Kral 2. Teos’un eşi adına kurduğu antik kentte dron ile evlilik teklifi

Denizli’de asırlar önce kadın adına kurulan laodikya antik kenti’ndeki anıtsal traian çeşmesi hakkında haber çalışması yapmak isteyen genç bir gazeteci, hem gezmeye hem de yardım amaçlı götürdüğü kız arkadaşına dron desteğiyle gökyüzünden indirdiği yüzüğü vererek sıra dışı bir evlilik teklifi yaptı.

Magazin - 5 ay önce

Denizli’de Seleukoslar Kralı 2. Antiokhos Teos’un eşi Laodike adına kurduğu antin kent, ilk kez yapılan sıra dışı bir evlilik teklifine ev sahipliği yaptı. Antik kentin aslı gibi restore edilen Anıtsal Traian Çeşmesi önünde erkek arkadaşından evlilik teklifi alan genç kıza, yüzüğü bir dron aracılığıyla ulaştırıldı.

Denizli’de yaşayan gazeteci Atilla Özer, 20 ay önce tanışıp evlilik planları yaptığı kız arkadaşı Seher Taşkıran’a benzerine az rastlanır bir şekilde evlilik teklifi yaptı. Özer, Uşak’ta görev yapan kız arkadaşını, Seleukoslar Kralı 2. Antiokhos Teos tarafından eşi kraliçe Laodike adına M.Ö. 3. yüzyılın ortalarında kurulan kentte aslına uygun olarak restore edilen Anıtsal Traian Çeşmesini gezdirmek için Denizli’ye davet etti. İki genç, kısa süre önce ziyarete açılan anıtsal çeşmeyi gezdikleri esnada, yapıtın arkasından ellerinde “Benimle evlenir misin Seher’im” pankartı taşıyan gençler ortaya çıktı. Hiç beklemediği bir an ve şekilde evlilik teklifi alan genç kız, büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Yaşadığı ilk şokun etkisinden çıkamayan Seher Taşkıran, havadan dron ile tepesine inen ve kurdeleye bağlı gül şeklinde bir yüzük kutusu taşıyan dronu görünce şaşkınlığı ikiye katlandı. Gül şeklindeki yüzük kutusunu drona bağlayan kurdeleyi makasla kesen Atilla Özer, önünde diz çöktüğü kız arkadaşını bir ömür boyu mutlu bir hayata davet etti. Kız arkadaşından “Evet” cevabını alan Özer, aldığı yanıt sonrası yaşadığı mutluluğu sürpriz evlilik teklifini birlikte planladığı arkadaşlarıyla paylaştı.

En büyük hayallerinden birisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden gazeteci Atilla Özer, bu özel teklif için bir kadın için kurulan Laodikya Antik Kentini özellikle tercih ettiğini söyledi. Kazı heyetinden burada ilk kez bir evlilik teklifi yapıldığını öğrenen Özer, "Evlilik planları yaptığım kız arkadaşıma farklı bir evlilik teklifi yapmak istiyordum. Bir kadın için kurulan Laodikya Antik Kenti, Denizli’miz için büyük öneme sahip. Ben de Denizli’nin sembolü olan bu kentte evlilik teklifi yapmak istedim. Bizim için güzel bir anı olarak kalmasını temenni ettim. Gerçekten güzel ve unutulmaz bir an oldu. Bundan sonra yeni çiftler için de uğrak yerlerinden birisi olacağını düşünüyorum" dedi. “Bir anda pankart açıldı ve havadan yüzük geldi”

Kendisini gezmeye davet eden erkek arkadaşının hazırladığı sürprizin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Seher Taşkıran ise, “İlk başta şaşırdım ve burada bunu hiç beklemiyordum. Beni anıtsal çeşmeyi görmek için davet etmişti. Bir anda pankart açıldı ve havadan yüzük geldi. Bazen beni haber çalışmalarında destek olmam için yanında götürüyordu. Yine benzer bir olay diye düşündüm. Arka planda evlilik teklifi hazırlamış. Kendisine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sahada dayak yiyen hakem Meler kararını verdi!

2023-12-12 09:24 - Gündem

Son dakika... Bursa Mudanya'da deprem!..

2023-12-13 23:29 - Bursa

Köfteci Yusuf’tan rekor zam

2023-12-15 15:48 - Bursa

Bursa’da depremin ardından ortaya çıkan ışık panik yaşattı

2023-12-10 14:36 - Bursa

Bursaspor’un başkan adayı Raşit Barışıcı'dan çarpıcı açıklamalar

2023-12-12 13:06 - Bursaspor

Bursa'da öğretmen rezaleti: 14 yaşındaki kız öğrencisine...

2023-12-13 15:16 - Bursa

Bursaspor Kulübü başkan arıyor

2023-12-11 17:51 - Bursaspor

Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Aydın esnafla kahvaltıda buluştu

2023-12-10 09:22 - Bursa

Haluk Bilginer’in başrolü olduğu ‘Türk Dedektif’ ekranlarda

2023-12-15 11:50 - Magazin

Kral 2. Teos’un eşi adına kurduğu antik kentte dron ile evlilik teklifi

2023-12-16 12:42 - Magazin

İlgili Haberler

Güzel Sanatlar Lisesinden Türk müziği ve Türk Halk müziği ziyafeti

12:46 - Magazin

Tesettür mayo defilesinde Halima Aden rüzgarı esti

11:37 - Magazin

54 dizi ve 11 film yapan Birol Güven: "Hiçbirini beğenmiyorum. Bugün yazsam, böyle yazmam"

12:00 - Magazin

(ÖZEL) Öğrencilere yönelik amatör çalgı festivali

09:58 - Magazin

Madonna rüzgarı: Konseri 1,6 milyon kişi izledi

14:44 - Magazin

Günün Manşetleri

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nden akademik işbirliği

11:05 - Bursa

Bursa'da iş insanlarına yüzde 4 bin faizle para sattılar

11:01 - Bursa

Bursa'da hasta ikizleri için 10 yıldır ne televizyon izledi, ne güne gitti

10:43 - Bursa

Bursa'da kız öğrenciler geleceğe BUİKAD’la hazırlanıyor

10:35 - Bursa

Bursalıları yeni haftada serin günler bekliyor

10:18 - Bursa