14:15 - Bursa

Bursa’da yangın paniği: 2 kişi dumandan etkilendi

14:12 - Bursa