Bursa’nın en büyük spor tesisleri hizmete açıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü’nde yer alan ve uzun yıllar atıl durumda bulunan spor tesisleri özel bir firma tarafından yenilenerek hizmete açıldı. Şehrin en büyük spor komplekslerinden biri haline getirilen tesisler tüm Bursalılara açık olacak.

Bursa - 2 yıl önce

Üniversite tarafından yapılan ihale ile özel bir firmaya kiralan ve tamamen yenilenen spor tesisleri Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, akademisyen, idari personel ve davetlilerin de katılımıyla hizmete açıldı.

TESİSLERE YOĞUN İLGİ

Kurdele kesim töreninde kısa bir konuşma yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, spor tesislerinin zaman içerisinde eskidiğini ve tamirat, tadilat masraflarının her geçen gün yükseldiğini aktardı. Yönetim olarak harcanan giderlerin üniversite bütçesinde ciddi külfetler getirdiğini tespit ettiklerini açıklayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Buradaki tesislerin, tenis kortlarının, spor salonlarının korunması ve en verimli şekilde değerlendirilmesinin ancak ve ancak özel sektör eliyle mümkün olacağına karar verdik. Açık bir ihale düzenledik. İhalemizi şehrimizin kıymetli bir firması kazandı. Yapılan yatırımlar, yenilemeler ve son teknoloji spor aletleriyle tesislerimizin kıymeti çok daha yukarılara çıktı. Firma yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Tesisler faaliyete başladı. Ciddi bir talep ve ilginin olduğunu görüyoruz. Bu ilginin katlanarak devam edeceğine de gönülden inanıyoruz. Toplum sağlığı için sporun önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. O anlamda tesislerin; Üniversitemize, firmamıza, Bursa’mıza, sporcularımıza ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

GELECEĞİN MİLLİ SPORCULARI BURADAN ÇIKACAK

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız ise spora ve sporcuya önem veren Bursa’ya yeni bir tesis daha kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Fethi Yıldız; “Spor konusunda yapılan her yatırım, açılan her tesis geleceğin milli sporcularına son derece kıymetli kapıları da beraberinde açmaktadır. Bu anlamda yatırım yapan ve bu yatırımların önünü açan herkese teşekkürlerimizi iletiyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

Firma yetkilisi Faruk Alaca da 6 açık, 2 kapalı tenis kortu bulunan tesislerin Bursa genelindeki en büyük sportif alanlardan birisi olduğuna dikkati çekti. Tesis bünyesinde bir de fitness salonunun bulunduğunu kaydeden Alaca, salonun en modern aletlerle donatıldığını ve sporcular için çeşitli aktivitelerin yer aldığını sözlerine ekledi.

Açılış programının ardından Rektör Kılavuz, tesisleri gezerek firma yöneticilerinden verilecek hizmetler hakkında bilgi aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kapya biber yüz güldürüyor

2022-10-06 00:48 - Ekonomi

Aydan Şener, ekranlara dönüyor

2022-10-04 17:43 - Magazin

Başı ezilmiş ceset çalındı

2022-10-05 18:32 - Dünya

Havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı

2022-10-06 17:24 - Asayiş

Bursa’nın en büyük spor tesisleri hizmete açıldı

2022-10-07 13:04 - Bursa

Polis memuru emniyet yerleşkesinde intihar etti

2022-10-06 03:03 - Asayiş

Köpeğini gezdiren adama saldıran 4 şüpheli yakalandı

2022-10-07 00:10 - Gündem

Başakşehir Riga deplasmanında seriyi sürdürdü:

2022-10-07 07:55 - Spor

İstemsiz hareketler serebral palsi belirtisi olabilir

2022-10-06 21:20 - Gündem

Bursa’da kamyon devrildi: 2 yaralı

2022-10-06 15:16 - Bursa

İlgili Haberler

Bursa’da sokak köpekleri 3 çocuğa saldırdı

16:31 - Bursa

Eşrefoğlu Rumi vefatının 555. yılında Bursa İznik’te anıldı

15:20 - Bursa

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından 'Contrasts' konseri

14:54 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü

13:37 - Bursa

Bursa'nın simgesi olan Yaren Leylek'in yavruları dünyaya geldi

12:21 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursa’da sokak köpekleri 3 çocuğa saldırdı

16:31 - Bursa

Ali Koç ve Mehmet Büyükekşi arasındaki gerilim giderek artıyor

16:00 - Spor

Hollanda’da şampiyon PSV Eindhoven!

15:26 - Spor

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından 'Contrasts' konseri

14:54 - Bursa

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde “Zafer Günü” programı

14:35 - Gündem