Bursa'da Arap Şükrü Ailesi'ni çileden çıkaran haber!

Künyesi bile olmayan çakma bir gazetede yayınlanan Arap Şükrü haberi, Kurtuluş Savaşı Gazisi Arap Şükrü Değişmez'in torunlarının sert tepkisine neden oldu. İşte o haber ve getirdikleri...

Bursa - 9 yıl önce

Bursa’nın en gözde eğlence alanlarından biri Altıparmark semtindeki Arap Şükrü Sokağı… İçkili balık lokantaları, yaz kış sokağa taşan müşterileri, masa masa dolaşan ince saz ekipleriyle ünü Bursa sınırlarını aşan Arap Şükrü Sokağı’na adını veren Şükrü Değişmez ile hiçbir akrabalık bağlantısı olmayan işletmeci Aydın Türkeş’in bir gazeteye verdiği röportaj ortalığı ayağa kaldırdı.

Haberi yayınlayan gazete ve Aydın Türkeş’e en sert tepki, Arap Şükrü Değişmez’in torunu, Ahmet Değişmez’in kızı Burcu Değişmez Demirel’den geldi. Demirel, facebook sayfasından hem gazeteye hem de gazetede adı “Arap Şükrü Aydın” yazılan Aydın Türkeş’e verdi veriştirdi. Demirel’in tepkisini de Arap Şükrü Yılmaz Değişmez’in kızı, İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Sanatçısı Güzin Değişmez yaydı.

Burcu Değişmez Demirel, ilk tepkisini gazeteye gösterdi ve “Haberciliğiniz buysa gazetenizin ne işe yaradığını sormak lazım. Kimler sizi gazeteci yaptı? Tekzip denen laftan da haberiniz yoktur, hatırlatayım. Edep ya hu! Kendisini ‘Arap Şükrü Aydın’ diye takdim eden kişinin, Değişmez Ailesi ile ilgisi yoktur” dedi.

İkinci paylaşımda da şunlar yazıldı:

“Arap Şükrü Sokağı’na adını veren Kurtuluş Savaşı Gazisi rahmetli dedem Arap Şükrü’nün soyadı Değişmez olup, babam Arap Şükrü Ahmet Değişmez’in Tolga ve Volkan adında iki oğlu ve ben (Burcu) haricinde başka çocuğu bulunmamaktadır. Gazetenin yayınlamış olduğu haberde geçen ‘Arap Şükrü, Şükrü Aydın’ isimli kişinin Arap Şükrü / Değişmez Ailesi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Tüm Arap Şükrü Ailesi olarak yanlış haber yayınlayan, sözde gazetecilik yapan yayın kuruluşunu konuyu düzeltmeye davet ediyoruz.”Güzin Değişmez'in Aydın Türkeş'e yönelik eleştirisi de şöyle oldu:

“Arap Şükrü Aydın’ım diye röportaj vermekle olmaz. O sokak alnının teri ve gözünün yaşıyla sulanmalı, tırnakların kırılmalı, saçların ağarmalı... İstiklâl Savaşı Gazisi Arap Şükrü’nün deli kanı dolaşmalı hücrelerinde... Yeğen değilsin ;) Okuman yazman var ise dersini çalış.”

Değişmez’in sert tepkisi üzerine, künye alanında “Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi”nden başka bir şey bulunmayan çakma gazetenin internet sayfasında özür yazısı yayınlandı.

Bu çakma gazetenin adını saklayarak, Türkçe yoksunu metninde hiçbir düzeltme yapmaksızın yayınlıyoruz:

“Arap Şükrü Ailesinden Özür Dileriz.… Gazetemizde Kültür Sanat sayfamızda yağmış olduğumuz. Arap Şükrü eğlence merkezi haberinde röportaj yapmış olduğumuz Şükrü aydın vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda Yaptığımız haberin geçte olsa yanlış olduğunu anlamış olduk .ASIL Haberin özü , Arap Şükrü Ahmet Değişmez’ in  Tolga ve Volkan Adında iki oğlu Burcu Adında bir kızı haricinde başka çocuğu bulunmamaktadır. Şükrü Aydın Arap Şükrü işletmecisidir. Değişmez Ailesine öncelikle bizlere doğruyu anlattıkları için teşekkür ediyoruz. ve İstemeyerek Değişmez Ailesine verdiğimiz üzüntüden dolayı özür diliyoruz. kamu oyuna saygılarımızla.”

bursa.com muhabirinin konuştuğu Güzin Değişmez, dedelerinin ve ailesinin adının kullanılması konusunda hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da Arap Şükrü Ailesi'ni çileden çıkaran haber!

2015-08-07 03:20 - Bursa

Ebru Destan ikinci çocuğunu bekliyor!

2015-08-06 12:45 - Magazin

Melike Öcalan nefesleri kesti

2015-08-06 01:23 - Magazin

Zeki Alasya'nın eşi artık dayanamıyor!

2015-08-03 16:40 - Magazin

Bronzlaşmak isteyenler solaryuma koşuyor (ÖZEL HABER)

2015-08-06 03:58 - Bursa

Ahmet Kahraman vefat etti

2015-08-06 22:54 - Bursa

Burcu Esmersoy'dan çarpıcı açıklamalar!

2015-08-06 12:16 - Magazin

Murat Boz kimle aşk yaşıyor?

2015-08-06 21:22 - Magazin

Bir Dilim Aşk gerçek oldu!

2015-08-01 19:13 - Magazin

Bursa'da seyyar satıcı dehşeti güvenlik kamerasında

2015-08-06 16:35 - Bursa

İlgili Haberler

Bursaspor Bayrağı Uludağ'ın Zirvesinde!

19:42 - Bursa

Başkan Özel: "Yenişehirli çocuklar çok şanslı"

17:35 - Bursa

Gemlik Körfezi’nde müsilaj endişesi

17:31 - Bursa

"Uyutma, kısırlaştır, sahip çık"

17:03 - Bursa

Bursalılar yeni haftada sıcak havaya dikkat!

15:59 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursaspor Bayrağı Uludağ'ın Zirvesinde!

19:42 - Bursa

Gemlik Körfezi’nde müsilaj endişesi

17:31 - Bursa

"Uyutma, kısırlaştır, sahip çık"

17:03 - Bursa

Bursalılar yeni haftada sıcak havaya dikkat!

15:59 - Bursa

Bursa’nın iç sularına 12 bin alabalık salımı yapıldı

15:57 - Bursa