"FETÖ’cü teröristler içimizden temizlendikçe güçleniyoruz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Proje terör örgütü olan FETÖ’nün ülkemize, milletimize ve TSK’ya verdiği zarar maalesef çok büyüktür. Bu teröristler içimizden temizlendikçe, asker elbisesi giymiş o hainler içimizden çıktıkça silahlı kuvvetlerinin güçlendiğini, başarısının arttığını takip ediyorsunuz" dedi.

Gündem - 6 yıl önce

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve eşi, gaziler ve aileleri için dün Gazi Orduevi’nde iftar yemeği verdi. Yemeğe gazi ve ailelerinin yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile Ankara Garnizonunda görevli general, amiral ve eşleri katıldı. İftar programında konuşan Akar, binlerce yıllık Türk tarihinde gaziliğin yerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Gazilerin şehitlerle birlikte vatan topraklarının birliği, bütünlüğü ve güvenliği için elinden geldiğini vurgulayan Akar, gazilerin milletin egemenliği ve bağımsızlığı için ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiğini, bu uğurda ölümü göze aldıklarını dile getirdi.

"EN SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEYE DEVAM"

Akar, TSK’nın anayasa çerçevesinde görevini fedakarlık, kahramanlık ve büyük bir başarıyla yerine getirdiğinin altını çizerek, "Bize biçilen en öncelikli görev terörle mücadele. Ülkemizi, bu terör belasından kurtarmak, terör belasını bitirmek ve bundan sonra da milletimizin layık olduğu huzura kavuşmasını sağlamak bizim görevimizdir. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek. İnşallah, yurt içi ve sınır ötesinde ülkemize ve milletimize risk ve tehlike teşkil eden odakların hepsi yok edilecektir. Yakın tarihimizde birçok olay yaşadık. 2015’te hendek olaylarını hatırlayacaksınız. Terör örgütü, bazı il ve ilçelerimizi işgal edip oraya hendeklerle bir şey yapacaklarını zannettiler. Hepsi TSK’nın tüm güvenlik kuvvetlerimizle birlikte omuz omuza yaptığı mücadele sonunda kazdıkları hendeklere gömüldüler" diye konuştu. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimini anımsatan Akar, "Bunun akabinde 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Eşi benzeri görülmeyen bir proje terör örgütü olan FETÖ’nün ülkemize, milletimize ve TSK’ya verdiği zarar maalesef çok büyüktür. Bu teröristler içimizden temizlendikçe, asker elbisesi giymiş o hainler içimizden çıktıkça silahlı kuvvetlerinin güçlendiğini, başarısının arttığını takip ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Akar, bu olayların hemen ardından Fırat Kalkanı Harekatı’nın düzenlendiğini ve bu kapsamda 3 bin DEAŞ’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Daha sonra Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı için düğmeye basıldığını dile getiren Akar, "PKK uzantısı YPG’liler de burada kazdıkları hendeklerde etkisiz hale getirildiler ve orada ciddi bir şekilde güvenlik sağlandı. Bunun akabinde İdlib’deki faaliyetlerimiz de yoğun bir şekilde sürmekte" dedi. (Abdullah Sarica/İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Uludağ Üniversitesi'nden yetenek sınavı

2018-06-02 14:08 - Bursa

Kardeş katili 3 yıl sonra yakalandı

2018-06-01 22:12 - Asayiş

Nesli tükenmekte olan yılan bulundu

2018-06-02 16:08 - Yaşam

"FETÖ’cü teröristler içimizden temizlendikçe güçleniyoruz

2018-06-02 18:11 - Gündem

Ünlü oyuncu son yolculuğuna uğurlandı

2018-05-29 18:40 - Magazin

Vizyonda bu hafta

2018-05-31 22:23 - Sinemalar

"Trump ve Putin görüşmeyi planlıyor"

2018-06-02 17:48 - Dünya

Diş hassasiyetini tetikleyen faktörler

2018-06-02 17:32 - Sağlık

Bursa'daki cinayetin sebebi...

2018-06-02 14:40 - Bursa

İspanya’da Pedro Sanchez dönemi

2018-06-02 17:51 - Dünya

İlgili Haberler

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 177 yaşında

19:43 - Gündem

KALEFEST heyecanı başlıyor: SOLOTÜRK’ten nefes kesen prova

19:29 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı Reisi için Kum kentinde cenaze töreni düzenlendi

18:54 - Gündem

Destinasyonların çekiciliğini artırmada Türk Mutfak Kültürünün önemi ele alındı

18:33 - Gündem

Alaca’da zabıta ekipleri marketleri denetledi

17:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Cenaze dönüşü freni patlayan belediyeye ait midibüs uçuruma yuvarlandı: 9 yaralı

17:49 - Gündem

Türkiye ile Çin arasında ’Enerji Dönüşümü’ anlaşması imzalandı

17:19 - Ekonomi

Bursa'da bir evden tonlarca çöp çıkarıldı

16:38 - Bursa

Bursa Nilüfer'de yarın su kesintisi uygulanacak mahalleler!

15:59 - Bursa

Netanyahu'ya bir kötü haberde Fransa'dan

15:52 - Dünya