Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBB Başkanı Feyzioğlu’nu kabul etti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “Türkiye’nin yargı reformuna acilen ihtiyacı var. 82 milyon vatandaşımızı kucaklayacak tek yol, herkesi güvenilir bir yargıya, yargı hizmetine kavuşturmaktır. Bunun için kanunlarımızda çeşitli değişiklikler yapmamız lazım ama mutlaka ve mutlaka eğitim reformu yapmamız gerekiyor” dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de hazır bulunduğu kabul yaklaşık 35 dakika sürdü. Kabul sonrası Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinde açıklama yapan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’de avukatların ciddi sorunları olduğunu söyledi. Sorunları dile getirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiklerini kaydeden Feyzioğlu, Ankara’da adliyelerde parçalanmışlık sorununa dikkat çektiğini ifade ederek, “Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatif alıp ’hadi’ demesi gerekiyor. Bu konuyu dile getirdik. Avukatların çok büyük bir sorunudur. Tek başına çalışan bir meslektaşımızın artık yaşamını sürdürme imkanı kalmamıştır bu beş adliye arasında imkansız hale gelmiştir. Bunun kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum” diye konuştu. Vatandaşların adalet hizmetine pahalı erişmelerinin avukatlık hizmetindeki yüzde 18 KDV’den kaynaklandığını söyleyen ve bu rakamın yüksek olduğunu belirten Feyzioğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün bilgisi dahilinde konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşmeler gerçekleştirdiğini, bu görüşmelerde toparladıkları önerileri çözüm olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduklarını söyledi. Feyzioğlu, "En azından dezavantajlı grupları, örneğin çocuk mahkemelerinde, aile mahkemelerinde, iş davalarında insanların daha makul bir şekilde avukatlık hizmetine, adalete erişmeleri konusunu dile getirdik. Yargı reformu çerçevesinde değerlendirileceğini düşünüyoruz bu hususun" şeklinde konuştu. Arabuluculuk konusunda işçilerin hak ihlallerinin önlenmesi gerektiğini belirten Feyzioğlu, "Arabuluculukta işçinin yanında zorunlu avukat bulundurulmasını istiyoruz. Bu konuda konfederasyonlarla da görüşmelerimiz var, Sayın Cumhurbaşkanına bunu aktardım olumlu bir netice alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Feyzioğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’nin yargı reformuna acilen ihtiyacı var. 82 milyon vatandaşımızı kucaklayacak tek yol, herkesi güvenilir bir yargıya, bir yargı hizmetine kavuşturmaktır. Bunun için kanunlarımızda çeşitli değişiklikler yapmamız lazım ama mutlaka ve mutlaka eğitim reformu yapmamız gerekiyor, el birliğiyle yapmamız gerekiyor. Türkiye’de herkesin üzerinde uzlaşması acilen gerekli olan konu hukukun üstünlüğüdür. Hukukun üstünlüğüne amasız, fakatsız yaklaşıp hepimizin hangi siyasi dünyadan olursa olsun her vatandaşımızın, her siyasi partinin gelip uzlaşması lazım. Meslektaşlarımızın ve halkımızın da bizlerden talebi, sorunların dile getirilmesi, çözümlerin söylenmesidir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın kabulünde bunu yaptım oldukça verimli bir görüşme geçtiğini de ifade etmek isterim." (İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Katilini de paylaşmış

2019-05-14 20:01 - Asayiş

Cami ve Müslüman marketine saldırı

2019-05-14 16:28 - Asayiş

Yine PFDK'dayız!

2019-05-14 20:41 - Bursaspor

Trump’tan Beyaz Saray’da iftar yemeği

2019-05-14 16:30 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBB Başkanı Feyzioğlu’nu kabul etti

2019-05-14 21:44 - Siyaset

Bir anneni feryadı: “Sürekli bayılan oğluma tanı konulsun”

2019-05-13 16:59 - Gündem

Bedirhan bebek ve annesinin kanı yerde kalmadı

2019-05-12 12:40 - Asayiş

Serbest piyasada altın fiyatları

2019-05-14 20:41 - Ekonomi

Madonna’dan "Eurovision’u boykot et" çağrısına yanıt

2019-05-14 17:48 - Magazin

Babasıyla ilik bekleyen Ebru’dan bağış çağrısı

2019-05-14 13:56 - Yaşam

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik

23:07 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da

22:45 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Merkez Bankası Başkanı Sıddık El-Kebir’i kabul etti

22:07 - Siyaset

Başkan Başdeğirmen: "Amacımız liderlerimizin bize gösterdiği yolda yürüyerek en güzel hizmetleri yapmak"

21:16 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "ABD’de öğretim üyeleri işgalci İsrail’in zulmünü anlatmaya çalıştığında işlerine son veriliyor"

20:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Adıyaman’da polis karakolunda silahlı saldırı: 2 polis şehit

21:09 - Asayiş

İYİ Parti'de yeni genel başkan: Müsavat Dervişoğlu

20:05 - Siyaset

Üniversite öğrencilerini taşıyan tur otobüsü şarampole devrildi: Çok sayıda yaralı var!

17:30 - Gündem

Bulunan kemikler Korhan Berzeg'e ait olduğu belirlendi

17:19 - Gündem

Muş semalarında tanımlanamayan cismin kamera görüntüleri

17:11 - Gündem